آشنایی با قهوه اسپرسو و خواص آن

قهوه اسپرسو را نخستین بار در ایتالیا درست کرده‌اند و به روش خاصی از دم کردن قهوه گفته می‌شود که طرفداران فراوانی بین دوستداران قهوه در سراسر جهان دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص قهوه اسپرسو...
دوشنبه، 23 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با قهوه اسپرسو و خواص آن

خواص قهوه اسپرسو

ماده موثر موجود در قهوه، آلکالوئیدی است به نام کافئین که محرک دستگاه عصبی و قلب بوده و بسیاری از خواص قهوه مربوط به وجود این ماده در آن است. این نوشیدنی پرخاصیت بوده و حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی است. مصرف منظم قهوه و در مقدار کنترل شده می‌تواند به شما در کاهش وزن، افزایش قدرت ذهن و انرژی و حتی پیشگیری از سرطان کمک کند. برخی از مهمترین خواص قهوه اسپرسو عبارتند از:

تقویت حافظه و افزایش قدرت تمرکز و ذهن: از مهمترین خواص قهوه اسپرسو، به دلیل میزان بالای کافئین موجود در آن، بالا بردن تمرکز و افزایش انرژی است. این قهوه در تقویت حافظه به ویژه حافظه بلند مدت موثر است و نوشیدن یک فنجان قهوه اسپرسو در روز به یادآوری خاطرات گذشته شما کمک می‌کند. همچنین مصرف قهوه باعث کاهش ابتلا به آلزایمر و پارکینسون در سالمندی خواهد شد. قهوه اسپرسو شامل دوز بالایی از ماده دوپامین است که به طور خاص در قسمتی از مغز که با سطح هشیاری در ارتباط است، قرار دارد و نوشیدن آن به افزایش سطح هوشیاری کمک می‌کند.

رفع افسردگی و افزایش انرژی: تحقیقات نشان داده است افرادی که به طور مرتب قهوه مصرف می‌کنند کمتر دچار افسردگی و حزن و اندوه می‌شوند و افکار منفی و تمایل به خودکشی در آنها کمتر است. نتایج آزمایش‌های تحقیقاتی روی بیش از ۵۰ هزار زن نشان داده است، نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در هفته خطر ابتلا به افسردگی را ۱۵ درصد کاهش می‌دهد، همچنین در پژوهشی دیگر که روی ۱۰۰ هزار زن و مرد انجام گرفت مشخص شد تمایل به خودکشی در مصرف کنندگان قهوه ۴۵ درصد کمتر است.

کاهش وزن و لاغری: کاهش وزن از دیگر خواص قهوه اسپرسو است. شما با مصرف این نوشیدنی علاوه بر اینکه کالری بسیار کمی دریافت می‌کنید، به دلیل ویژگی ریکاوری عضلات باعث می‌شود که تمرینات ورزشی راحتتر انجام شده و حین ورزش کمتر خسته شوید و مدت بیشتری به فعالیت ورزشی خود ادامه دهید که به تبع کاهش وزن بیشتری را برای شما به همراه دارد.

 پیشگیری از دیابت: براساس مطالعات انجمن شیمی آمریکا، یکی از خواص قهوه اسپرسو پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 است. نتایج این تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه چهار فنجان قهوه می‌نوشند، احتمال ابتلا به دیابت در آن‌ها، بیش از ۵۰ درصد کاهش دارد. همچنین قهوه حاوی منیزیم و پتاسیم است که به بدن انسان کمک می‌کند از انسولین استفاده کند و به این ترتیب سطح قند خون کاهش پیدا می‌کند.

پیشگیری از سرطان پوست: همه انواع قهوه دارای مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدانها هستند و از این رو مصرف آنها به پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه مبارزه با سرطان پوست کمک می‌کند.

 کاهش حملات قلبی: نوشیدن قهوه اسپرسو احتمال بروز حمله قلبی را کاهش می‌دهد و آنتی‌اکسیدان‌هایی دارد که در کاهش احتمال سکته بسیار مفید است


طرز تهیه قهوه اسپرسو

قهوه اسپرسو بر اثر فشار زیاد و آب گرم در دستگاه اسپرسوساز تهیه می‌شود. برای درست کردن این قهوه بخار آب را با فشار از روی قهوه خشک آسیاب شده می‌گذرانند و شیره غلیظ قهوه را که به این ترتیب در آب نزدیک به صد درجه سانتیگراد حرارت (آب جوش)، حل می‌شود مستقیما در فنجان می‌ریزند.

تهیه قهوه اسپرسو در دستگاههای ویژه ای که دستگاه اسپرسو نام دارد و در دو نوع بزرگ و خانگی وجود دارد، صورت می‌گیرد. این دستگاه در واقع نوعی قوری است که از سه بخش تشکیل شده است.

برای تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز، در قسمت پایینی دستگاه، آب بریزید. پس از آن که آب به جوش می آید، با فشار وارد قسمت میانی می‌شود که پودر قهوه در آن قسمت وجود دارد و نوشیدنی قهوه که روی آن مایه خامه مانندی بسته می‌شود، در قسمت بالایی قوری جمع می‌شود. معمولا قوری را روی گاز می‌گذارند تا عملیات تهیه قهوه صورت گیرد. ترکیب فشار و آب موجود، مقدار کمی قهوه متراکم با طعم غنی استخراج می‌کند.


مضرات قهوه اسپرسو (موارد احتیاطی و منع مصرف)

مصرف قهوه اسپرسو به دلیل غلظت زیاد و میزان بالای کافئین موجود در آن برای زنان باردار و شیرده مضر است و بایستی در این دوران از مصرف آن خودداری شود. همچنین نوشیدن زیاد قهوه اسپرسو برای افرادی که معده ضعیف دارند و یا با مشکل ترش کردن معده مواجه هستند، مضر است و باعث بروز مشکلاتی از قبیل برگشت اسید معده (رفلاکس معده)، سوزش قلب، بی‌خوابی، تپش قلب یا حساسیت به کافئین خواهد شد.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط