با خواص ارده و عسل برای سلامتی آشنا شوید

ارده و عسل از مهمترین مواد برای تناسب اندام و تقویت کننده قوای جنسی و دیر هضم می‌باشد. درد را آرام می کند و انرژی را در بدن بوجود می آورد و مزاج گرم و تر دارد لذا برای خلاص شدن از سردی بدن ارده و عسل معجونی فوق العاده برای بدن می باشد. در ادامه به خواص این معجون می پردازیم.
دوشنبه، 23 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
با خواص ارده و عسل برای سلامتی آشنا شوید
ارده از تفت دادن (کنجد بو داده) و کوبیده شدن دانه‌های کنجد بدون پوست به دست می آید و به صورت مایعی غلیظ می باشد. ارده به تنهایی می تواند یک وعده غذایی مقوی محسوب شود، همچنین از آن در تهیه برخی غذاها، حلوا، دسر، سس و شیرینی نیز استفاده می شود. ارده بخش مهمی از خواص کنجد را با خود به همراه دارد و ارزش غذایی آن از روغن کنجد به مراتب بیشتر است چرا که روغن کنجد تنها حاوی ویتامین‌ها و چربی موجود در کنجد است، در صورتی که در ارده سایر مواد مغذی موجود در این دانه‌ها نیز وجود دارد، به ویژه اگر همراه با عسل، شیره انگور و شیره خرما خورده شود، خواص آن برای سلامتی چندین برابر می گردد.


خواص ارده و عسل (طبیعت و خواص درمانی)

ارده از نظر طبیعت گرم و تر است. مصرف این دو ماده غذایی مفید و پرخاصیت باعث تقویت عمومی بدن می شود. برخی از مهمترین خواص ارده و عسل به شرح زیر می باشد:

مصرف ارده فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

از فواید ارده و عسل کمک به درمان روماتیسم، آرتروز و بیماری‌های مفصلی است. ارده سرشار از کلسیم است و مصرف آن برای سلامت و استحکام استخوانها مفید می باشد.

مصرف ارده و عسل یک وعده غذایی بسیار مناسب برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، است و باعث افزایش انرژی بدن میشود. همچنین مواد موجود در عسل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بسیاری بیماری ها پیشگیری می کند.

مخلوط ارده و عسل به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند و مصرف متعادل آن برای بیماران قلبی عروقی مفید می باشد.

مصرف ارده و عسل به درمان و پیشگیری از کم خونی کمک می کند و غذایی بسیار مفید برای زنان و دختران است.

از خواص ارده و عسل برای کودکان بالا بردن قدرت یادگیری، تقویت حافظه، تامین انرژی مورد نیاز بدن و کمک به رشد بهتر است.

از ارده کنجد در طب سنتی در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود.

تقویت قوای جسمانی و نیروی جنسی از دیگر فواید مصرف ارده و عسل است.

ارده نرم کننده سفتی ها و ورم‌های سفت داخلی است و دمل ها را نیز نرم می‌کند و مسکن درد آن است، همچنین استفاده موضعی از آن نیز همین خاصیت را دارد .

آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در این دو ماده غذایی، می‌توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.

به طورکلی استفاده روزانه از ارده و عسل در رژیم غذایی، برای درمان و برطرف کردن بی‌حسی و کرختی مفید است. همچنین مصرف این دو ماده مفید غذایی با هم، باعث گرم شدن بدن شده و از این رو دارویی شفابخش برای تمامی بیماری‌های ناشی از سرد شدن مزاج بدن است.


طرز تهیه ارده

ارده، عبارت است از مایع روغنی که از دانه کنجد پوست گیری شده، برشته و آسیاب شده به دست می آید. برای تهیه ارده، ابتدا دانه‌های کنجد را پس از جمع‌آوری، خیس می‌کنند تا پوسته سیاه یا قهوه‌ای‌ رنگ و نازک آن به راحتی جدا شود. سپس دانه‌های سفید رنگ و پوست‌ کنده کنجد را با آسیاب له می‌کنند و خمیر نسبتا شلی به‌دست می‌آورند که به این خمیر، ارده می‌گویند.


ارزش غذایی ارده

ارده سرشار از اسید های چرب غیر اشباعی نظیر امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است. همچنین ارده حاوی 4/42 درصد اسید اولئیک، 7/39 درصد اسیدلینولئیک، 8/9 درصد اسید پالمتیک و 4/6 درصد استئاریک اسید تشکیل شده است. ارده از نظر اسیدهای آمینه سولفوردار و تریپتوفان نیز غنی می‌باشد.


مضرات ارده (موارد احتیاطی و منع مصرف)

با وجود گسترده بودن خواص ارده و عسل، این ماده غذایی سرشار از چربی است و کالری بالایی دارد، لذا افراد چاق و دارای اضافه وزن، همچنین افراد مبتلا به دیابت بایستی در مصرف آن احتیاط کنند.

همانطور که ذکر شد ارده سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است که در معرض هوای گرم به سرعت اکسید شده و فاسد می شوند، لذا بایستی ارده را در محل خشک و خنک نگهداری کرد.

زیاده‌روی در مصرف ارده و عسل در افراد با مزاج گرم صفراوی باعث غلیظ شدن صفرا و بروز جوش در صورت و بدن می شود.

ارده به لحاظ هضم سنگین ست و افراط در مصرف آن برای افراد با معده ضعیف مناسب نیست.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.