خواص درمانی سویا چیست؟ مضرات آن کدام است؟

سویا یکی از انواع حبوبات است و بومی جنوب شرقی آسیا می‌باشد. دانه سویا بدلیل کاربردهای بسیار آن و خاصیت خوراکی‌اش بسیار معروف می‌باشد. مواد غذایی حاصل از سویا شامل شیر سویا، توفو، سس سویا و روغن سویا می‌باشد.
يکشنبه، 19 بهمن 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خواص درمانی سویا چیست؟ مضرات آن کدام است؟
شاید تصمیم گرفته اید مصرف گوشت را کم یا حتی قطع کنید و با گیاهخواری تغذیه سالم‌تری داشته باشید. یکی از جایگزین‌های اصلی گوشت می‌تواند سویا باشد که در صد پروتئین بالایی دارد. اما سویا چقدر انرژی دارد و میزان کالری سویا چقدر است؟ سویا دانه‌ای شبیه لوبیا دارد و در دسته بندی مواد غذایی جزء بقولات است. سویا به صورت فرآورده‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از افراد به دانه سویا بو داده شده علاقه دارند و برخی دیگر شیر سویا استفاده می‌کنند. البته باید در نظر داشت که سویا یک محصول تراریخته در کشور است. در این بخش درباره کالری سویا و خواص و مضرات آن سخن خواهیم گفت.


کالری سویا چقدر است؟

هر ۱۰۰ گرم سویا حاوی ۱۴۷ کالری است.

یک فنجان سویا (۲۵۶ گرم) حاوی ۳۷۶ کالری انرژی است.

خواص درمانی سویا چیست؟ مضرات آن کدام است؟


فواید و خواص سویا

سویا از جمله دانه‌های گیاهی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. این ماده غذایی فواید زیادی برای بدن دارد. برخی از مهم‌ترین خواص سویا را در ادامه ارائه کرده‌ایم.

۱. پیشگیری از ابتلا به سرطان
افزایش رادیکال‌های آزاد موجود در هوا و آلودگی هوا، سبب شده که افراد زیادی در جامعه به انواع سرطان مبتلا شوند. برای پیشگیری از ابتلا به سرطان می‌توانید از مواد غذایی مانند سویا کمک بگیرید. سویا سرشار از آنتی‌اکسیدان و فلاون‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف سویا خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان پروستات و سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

۲. پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و فراموشی
افزایش سن، مشکلات ریز و درشتی را به همراه دارد. از جمله این مشکلات می‌توان به احتمال ابتلا به آلزایمر و فراموشی اشاره کرد. با تغذیه درست می‌توانید جلوی این مشکل را بگیرید. سویا حاوی لسیتین و فسفر است. این ماده غذایی عملکرد مغز را بهبود می‌دهد و نمی‌گذارد دچار مشکلاتی مانند فراموشی شوید.

۳. کاهش علایم یائسگی
در دوران یائسگی مشکلاتی مانند تغییرات خلق و خو و درد و گرفتگی بخش‌های مختلف بدن رخ می‌دهد. برای بهبود این مشکل می‌توانید از سویا کمک بگیرید. ایزوفلاون‌های موجود در سویا کاهش شدید استروژن را تحمل پذیر‌تر می‌کنند. با مصرف سویا می‌توانید درد‌ها و گرفتگی‌های ناشی از افت شدید استروژن را کاهش دهید و خلق و خوی بهتری در دوران یائسگی داشته باشید.

۴. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
پزشکان توصیه می‌کنند که همیشه غذا‌های حاوی فیبر را در برنامه غذایی روزانه خودتان داشته باشید. فیبر برای درمان مشکلات گوارشی بسیار مفید است. سویا منبع غنی از فیبر است و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌دهد. همچنین برای هضم بهتر غذا‌ها و درمان سوء هاضمه مفید است. فیبر این ماده غذایی، مانع از بروز یبوست و باقی ماندن مواد زائد درون روده‌ها می‌شود.

۵. درمان بی‌خوابی
بی‌خوابی امانتان را بریده و چاره‌ای برای آن پیدا نکرده‌اید؟ برای درمان این مشکل سویا را امتحان کنید. سویا یک منبع غذایی غنی از منیزیوم است. کسانی که سویا مصرف می‌کنند خواب با کیفیت‌تری دارند. با مصرف سویا دیگر نگرانی از بابت بی‌خوابی‌های شبانه نخواهید داشت.

۶. افزایش انرژی و عضله سازی
اگر می‌خواهید یک ورزشکار حرفه‌ای شوید و بدنی قوی و عضلانی داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم مصرف سویا را در برنامه غذایی‌تان جای دهید. سویا دارای ترکیبات ریبوفلاوین است و انرژی بدن را افزایش می‌دهد. این ماده غذایی مقدار قابل توجهی پروتئین دارد و برای عضله سازی نیز مفید است. با کمک سویا می‌توانید بدنی عضلانی و قوی داشته باشید.

۷. تقویت سیستم ایمنی بدن
برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید مواد غذایی حاوی ویتامین و مواد معدنی مصرف کنید. سویا حاوی مقدار قابل توجهی مواد معدنی و ویتامین C است. مصرف سویا سیستم ایمنی را قوی‌تر می‌کند. سویا مانع از نفوذ میکروب‌ها و ویروس‌ها به بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های عفونی را نیز کاهش می‌دهد.

۸. افزایش استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها
افزایش سن احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان را افزایش می‌دهد. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری سویا بخورید. سویا منبعی غنی از کلسیم است و استخوان‌هایتان را محکم می‌کند. این ماده غذایی برای افزایش استحکام دندان‌ها هم مفید است. کسانی که سویا می‌خورند دندان‌هایی سالم‌تر دارند.

۹. درمان کم خونی و فقر آهن
کمبود گلبول‌های قرمز خون به دلیل کمبود خون و فقر آهن رخ می‌دهد. برای جبران کم خونی باید منبع غذایی غنی از آهن بخورید. سویا حاوی مقدار قابل توجهی آهن است. سویا گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد. این گلبول‌ها اکسیژن بیشتری به قسمت‌های مختلف بدن می‌رسانند و احساس شادابی را بیشتر می کنند.

خواص درمانی سویا چیست؟ مضرات آن کدام است؟


مضرات مصرف سویا

مصرف سویا برای برخی از افراد مضر است. در اینجا مضرات مصرف سویا را ارائه کرده‌ایم.

۱. خانم‌های باردار از زیاده روی در مصرف سویا اجتناب کنند.
۲. مصرف بیش از حد سویا منجر به مشکلات تنفسی مانند آسم و تنگی نفس شدید می‌شود.
۳. احتمال ابتلا به سنگ کلیه با مصرف سویا وجود دارد.
۴. مبتلایان به کم کاری تیروئید نباید این ماده غذایی را مصرف کنند.
۵. احتمال حساسیت و آلرژی به سویا و فرآورده‌های آن وجود دارد.
 
نکته مهم: بهتر است به خاطر داشته باشیم که سویا از محصولات تراریخته در بازار ایران است و ما هنوز اطلاعات دقیقی از عوارض مصرف محصولات تراریخته نداریم! بنابراین باید جانب احتیاط را در مصرف آن نگه داشت.


جمع بندی

سویا دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیاری است. این ماده غذایی حاوی فیبر است و آبرسانی و جوان‌سازی پوست را به خوبی انجام می‌دهد. سویا برای مشکلات گوارشی مفید است. با مصرف سویا می‌توانید خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند انسداد عروق و سرطان را کاهش دهید. سویا پروتئین دارد و بری عضله سازی مفید است. کالری سویا چندان کم نیست، بنابراین زیاده روی در مصرف این ماده غذایی می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. کسانی که بیمار هستند یا به سویا حساسیت دارند، باید از مواد غذایی دیگری به جای آن استفاده کنند. در ضمن سویا یک محصول تراریخته است که نظرات اثبات نشده ای درباره عوارض آن وجود دارد؛ با این حال بهتر است در مصرف آن احتیاط شود.


منبع: سایت ستاره


مقالات مرتبط
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما