موز و خواص باورنکردنی آن

چه می شود اگر بگوییم یک ابزار نو برای کمک به کاهش وزن، کاهش تورم، مبارزه با سرطان و افزایش انرژی وجود دارد. همه میوه هایی که می خورید سرشار از مواد معدنی هستند که در این متن به یکی از آنها که موز است می پردازیم.
پنجشنبه، 14 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
موز و خواص باورنکردنی آن

از موز چه می دانید؟ خواص موز برای سلامتی

از خواص موز می توان به کاهش وزن،درمان بیماری های روده ای، از بین بردن یبوست و درمان بیماری هایی مانند اسهال خونی،آنمی،سل،آرتروز،نقرس،ناراحتی های کلیه و مجاری ادراری اشاره کرد. موز می تواند به مشکلات قاعدگی کمک کند. این میوه برای کاهش فشارخون، محافظت از سلامت قلب،ارتقا متابولیسم و ایمنی،کاهش شدت آکنه،تضمین سلامت چشم،ساخت استخوان محکم و سم زدایی بدن بسیار مفید است.
 

موز چیست؟

موز میوه مهمی برای خیلی از کشورها محسوب می شود. البته گونه موسا مخصوص آسیا و آسیای شرقی است. نام علمی این میوه موسا آکومیناتا است. میوه موز را بصورت رسیده می خورند یا به سالاد میوه،آبمیوه و شیک اضافه می کنند.

خوردن موز نرسیده مشکلات روده ای ایجاد می کند و باید بصورت پخته مصرف شود. همچنین این میوه برای قرار گرفتن در صبحانه و یا میان وعده بسیار مناسب و منبع انرژی است. این میوه در حال حاضر در بیش از ۱۰۰کشور دنیا کشت می شود و می تواند برای ساخت نخ سلولزی، شراب گیری و تزیین غذا بکار رود.

درخت موز، بزرگترین گیاه علفی گلدار است. اگرچه این میوه گونه های مختلفی دارد، اما همگی بشکل بلند و خمیده اند و پوست ضخیمی دارند که با برداشتن آن میوه سفید یا زرد دیده می شود. این میوه بصورت خوشه ای در بالای درخت رشد می کند و برنگ های سبز،قرمز،زرد و قهوه ای دیده می شود.

تفاوت اصلی میان موز و پلانتین(موز سبز) است. پلانتین کوچکتر و سفت تر است و اصولا در آسیا مصرف می شود. موز معمولا در اروپا و آمریکا یافت می شود و نرم و مخصوص دسر است.
 

مواد مغذی موز

موز، سرشار از ویتامین، املاح و ترکیبات ارگانیک است. این میوه حاوی ویتامین C ،ویتامین B6ریبوفلاوین،فولات، پانتوتنیک اسید و نیاسین است. از نظر املاح،مقدار قابل توجهی پتاسیم،منگنز، منیزیم و مس دارد و منبع غنی فیبر و پروتئین است.
 

خواص موز

این میوه خواص بسیاری دارد که در این بخش به آنها خواهیم پرداخت.
 
کمک به کاهش وزن
موز،حدودا ۹۰ کالری دارد و برای کاهش وزن مفید است. این میوه سرشار از فیبر است و هضم آن راحت است. علاوه بر این، هیچ چربی ندارد. بنابرین، فردی که اضافه وزن دارد، اگر در رژیم غذایی موز داشته باشد، نیازی به مصرف کالری ندارد و با این میوه سیر می شود.

مصرف میوه های فیبر دار، هورمون گرسنگی را سرکوب می کنند و فرد احساس گرسنگی نمی کند. این امر از پرخوری جلوگیری می کند و بدن را سالم نگه می دارد و به کاهش وزن بطور طبیعی کمک می کند.
 
استحکام استخوان ها
موز، یکی از بهترین میوه ها برای داشتن استخوان های سالم و قوی در طول زندگی است. یکی از مهمترین دلایل، وجود فروکتو لیگو ساکارید است که نوعی پروبیوتیک است و باکتری مفیدی در سیستم گوارشی است و دریافت املاح و مواد مغذی بدن را ارتقا می دهد. این میوه با افزایش جذب کلسیم ارتباط دارد.

برخی موز ها اسید چرب زنجیره کوتاه دارند که بدن نمی تواند جذب کند، اما ارگانیسم معده ما می تواند از چنین اسید های چربی استفاده کند و توانایی جذب املاحی مانند کلسیم را بالا ببرد. کلسیم مهمترین عامل در ساخت و رشد مجدد ترکیبات استخوان در بدن است. احتمال بروز پوکی استخوان و ضعف عمومی را کم می کند.
 
ترکیبات ضد التهاب
ترکیبات موجود در این میوه ماهیت ضد التهاب دارند، یعنی از تورم،التهاب و علائم بیماری هایی مانند آرتروز و نقرس کم می کند. بروز چنین بیماری هایی با افزایش سن طبیعی است. بنابرین افزودن روزانه موز به رژیم غذایی می تواند از درد کشیدن برای سالیان دراز جلوگیری کند.
 
اضافه کردن وزن
موز، در عین کمک به کاهش وزن، می تواند در اضافه کردن وزن مفید باشد. مصرف شیرموز به افزایش سریع وزن کمک می کند. شیر پروتئین لازم و موز قند بدن را تامین می کند. همچنین از آنجایی که موز براحتی هضم می شود، افراد لاغر می توانند پنج تا شش موز روزانه بجز وعده های غذایی میل کنند.

یعنی پانصد تا ششصد کالری اضافی دریافت کنند که برای افزایش وزن ضروری است. از آنجایی که این میوه خیلی سریع انرژی می دهد،ورزشکاران زمان استراحت بین بازی ها از این میوه می خورند.
 
درمان بواسیر
بیماری بواسیر در اثر دفع سخت مدفوع ایجاد می شود و ممکن است به خونریزی بینجامد.باورها بر این است موز به درمان بواسیر کمک می کند. برخی افراد تصور می کنند موز بدلیل حجیم کردن مدفوع، فشار اضافه بر معده و روده وارد می کند.

اما مشکل اصلی بواسیر، دفع است و موز این روند را تحریک می کند. همچنین موز خواص ضد التهاب دارد که به درمان بواسیر و درد های آن کمک می کند.
 
کاهش یبوست
موز، مقادیر بالایی فیبر رژیمی دارد و به حرکت روان مواد در روده کمک می کند. گفته می شود موز موجب دفع مدفوع می شود یعنی عامل یبوست را از بین می برد. همچنین در درمان دیگر بیماری های گوارشی موثر است.

فیبر حجم مدفوع را زیاد کرده و حرکات موجی را تحریک می کند ومدفوع را راحت تر در روده به جلو می راند. همچنین به کاهش بیماری های روده ای و سرطان روده کمک می کند.
 
درمان زخم ها
سال های زیادی است که از موز بعنوان ماده ضد انعقاد برای درمان زخم معده استفاده می شود. چنین میوه هایی خیلی فراتر از آن عمل می کنند و ترشح اسید را سرکوب می کنند.

ترکیبات ارگانیک موز فعالیت سلول ها در معده ما را در جهت ایجاد دیواره حفاظتی در برابر اسید تحریک می کند. همچنین موز مهار کننده های پروتئاز دارد که در از بین بردن باکتری های مضر که منجر به زخم معده می شوند،موثر است.
 
جلوگیری از ناهنجاری های کلیه
پتاسیم موجود در موز به تنظیم تعادل مایعات در بدن و کم کردن فشار وارد کلیه ها و تحریک ادرار موثر است. افزایش حجم و دفعات ادرار موجب نگهداری مواد سمی تجمع یافته بدن و تسریع دفع آن می گردد. همچنین ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در موز در عملکرد صحیح کلیه و تجمع توکسین تاثیر گذار است.
 
تقویت بینایی
موز، همانند میوه های دیگر سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی و کاروتنوییدی و املاح است که تاثیر چشم گیری بر سلامت چشم دارد. با مصرف موز ابتلا به بیماری هایی نظیر تخریب ماکولا چشمی، شب کوری وگلوکوما(آب سیاه)کاهش می باید.
 
حفاظت از سیستم قلبی عروقی
موز، منبع غنی پتاسیم است و موجب کاهش فشارخون می شود.با کاهش فشار رگ ها، خون راحت تر در بدن حرکت می کند و اکسیژن رسانی به اندام های بدن بیشتر می شود.

این عمل از انسداد عروقی و حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند. همچنین فیبر موجود در موز با کاهش استرس وارد بر سیستم قلبی، کلسترول اضافی عروق را می گیرد.
 
درمان کم خونی
آهن موز بالاست و بنابرین به درمان آنمی کمک می کند. موز حاوی میزان قابل توجهی مس است که در تولید گلبول قرمز نقش مهمی دارد.با افزایش تعداد گلبول های قرمز، نه تنها از آنمی جلوگیری می شود، بلکه خون رسانی به بخش های مختلف بدن را افزایش داده و در نتیجه میزان اکسیژن رسانی بالا می رود و عملکرد بدن ارتقا می یابد.
 
تسکین مشکلات قاعدگی
گل موز پخته در تسکین درد و خونریزی شدید قاعدگی و دیگر مشکلات قاعدگی موثر است.
 

سوالات متداول

در بخش ذیل، به سوالات متداول راجع به موز می پردازیم.
 
آیا موز برای شما مفید است؟
موز، برای شما بسیار عالی است. موز سرشار از پتاسیم است و موجب تنظیم فشار خون و عملکرد قلب می شود. همچنین برای هضم مفید است و میان وعده خیلی خوبی برای بازیابی انرژی است. موز کاربرد زیادی دارد. کسانی که آلرژی دارند و یا تمایل دارند چربی کمتری دریافت کنند می توانند از پوره موز بعنوان جایگزین تخم مرغ یا کره در شیرینی پزی استفاده کنند.
 
آیا موز برای سلامتی مفید است؟
موز، بسیار برای سلامتی مفید است. اگر در یک رژیم متعادل قرار گیرد،پتاسیم بالای آن به تنظیم فشار خون، حفظ سلامت قلب و هضم کمک می کند. موز میان وعده عالی برای ارتقا سطح انرژی است.
 
موز چیست؟
موز میوه ای است از خانواده berry ، که نوعی گیاه محسوب می شود و نه درخت ( زیرا چوبی وجود ندارد). این میوه انواع مختلفی دارد – موز شیرین که ما به آن موز دسری می گوییم و انواع دیگر که کمی سفت هستند و می بایست قبل از مصرف پخته شوند.
 
آیا موز میوه است؟
بله ، موز میوه است. شناخته شده ترین نوع آن موز دسری است که می بایست قبل از خوردن پوست آن گرفته شود. انواع دیگر موز رنگ های متفاوتی دارند. بعضی پوست سبز و بعضی دیگر پوست خرمایی دارند که شیرین نیستند و باید قبل از خوردن پخته شوند.
 
ویتامین های موجود در موز کدامند؟
موز، منبع غنی ویتامین C و B6 است. مصرف روزانه یک موز سایز متوسط می تواند ۱۵ در صد از نیاز بدن به ویتامین C و ۳۳درصد نیاز بدن به ویتامین B6 را تامین کند. همچنین موز سرشار از پتاسیم و فیبر است ،بنابرین یک موز می تواند به دریافت مواد مغذی لازم کمک کند.


منبع: سایت راستینه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما