فضائل و برکات سوره الرحمن

این سوره‌ مبارکه که نخستین آیه‌ شریفه‌ آن «اَلرَّحمن» نام خداوند متعال به‌ عنوان بخشنده و آموزگار قرآن و آفریدگار بشر و آموزنده‌ بیان ذکر شده است به‌ نام «اَلرَّحمن» (بخشنده) موسوم گریده و این سوره در زبان ائمّه‌ هدی(علیه السلام) به ‌نام «عروس‌القرآن» معروف می‌باشد.
شنبه، 30 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فضائل و برکات سوره الرحمن

چرا سوره الرحمن عروس قران است

این سوره به علت درخشندگی و برجستگی های خاصی که دارد عروس قرآن نامیده می شود . این سوره نه به خاطر زیبایی ظاهر آیات و الفاظ آن بلکه به خاطر زیبایی مفاهیم این سوره، به عروس قرآن شهرت دارد .

امام کاظم(علیه السلام) فرمودند:که پیامبر اسلام(صلی اله علیه و آله) فرمودند:که هر چیزی در جهان خلقت عروسی دارد و عروس قرآن سوره «الرحمن» است.
 

فضیلت سوره الرحمن

 
آسان شدن کارها 
حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم فرموده است :هر کس این سوره را بنویسد و به خود همراه داشته باشد خداوند هر کار سختی را برای او آسان می کند.
 
درمان درد چشم
امام صادق علیه السلام فرمودند:اگر سوره الرحمن را بنویسند و همراه کسی که درد چشم دارد باشد، بهبود می یابد.
 
درمان و بهبود بیماری ها
در کتاب المصباح مرحوم کفعمی آمده است :سوره الرحمن را بنویسید و از آب آن بیاشامید تا بیماری طحال و دردها و بیماری های قلب درمان گردد و نوشته آن برای بهبود درد چشم و بیماری صرع نیز مفید است.

امام صادق(علیه السلام) فرمودند:بیماران گرفتار درد طحال و ناراحتی های قلبی اگر سوره«الرحمن»را بر ظرفی بنویسد و آب آن ظرف را بیاشامد سودمند است.
 
آسان شدن وضع حمل
بهتر است زن باردار آیه «سنفرغ لکم ایها الثقلان فبای الاء ربکما تکذبان» را بنویسد و بر پشت خود ببندد تا وضع حمل او آسان گردد.
 
حفظ از بلاها
امام صادق(علیه السلام) فرمودند:هر گاه کسی سوره «الرحمن» را قرائت کند خداوند فرشته ای را مأمور می کند که او را حفظ نماید. 1

جبران ناتوانی
رسول اکرم(صلی اله علیه و آله) فرمودند:هر کس با ایمان سوره شریفه «الرحمن»را تلاوت کند(یعنی با حضور قلب بخواند) خداوند بر ضعف و ناتوانی او رحم کند.
 
آسانی کارها
پیامبر اکرم(صلی اله علیه و آله)فرمودند:هر کس سوره «الرحمن» را بنویسد و با خود داشته باشد هر امر مشکل و سخت بر او آسان گردد.
 
رفع اختلاف
اگر زنی که با شوهرش اختلاف دارد این سوره را به صورت مستمر بخواند ، باعث علاقه شدید همسر نسبت به او گردد.
 
چهره درخشان
امام صادق علیه السلام فرمودند:از قرائت سوره الرحمن و عمل به آن غافل نباشید زیرا این سوره در دل منافقان استقرار نمی یابد. در روز قیامت خداوند این سوره را به شکل انسانی در بهترین شکل و خوشترین بو وارد می کند تا اینکه در جایگاهی که نزدیکتر از آن وجود ندارد نزد خداوند می ایستد آنگاه خداوند می ل چه کسی در دنیا همواره تو را قرائت می کرد؟

سوره الرحمن در جواب می گوید ای پروردگارم فلان و فلان پس از آن چهره ایشان سفید و نورانی می شود خداوند به این گروه می فرماید هر کس را که دوست دارید شفاعت کنید آن گاه خداوند می فرماید به بهشت وارد شوید و هرجایی که دوست دارید سکونت گزینید.
 
حفظ منزل
امام صادق(علیه السلام) فرمودند:هر کس در عصرها،سوره های «الرحمن و حشر» تلاوت کند خداوند فرشته ای را مأمور نماید که تا صبح از خانه اش محافظت کند.

امام صادق (علیه السلام) فرموند:هرکس در شب جمعه سوره«الرحمن» را بخواند،خداوند دو فرشته را بر او موکّل گرداند که تا صبح حافظ او باشند و اگر در صبح بخواند تا شب این دو ملک حافظ او باشند.
 
مصون از آفات
پیامبر اکرم(صلی اله علیه و آله) فرمودند:هر کس این سوره«الرحمن» را بنویسد هر کس که چشم درد دارد سوره «الرحمن» را بنویسد و همراه خود بردارد، دردش شفا یابد و اگر تمام این سوره بر دیواری نوشته شود حشرات از آن دیوار دور شوند و جنبنده ای آزار دهنده وارد آن خانه نشوند.
 

برخی از سخنان اهل بیت درباره فضیلت سوره الرحمن

امام صادق(علیه السلام) فرمودند:سوره «الرحمن» درشأن ما اهل بیت(علیه السلام)نازل شده است و «الرحمن» اسم خداست ـ علم القرآن یعنی به پیامبر(صلی اله علیه و آله) تعلیم قرآن داد و خلق الانسان یعنی علی(علیه السلام) را خلق نمود و علمه البیان یعنی او را مفسر و مبین قرآن قرار داد و هر چیزی که در قرآن است به او آموخت.2

امام صادق(علیه السلام) فرمودند:از قرائت سوره «الرحمن»،غافل مباشید زیرا این سوره،قلب منافقان را روشن نمی کند.3

امام صادق(علیه السلام) فرمودند:هر کس بعد قرائت سوره«الرحمن» فوت کند اجر شهید دارد.4

حضرت رسول(صلی اله علیه و آله) فرمودند:هرکس با ایمان و با نیت خالص وتوجه به خدا سوره مبارکه «الرحمن» را بخواند شکر نعمتهائی که خداوند متعال به او عطاء کرده است را به جا آورده است.5

رسول اکرم(صلی اله علیه و آله) فرمودند:به قاریان سوره های «حدید،واقعه،الرحمن» گفته می شود که در بهشت فردوس ساکن شوید.6

روزی اصحاب پیامبر(صلی اله علیه و آله) گرد هم جمع شدند و گفتند:قریش قرآن نشنیده اند، کیست از ما که جرأت کند و قرآن را بر آنها بلند بخواند ـ عبدالله بن مسعود اعلام آمادگی نمود و نزد مقام ابراهیم ایستاد و سوره «الرحمن» را بلند خواند که کفار قریش ناراحت شدند و آزار دادند.7

از امام صادق علیه السلام نقل شده:هر کس سوره الرحمن را قرائت کند و همه جا پس از آیه «فبای الاء ربکما تکذبان» بگوید:«لابشیء من الائک رب اکذب» اگر در آن روز یا شب از دنیا برود شهید محسوب می شود.

از حضرت زهرا سلام الله علیها روایت شده است: قرائت کننده سوره الرحمن در ملکوت آسمان ها و زمین ها ساکن در بهشت فردوس خوانده می شود.

پینوشت
1)مجمع البیان جلد9،صفحه 195
2)کنزالفوائد
3)وسائل الشیعه جلد4، صفحه 809
4)دعوات راوندی، صفحه 319
5)خواص آیات قرآن کریم صفحه 163
6)تفسیر النور جلد 6،صفحه140.
7)منهج الصادقین


منبع: سایت نمناک


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما