چيزي بين هلو و آناناس

خيلي ها با يک بار امتحان، شيفته اش مي شوند و خنکش را حاضر نيستد با هيچ ميوه اي عوض کنند. بعضي ها هم به خاطر شيريني اش و عطر فراوانش رغبتي به خوردنش ندارند. ميانه شما با انبه چطور است؟ حتماً مي دانيد که اين ميوه، بومي مناطق گرمسيري بوده و زادگاهش به کشورهاي هندوستان، مالزي و برمه باز مي گردد. بيش از چهار هزار سال قبل مردم در اين
يکشنبه، 3 آبان 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چيزي بين هلو و آناناس
چيزي بين هلو و آناناس
چيزي بين هلو و آناناس

ترجمه: مريم يوسفي




خيلي ها با يک بار امتحان، شيفته اش مي شوند و خنکش را حاضر نيستد با هيچ ميوه اي عوض کنند. بعضي ها هم به خاطر شيريني اش و عطر فراوانش رغبتي به خوردنش ندارند. ميانه شما با انبه چطور است؟
حتماً مي دانيد که اين ميوه، بومي مناطق گرمسيري بوده و زادگاهش به کشورهاي هندوستان، مالزي و برمه باز مي گردد. بيش از چهار هزار سال قبل مردم در اين سرزمين ها انبه را براي اولين بار کاشته و وارد سفره غذايي شان کرده اند. آنها مي گويند، طعم اين ميوه مخلوطي از طعم هلو وآناناس بوده و بويش مشابه بوي عنبر است. اخيراً نيز در کشورمان به خصوص در استان هرمزگان، کشت آن رونق يافته و مردم به طعم خاصش آشنا و حتي علاقه مند به آن شده اند.

ميوه اي براي فشار خوني ها

قطعاً از خودتان مي پرسيد انبه را منبع چه ترکيباتي مي توان دانست؟ بايد قبل از پاسخ به اين پرسش بگوييم که يک انبه متوسط که 640 گرم وزن دارد، مي تواند 33 درصد از نياز روزانه به پتاسيم را تأمين کند. به علاوه، هر 100 گرم از اين ميوه داراي 180 ميلي گرم از اين ماده معدني است و براي افرادي که از فشارخون بالا رنج مي برند، عادت به خوردنش يکي روش مفيد براي کنترل اين بيماري شناخته شده است زيرا نتايج مطالعات نشان داده اند، دريافت روزانه 2300 تا 3100 ميلي گرم پتاسيم، 25 درصد احتمال مرگ و مير ناشي از فشارخون بالا را در بيماران کاهش مي دهد.

اگر کم خون هستيد...

خوردن انبه به افراد کم خوني که از منابع حيواني آهن کمتر استفاده مي کنند نيز توصيه مي شود. مي پرسيد چرا؟ زيرا اين ميوه ويتامين c و بتاکاروتن قابل ملاحظه اي دارد و ميدانيد که خوردن منابع غذايي اين دو ماده مغذي افزايش دهنده جذب آهن بوده و مصرف منابع غذايي آنها به همراه منابع آهن بسيار مفيد است. از اين ور، خوردن اين ميوه به خانم هاي بارداري که احتمال کم خوني در آنها وجود دارد، پيشنهاد مي شود. حتي بچه هايي که مستعد کم خوني هستند، مي توانند به همراه غذايشان آب انبه ميل کنند و يا بعد از غذا، از مخلوط پوره انبه با بستني (به خصوص بستني وانيلي) لذت ببرند تا به اين ترتيب آهني که با خوردن ساير غذاها در وعده اصلي دريافت کره اند، بيش از پيش جذب شود.

سالمندان انبه بخورند

علاوه بر تمامي موارد ياد شده، انبه داراي آنتي اکسيداني به نام کريپتوگزانيتن است که دريافت مرتب آن در خانم ها احتمال ابتلا به سرطان رحم را به شدت مي کاهد زيرا در مطالعاتي که روي 15 هزار خانم به انجام رسيده، ديده شده است که بعد از 15 سال احتمال ابتلا به اين بيماري در کساني که عادت به خوردن مرتب اين ميوه را داشتند، به شدت کاهش يافته است و همه اينها به مقدار فراوان آنتي اکسيدان هاي متنوع موجود در انبه بازمي گردد.
جالب است بدانيد که اين ميوه براي افراد ميانسال و حتي سالمند نيز توصيه مي شود. مي پرسيد چرا؟ به هزار دليل. يکي از دلايل، آن است که بتاکاروتن فراوان اين ميوه، تقويت کنده سيستم ايمني بدن است؛ زيرا بررسي ها نشان داده اند بتاکاروتن موجود در آن به فعال سازي سلول هاي سيستم ايمني کمک کرده و هر چه انبه نارنجي تر باشد، ميزان اين ترکيب نيز بيشتر است. به علاوه وجود اين ماده مغذي در انبه از عفونت هاي ويروسي جلوگيري کرده بنابراين عادت به خوردنش در ميان سالمندان آنها را از عفونت هاي احتمالي مصون نگه مي دارد.
منبع:روزنامه سلامت - ش 229




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.