میگو چیست؟
میگو یک حیوان آبزی و یکی از محصولات صید شده در دریاهای کشورمان است. این موجود آبزی حدود ده سانتی متر طول داشته و بدنی دراز و کشیده دارد. میگو از سه قسمت سر و شکم و سینه تشکیل شده است که پوستی سختی روی آنها را پوشانده است. میگو گونههای بسیار زیادی دارد. فصل صید میگو در کشور ما از مرداد تا آبان است و پس از آن به دلیل اینکه فصل تخم گذاری میگو شروع میشود، صید میگو تا اردیبهشت ممنوع است.میگو دارای مقدار فراوانی مواد مغذی و مفید برای بدن از جمله امگا سه، سلنیوم، ویتامین ب، ویتامین دی، آهن، فسفر، روی ، منیزیوم است و یک منبع پروتئینی فوق العاده است.
طبع میگو چیست؟
میگو دارای طبع گرم و تر است. اغلب غذاهای دریایی دارای طبع سرد هستند و در نتیجه بیشتر در فصول گرم خورده میشوند. بر اساس طب سنتی از آنجایی که ماهی دارای طبع سرد است و در فصول گرم بهتر است غذاهای با مزاج گرم خورده شود در نتیجه مصرف این گونه غذاها در فصول سرد توصیه نمیشود. اگرچه با تغییر شیوه پخت میتوان تا حدودی مزاج غذاها را متعادل ساخت. هرچه غذاهای دریایی در آب شورتری پرورش یافته باشند سردی آنها کمتر خواهد بود.از آنجا که طبع میگو گرم و تر است، بهتر است تنها مصرف نشده و در کنارش از مصلح آن که سکنجبین است، استفاده شود. مهمترین خاصیت میگو در افزایش نیروی جنسی هم در زنان و هم در مردان است و افرادی که داری سوء هاضمه هستند بهتر است که در مصرف میگو احتیاط کنند.
طبع سایر منابع حیوانی
گوشتها و مواد غذایی حیوانی دارای دو طبع سرد و گرم هستند که هرکسی با در نظر گرفتن مزاج خود میتواند آنها را انتخاب کند. معمولا اغلب گوشتها دارای طبع گرم و تر هستند اما در میزان آن با هم تفاوتهایی دارند. گوشت گوسفند، بز، شتر، شترمرغ، کبک و بلدرچین دارای گرمی بالایی هستند.
خواص میگو برای سلامتی
میگو از جمله غذاهای بسیار پرخاصیتی است که میتواند بر عملکرد مغز تاثیرات مثبتی بگذارد و از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر و سرطان جلوگیری کند.قدرت یادگیری را نیز افزایش میدهد.
این غذا بسیار کم کالری است و باعث چاقی نمیشود.
عمدتا میگو سرشار از پروتئین است و برای چشم و مغز هم اسیدهای چرب ضروری مورد نیازشان را فراهم میآورد.
این غذای دریایی دارای خواص ضد التهابی است و میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
میگو میتواند به کاهش فشار خون کمک کند و برای درمان کم خونی هم مفید است.
میگو به راحتی هضم میشود و افراد میانسال و زنان باردار به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند.
ویتامینهای گروه ب در میگو به وفور وجود دارند و برای درمان افسردگی هم مفید است.
وجود سلنیوم در میگو در جلوگیری از بروز سرطان بسیار موثر است.
میگو میتواند به بهبود اختلالات تیروئید کمک کند
میگو تقویت کننده نیروی جنسی است.
مصرف لیمو با ماهی و میگو
از آنجا که لیمو دارای ویتامین ث بالایی است، مصرف آن با میگو و ماهی موجب میشود که جذب آهن ماهی و میگو بیشتر شود اما چون ماهی دارای طبع سرد است اگر لیموی زیادی با آن خورده شود، چون هردو طبع سرد دارند سبب بیحالی و ضعف میشود. مصلح ماهی خرما، عسل، گردو، کنجد، زنجبیل، آویشن و یا سایر ادویههای با طبع گرم است.
عوارض مصرف زیاد میگو
میگو میتواند کلسترول خون را افزایش دهد و در نتیجه برای افرادی که کلسترول بالا دارند توصیه نمیشود. مصرف میگو در بیماران کلیوی و نقرس نیز توصیه نمیشود.برخی از افراد ممکن است که به مصرف میگو آلرژی داشته باشند که علایم آن شامل خارش بدن، سوزش دهان، دل درد و تهوع است.
سخن پایانی
طب سنتی و مدرن امروزه جایگاه ویژهای در میان مردم باز کرده است و یکی از نکاتی که در مصرف هر غذایی توسط هر شخصی بر اساس طب سنتی باید در نظر گرفته شود، مزاج فرد و مزاج غذایی است که مورد مصرف قرار میدهد. میگو یکی از غذاهای دریایی ویژه است که به دلیل خواص مفید خود برای سلامتی طرفداران زیادی دارد. اما برخلاف سایر غذاهای دریایی طبع میگو گرم است و به همین دلیل در هنگام مصرف آن باید با مصلحهایی که طبع آن را متعادل میکنند، مانند سکنجبین مصرف شود.منبع: سایت ستاره