چقدر از خواص قهوه برای سلامتی می‌دانید؟

شنیده‌ایم یا تجربه کرده‌ایم که نوشیدن قهوه سرحالمان می‌آورد، اما در مورد اینکه قهوه چقدر می‌تواند برای سلامتی‌مان مفید باشد یا شاید هم مضر، کمتر می‌دانیم. در ادامه با فواید قهوه، این نوشیدنی پرطرفدار بیشتر آشنا شویم.
يکشنبه، 22 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چقدر از خواص قهوه برای سلامتی می‌دانید؟

۱. فواید قهوه برای لاغری

تحقیقات از تاثیر قهوه بر کاهش وزن حمایت می‌کند. در واقع کافیین موجود در قهوه، میزان سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد و در نتیجه مصرف کالری نیز افزایش پیدا می‌کند. برای مثال چنانچه کسی یک فنجان قهوه حاوی ۱۰۰ میلی‌گرم کافیین بنوشد، میزان متابولیسم بدن وی تا ۴ درصد افزوده شده و در نتیجه باعث لاغری او می‌شود. البته متخصصان بر این عقیده‌اند که نباید از قهوه به تنهایی انتظار معجزه داشته باشید، این نوشیدنی به همراه رژیم کم کالری و فعالیت بدنی به کاهش وزن کمک می‌کند.

این نوشیدنی کم کالری (البته با فرض اینکه شما به آن کرم یا شکر اضافه نکنید) همچنین کمک می‌کند تا شما از تمرینات ورزشی خود نتیجه بهتری بگیرید. تحقیق منتشر شده در مجله پزشکی و علم در ورزش می‌گوید، کافیین باعث می‌شود تمرینات شدید ورزشی، سختی کمتری برای افراد داشته باشد و درک ناشی از دردهای عضله‌ای را که طی ورزش واقع می‌شوند کاهش می‌دهد. با این وصف نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه یک ساعت قبل از ورزش ۳۰ دقیقه‌ای، دردهای ماهیچه‌ای را کاهش داده و باعث می‌شود سخت‌تر ورزش کنید و در نتیجه وزنتان کاهش پیدا کند.
 
همچنین متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که کافیین باعث تحریک ارگانیسمی می‌شود که کالری را می‌سوزاند و باعث از بین بردن چربی‌ها می‌شود. بنابراین می‌توان آسانتر شدن کاهش وزن را از فواید قهوه دانست؛ چرا که کافیین عمده‌ترین ماده‌ تشکیل دهنده‌ قهوه است.


۲. قهوه از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند

به گفته محققان، هرچه بیشتر قهوه بنوشید، ریسک ابتلا به سرطان پایین‌تر می‌آید. مهم هم نیست که این قهوه معمولی باشد یا قهوه بدون کافیین. این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند، به همین دلیل از بروز سرطان پیشگیری می‌کند. محققان ژاپنی نشان دادند که مصرف قهوه به میزان روزانه ۱ فنجان، خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد. یک پژوهش آمریکایی نیز مشخص کرده است، مردانی که روزانه حداقل ۶ فنجان قهوه نوشیده‌اند، ۱۰ درصد کمتر در معرض پیشرفت سرطان پروستات بوده‌اند.

اما مطالعات جدید بیان می‌کند که نوشیدن قهوه می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان کولون را نیز تا ۵۰ درصد کاهش دهد. محققان دریافتند که نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه در روز با ۲۶ درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون همراه است.


۳. قهوه باعث تقویت حافظه شما می‌شود

تحقیقات در مورد فواید قهوه نشان داده است که نوشیدن معادل دو شات قهوه اسپرسو در روز، روند تثبیت حافظه افراد را بهبود می‌بخشد. این فرایند به نوبه خود رویه بهبود حافظه به خصوص حافظه بلند مدت را در افراد افزایش می‌دهد.

قهوه سرشار از کافیین است و به همین دلیل سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند که این امر باعث تقویت هوشیاری ذهنی و دقت شده و امکان به خاطر سپردن مطالب را راحت‌تر می‌کند. بر اساس پژوهشی که محققان روی ۴۱۹۷ زن انجام داده‌اند، مصرف روزانه حداقل ۳ فنجان قهوه خطر ابتلا به اضمحلال ذهنی را به میزان ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. این میزان از سن ۸۰ سالگی حتی به ۷۰ درصد نیز می‌رسد.


۴. قهوه تمرکز و توجه شما را بالا می‌برد

ثابت شده است که کافیین در کاهش نشانه‌های خستگی و بهبود مستمر تمرکز و سطح هشیاری نقش تاثیرگذاری دارد. در حقیقت قهوه شامل دوز بالایی از دوپامین است که به طور خاص در قسمتی از مغز که با سطح هشیاری در ارتباط است، قرار دارد. فقط باید این نکته را به خاطر داشته باشید که چنین حالتی برگرفته از تاثیر کافیین کوتاه مدت است و نباید برای مدت طولانی برای بالا بردن سطح هشیاری در نوشیدن کافئین زیاده روی کرد. افراط در خوردن آن ممکن است باعث عصبی شدن و از دست دادن قدرت تمرکزتان شود.


۵. نوشیدن قهوه خطر سکته را کاهش می‌دهد

مشخص شده است نوشیدن دست کم یک فنجان قهوه اسپرسو در روز خطر سکته‌های مغزی و گرفتگی‌های عروقی را کاهش می‌دهد. در واقع این اتفاق به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان در کافیین واقع می‌شود. در یک تحقیق انجام شده بر روی گروهی از زنان به این نتیجه رسیدند که نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به مشکل گرفتگی‌های عروقی را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد.


۶. فواید قهوه: پیشگیری از دیابت

مطالعات انجام شده در مورد قهوه نشان می‌دهد، مصرف مقدار مناسب کافیین خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد. افرادی که روزانه بیش از یک فنجان قهوه را به طور مرتب در برنامه غذایی شان دارند تا ۱۱ درصد کمتر از بقیه به دیابت نوع دوم مبتلا می‌شوند. در سال ۲۰۰۹، محققان استرالیایی نشان دادند نوشیدن روزانه ۱ فنجان قهوه، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۷ درصد و نوشیدن ۳ یا ۴ فنجان قهوه در روز این احتمال را ۲۵ درصد کاهش می‌دهد.

از طرف دیگر، پژوهش‌های محققان UCLA نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه باعث افزایش سطح پلاسمایی گلوبولین اتصال دهنده هورمون جنسی (SHBG) می‌شود. در واقع SHBG با کنترل فعالیت بیولوژیکی هورمون‌های جنسی بدن (تستوسترون و استروژن)، نقش مهمی در میزان پیشروی دیابت نوع ۲ ایفا می‌کند.


۷. قهوه حاوی آنتی اکسیدان‌ می‌باشد

برخی از فواید قهوه به وجود آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن باز می‌گردد. با وجود این که چای به عنوان نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها شهرت یافته است (خاصیت‌های ضد سرطانی و ضد پیری آن نیز از این امر ناشی می‌شود)، اما قهوه بسیار بیشتر از چای حاوی آنتی‌اکسیدان است. افراد بزرگ‌سال با نوشیدن قهوه، روزانه به طور متوسط ۱۳۰۰ میلی گرم آنتی‌اکسیدان جذب می‌کنند. این در حالی است که میزان جذب آنتی‌اکسیدان‌ها با مصرف چای ۲۹۴ میلی گرم تخمین زده شده است.


۸. قهوه سردرد را تسکین می‌دهد

اگر دچار سردرد یا میگرن هستید برای خلاص شدن از این دردها هیچ نوشیدنی مانند یک فنجان قهوه موثر نیست. اول به خاطر این که کافیین موجود در قهوه با گشاد شدن رگ‌ها و افزایش فشار خون که سردرد و میگرن به همراه دارد مقابله و به تنگ شدن رگ‌های خونی کمک می‌کند. دوم به این دلیل که کافیین به عنوان مطلوب‌ترین ضد درد، تاثیر مسکن‌هایی مثل آسپیرین، پاراستامول و…. را در خود دارد.


۹. قهوه از بیماری پارکینسون پیشگیری می‌کند

در سال ۲۰۰۲، گردآوری نتایج ۱۳ پژوهش انجام گرفته نشان داد که خطر پیشرفت بیماری پارکینسون در میان مصرف کنندگان قهوه یک سوم کمتر بوده است. به عقیده‌ دانشمندان کافیین سرعت از بین رفتن دوپامین در مغز را که عامل بروز بیماری پارکینسون است، کاهش می‌دهد.


۱۰. تاثیر قهوه در کاهش بیماری‌های کبدی

نوشیدن قهوه ممکن است خطر نارسایی کبدی (سیروز کبدی) ناشی از الکل را کاهش دهد. تحقیقی که در بر روی ۱۲۵.۵۸۰ مرد و زن آمریکایی در طول بیست سال انجام شده است، نشان می‌دهد که نوشیدن یک فنجان قهوه در روز می‌تواند ۲۲ درصد خطر ابتلا به سیروز الکلی را کاهش دهد. دانشمندان نتیجه گرفتند که ماده‌ای به جز کافیین در این اثر محافظتی دخیل است. البته کارشناسان هشدار می‌دهند حتی اگر قهوه جلوی اثر مضر الکل بر کبد را بگیرد، اجتناب از مصرف الکل تنها راه جلوگیری کامل از این آسیب است.


۱۱. قهوه ممکن است از ام‌ اس پیشگیری کند

خوردن یک فنجان قهوه غلیظ ممکن است کارهای بیش از هشیارکردن شما در اول صبح انجام دهد. یک بررسی جدید نشان می‌دهد که قهوه ممکن است در برابر بیماری ام‌ اس محافظت ایجاد کند. البته این خاصیت قهوه هنوز در دست بررسی است و به طور کامل اثبات نشده است.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط