نقدی بر قضاوتی نابجا
با تمام وجود به علی(ع) افتخار میکنیم
از علی بن ابیطالب بسیار بیشتر میتوان گفت و نوشت. همچنان که دانشمندان در گذشته گفتهاند و در آینده هم خواهند نوشت. آیا واقعا به چنین شخصی نمیتوان افتخار کرد؟
پنجشنبه، 14 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده:
علی بهاری
موارد بیشتر برای شما
اینها بخشی از صحبتهای عارف عارفکیا خواننده پاپ خارجنشین در کنسرت اخیرش است. امیرمومنان را به خشونت متهم کرده و سپس نتیجه گرفته به دلیل ارتکاب این کارها او انسان قابل افتخاری نیست. بهتر است ایشان و همفکرانش قبل از قضاوت درباره شخصیتی چون علی (ع) درباره ایشان اطلاعات کاملی داشته باشند. جناب عارف کیا! خوب است این فرازها را از نظر بگذرانید و بدانید درباره چه کسی چنین میگویید.
1. بعد از وفات پیامبر اسلام، وقتی دید قیامش باعث فروپاشی دین میشود از حق آشکار خود چشم پوشید و بر جنایت وحشیانه حمله به خانه و کشتار همسرش چشم بست؛ مبادا درخت هدایت مردم که با تلاش پیامبر قد برافراشته بود سر خم کند.
2. در دوره سکوت 25 ساله، به خاطر برپایی دین خدا و هدایت مردم زمانش، با قاتلان همسرش گاه از در همکاری وارد شد و آن جا که راه را خطا تشخیص داده بودند به یاریشان شتافت تا بلکه از شدت انحراف بکاهد.
3. در دوران خلافتش، هر شب تنها و به صورت ناشناس غذا به خانه فقرا میبرد. بعد از شهادتش بود که فقرای کوفه فهمیدند آن ناشناس نیمه شب که بوده است.
4. گاه به خانه کشتگان جنگها میرفت و برای بچههایشان صدای حیوان درمیآورد و آنها را به پشت خود مینشاند تا کمی از درد فراق پدر را فراموش کنند.
5. وقتی برادرش از او درخواست سهم بیشتری از بیتالمال کرد گرمای آتش را نزدیک دستش آورد و او را از چنین مطالبه ناحقی برحذر داشت.
6. منتقدان در دوران حکومتش هر چه میخواستند میگفتند و معترضان آن چه دوست داشتند انجام میدادند. حتی خوارج را هم تنها زمانی سرکوب کرد که شمشیر کشیدند و زنی حامله و شوهرش را به طرز فجیعی کشتند.
7. وقتی برای کار شخصی پیش او آمدند شمعی که با پول بیت المال خریده بود را خاموش و شمع شخصی را روشن کرد. میگفت: جایز نیست با پول بیت المال کارهای شخصی را انجام بدهم.
8. بعد از خلافت، هر چه از او خواستند معاویه را برای زمان کوتاهی، ابقاء و سپس عزل کند زیر بار نرفت. میگفت: حکومت او نامشروع است و من نامشروع را حتی برای یک لحظه تایید نخواهم کرد.
9. به خلاف معاویه و عمروعاص حاضر نبود برای قدرت هر کاری بکند. میگفت لازم باشد از معاویه سیاستمدارترم اما ما مجاز نیستیم با زیر پا گذاشتن دین، هر کاری دلمان میخواهد انجام دهیم.
10. در زمان خلافتش، با یک غیر مسلمان بر سر زرهای اختلاف پیدا کرد و به دادگاه رفتند. وقتی قاضی به او که خلیفه بود احترام بیشتری گذاشت به قاضی اشکال گرفت و او را به انصاف و عدالت دعوت کرد. عاقبت در همان دادگاه، چون علی (ع) شاهد و بینهای نداشت رای به نفع آن غیر مسلمان صادر شد. به رای دادگاه احترام گذاشت و چیزی نگفت. هر چند آن نامسلمان با دیدن این عدالتورزی به دروغش اعتراف کرد، مال را به او واگذار نمود و مسلمان شد!
11. در صفین وقتی معاویه و یارانش بر آب مسلط شدند آن را از او و یارانش دریغ کردند اما وقتی علی (ع) به آب رسید به اصحاب گفت اجازه دهید هر چه میخواهند آب بردارند.
12. هیچ گاه مشکلات حکومتداری و کمکاری قبلیها را مانعی برای خدمترسانیاش به مردم به شمار نیاورد. چهار سال و نه ماه بیشتر خلافت نکرد و در همین مدت هم درگیر سه جنگ بزرگ جمل، صفین و نهروان بود اما میگفت کاری کردم که فقیرترین افراد کوفه، آب گوارا بنوشند، نان گندم بخورند و سایبانی برای زندگی داشته باشند.
13. به مردم میگفت هیچ چیز را از شما پنهان نکردم مگر اسرار جنگی آن هم در زمان جنگ. اهل حکومت پشت پرده و دور از چشم مردم نبود.
14. مردم را به خودی و ناخودی تقسیم نمیکرد و حتی سهم شدیدترین مخالفینش را از بیتالمال مانند عاشقان و سینهچاکانش پرداخت میکرد.
15. با آن که میتوانست به برخی صحابه باسابقه پُست و مقام بدهد و دهان اعتراضشان را ببندد اما چون آنان را شایسته هیچ مسئولیتی نمیدانست مقاومت کرد. عاقبت هم علیه عدالتگستریاش شوریدند و جنگ جمل را بر او تحمیل کردند.
16. حتی خوارج که بویی از انسانیت و تعقل نبرده بودند را با چوب بیانصافی نمینواخت و میگفت اینها برادران ما هستند که علیه ما شوریدهاند.
17. در صفین وقتی برخی صحابهاش به معاویه فحش میدادند آنان را از این کار نهی و به گفتگو، استدلال و احتجاج دعوت کرد.
18. با آن که دین غذای خوشمزه و گران را حلال میداند اما هیچ گاه از آن نخورد. به نان جو، نمک و شیر اکتفاء میکرد و میگفت وقتی مردم فقیر ببینند رهبرشان مانند آنها زندگی میکند تحمل درد و رنج فقر برایشان راحتتر خواهد بود.
19. در هیچ کدام از جنگها آغازگر نبود. تا جایی که میشد با موعظه و سخنرانی میکوشید از وقوع جنگ جلوگیری کند. همین روش او باعث شد در نهروان، بسیاری از سپاه خوارج پیش از شروع جنگ متوجه خطایشان بشوند و از راه رفته بازگردند.
از علی بن ابیطالب بسیار بیشتر میتوان گفت و نوشت. همچنان که دانشمندان در گذشته گفتهاند و در آینده هم خواهند نوشت. آیا واقعا به چنین شخصی نمیتوان افتخار کرد؟ آقای عارفکیا! امیدوارم متوجه قضاوت نابجایت شده باشی و کملطفی اخیرت را جبران کنی. علی(ع) بزرگوار است. مطمئن باش عذرخواهی کنی میپذیرد، دستت را میگیرد و به رویت هم نمیآورد.
مقالات مرتبط
دوران نوجوانی امام علی علیه السلام
سفارش امام علی علیه السلام درباره محبت به زنان
شاهکار هنری امام علی(ع)
ارج نهادن دانش توسط امام علی(ع)
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
زنان پرچم دار غدیر
يکشنبه، 4 اسفند 1398
بررسی شبهه حج ناتمام امام حسین علیه السلام
پنجشنبه، 1 اسفند 1398
سیری کوتاه در نهج البلاغه
چهارشنبه، 30 بهمن 1398
آخرین سخنان امام علی(ع) به امام حسن(ع) در واپسین لحظات زندگی
جمعه، 25 بهمن 1398
سیمای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در نهج البلاغه
يکشنبه، 20 بهمن 1398
چرایی جنگ اصحاب جمل با امام علی علیه السلام
دوشنبه، 14 بهمن 1398
هویت شناسی حضرت ام کلثوم سلام الله علیه
دوشنبه، 14 بهمن 1398
قناعت فاطمی، آموزه همیشگی
چهارشنبه، 9 بهمن 1398
داستانهایی از زندگی امام علی علیه السلام
چهارشنبه، 27 آذر 1398
توصیه ها و نکات طلایی اهل بیت(ع) به دولت مردان
جمعه، 5 مهر 1398
تازه های مقالات
از محبت تا معرفت: سفری در دنیای معنویت
نگاهی به بهترین هتل شیراز از دید کاربران
نقش ادبیات دینی در خوشنویسی
اولین قرآن به خط نستعلیق
معرفی کوتاه بانوان خوشنویس
ولایت اهلبیت علیهم السلام نقشه راه سعادت
آموزشگاه زبان پردیسان ارائه دهنده دوره های متنوع و مدرن
ترسناک ترین مسیرهای ریلی جهان
معرفی کوتاه بانوان قرآن نویس
تحلیل شبهه هدر رفتن خون شهدا و پاسخ به آن
بیشترین بازدید هفته
چهار زن برگزیده عالم
نحوه خواندن نماز والدین
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
آیا استحمام در زمان آبله مرغان خطرناک است؟
پیش شماره شهر های استان تهران
اهل سنت چگونه نماز می خوانند؟
پیش شماره شهر های استان گیلان
موارد بیشتر برای شما
مزایا و معایب کانال سیگنال فارکس و سیگنال خرید ارز دیجیتال در دنیای مالی
کمین حماس برای سربازان صهیونیست در بیت لاهیا
چرا در سوریه حضور پیدا کردیم؟
حاتمبخشی آمریکا از کیسه ایران!
جولان دادن نظامیان صهیونیست در جنوب سوریه
ادای احترام لبنانیها به شهدای مقاومت
خنثی سازی بیش از ۲۰۰ خرابکاری در پروازهای داخلی و خارجی
میزان رد مال صورت گرفته در پرونده چای دبش
آخرین جزئیات درباره شکایت از ظریف در قوه قضاییه
آخرین وضعیت پرونده معدن طبس از زبان جهانگیر
عراقچی: موشکهای یمن محاسبات دشمن را به هم زد
کشتی باری روسیه در مدیترانه غرق شد
فرآیند تبدیل "جولانی" به "احمد شرع" کراواتی
حضرت عیسی، از پسر خدا تا نماز خواندن پشت سر امام زمان
بیست و ششمین جشنواره بین الملل قصه گویی