روش های درمان چین و چروک پیشانی

جلوگیری از چروک صورت و درمان چروک پیشانی دغدغه‌ی بسیاری از افراد هستند. چین‌ و‌ چروک‌ها ممکن است در هر سنی و در هر جایی از صورت ایجاد شوند اما معمولا پس از ۳۰ سالگی و با کاهش تولید کلاژن پوست ظاهر می‌شوند. چین‌ و چروک‌های قسمت‌های مختلف صورت مانند اطراف چشم، خط اخم، دور لب و پیشانی، سن شما را بالاتر نشان می‌دهند و اگر فکری به حال آنها نکنید، روز‌به‌روز بیشتر و عمیق‌تر می‌شوند.
شنبه، 27 ارديبهشت 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روش های درمان چین و چروک پیشانی

چین و چروک پیشانی

خطوط افقی روی پیشانی به چروک های دینامیک مشهورند که در اثر حرکت ایجاد می شوند. همچنین بر اساس اصل جاذبه، پوست پیشانی یا سایر اندام ها تمایل دارند به پایین سوق پیدا کنند. در بعضی افراد خطوط اخم خیلی فعال است. این موارد به ایجاد چین پیشانی کمک می کنند.

خطوط پیشانی در گذر زمان ایجاد می شوند و قابل پیشگیری نیستند، ولی اگر افراد بتوانند نسبت به حرکت دادن پیشانی خود کنترل بیشتری داشته باشند و جلوی آن را بگیرند، خطوط دیرتر ایجاد خواهد شد. مثلا وقتی جلوی نور می رویم، باید عینک ضد آفتاب بزنیم تا نور کمتری به چشم برخورد کند و مجبور نباشیم برای جلوگیری از ورود نور به چشم، ابروها را گره کنیم.

همچنین کرم ضد آفتاب روی پیشانی، محافظی برای پوست است و از ورود نور آفتاب به لایه های زیرین پوست و شکستن کلاژن جلوگیری می کند.
 

چین و چروک پیشانی و روش بوتاکس 

گاهی سوال می شود که لیزر می تواند چروک های روی پیشانی را درمان کند. در جواب باید گفت لیزر روشی موقت است و مشکل از عضلات است و باید عضلات بی حرکت شود. پس بوتاکس روش مناسبی است که باعث فلجی عضلات در یک دوره ۴ تا ۶ ماهه می شود.

بعد از این می توان با لیزر به اصلاح و زیبایی پوست ناحیه پرداخت. همچنین برای افرادی که خط اخم عمیقی دارند می توان از ژل برای پرکردن استفاده کرد.

از مزایای تزریق بوتاکس این است که قدرت عضله به تدریج کمتر می شود و دیگر مانند قبل دچار انقباض های شدید نمی شود و در تزریق های بعدی مقدار کمتری بوتاکس لازم است.

همچنین فرد طی این مدت یاد می گیرد کمتر از عضلات پیشانی برای صحبت کردن یا اعمال دیگر استفاده کند. این روش غیر تهاجمی است و طبیعی هم به نظر می رسد. اثر آن یک تا دو هفته بعد از تزریق قابل مشاهده است.
 

چین و چروک پیشانی و ژنتیک فرد 

ارتباط چین و چروک پیشانی و ژنتیک فرد یک امر مسلم است . تمام بافت های بدن از بدو تولد تا هنگام مرگ تحت تاثیر عوامل بیرونی و درونی قرار می گیرند یا به عبارتی پیرتر می شوند. مهم ترین عوامل بیرونی یا محیطی تاثیر نور خورشید ، مواد شیمیایی، آلاینده های هوا و … هستند.

عوامل درونی نیز از دست دادن خاصیت الاستینه پوست، کلاژن و… است. پیشانی یکی از نقاط مهم پوست صورت است که همیشه در معرض عوامل خارجی است، اما ژنتیک افراد نیز مهم است.

در بعضی افراد به طور ژنتیکی پوست زودتر دچار شلی و افتادگی می شود. از طرفی، پیشانی محلی از صورت است که انسان برای بیان احساسات و هیجان و زیاد از عضلات این بخش صورت استفاده می کند و انقباض و انبساط مداوم عضلات پیشانی باعث چین افتادن روی پوست می شود.

بیشترین چین در قسمت وسط پیشانی ایجاد می شود یا محل اخم که به شکل عمودی و قسمت بالاتر که مربوط به بالا انداختن ابروهاست. کنار ایجاد چین و چروک ها ابروها نیز به تدریج دچار افتادگی می شوند. افتادگی در قسمتهای طرفین به شکل پایین آمدن و در قسمت های وسطی به شکل بالا رفتن است.

این وضعیت روی پلکها نیز اثر می گذارد و حالت خستگی به چشم ها می دهد. برطرف کردن چین پیشانی یکی از راه های سخت در اعمال زیبایی صورت است.

برای رفع این مشکلات می توان از روشهای غیر جراحی و جراحی استفاده کرد، اما این روش ها متوقف کننده نیستند، فقط چند سالی بیمار را از نظر ظاهری راضی نگه می دارند و چند سال او را جوان تر می کنند و بعد از چند سال باز هم نیاز به ترمیم مجدد پیشانی است. معروف ترین روش غیر جراحی استفاده از بوتاکس است.
 
نکته
روش های محبوب جراحی زیبایی بسیار تنوع دارد اما بوتاکس باعث فلج عضلات می شود و چین و چروک ها را تا حدودی از بین می برد. البته بوتاکس در مواقعی استفاده می شود که چین و چروک های پیشانی عمیق نیستند.

یک تا دو هفته بعد از تزریق، اثر بوتاکس به حداکثر می رسد و بعد از ۴ تا ۶ ماه هم از بین می رود. البته بوتاکس می تواند اثر پیشگیری کننده داشته باشد. در مواردی که بخواهیم اثربخشی درمان پایدارتر باشد، از دو روش جراحی استفاده می شود. جراحی زیبایی با اندوسکوپ و غیراندوسکوپیک .
 
چین و چروک پیشانی و حرف آخر
روش لیفت پیشانی خیلی مطرح است زیرا برش های بسیار کوچکی روی سر ایجاد می کند و نتیجه خوبی هم ایجاد می کند، ولی بعد از چند سال کار با این روش، جراحان متوجه شدند، این روش در خانم های جوانی که خیلی شلی عضلات ندارند، مفید است و در آقایانی که موهای ناحیه پیشانی بسیار کم پشت است یا اصلا وجود ندارد، قابل استفاده نیست.

روش های دیگری هم وجود دارد که در آن عمل لیفت از روی صورت یا برش از روی سر انجام می شود، ولی طبیعتا این مکان جای مناسبی نیست چون جوشگاه آن باقی می ماند، ولی در مواردی که چین و چروک بسیار زیاد است یا فلج صورتی وجود دارد از این روش استفاده می شود.

در آقایانی که احتمال طاسی وجود ندارد یا خانم هایی که موهای کافی روی سر دارند برش بین موهای سر انجام می شود. لیفت دو عمل مهم انجام می دهد؛ در درجه اول ابروها را به محل قبلی خود برمی گرداند و افتادگی را اصلاح می کند و در درجه دوم عضلاتی که باعث چین و چروک شده را ضعیف تر می کند تا کمتر چروک ایجاد شود.

وقتی فرد با شکایت اینکه فقط گوشه کناری ابرو افتاده مراجعه می کند، جراح معمولا لیفت گیجگاهی انجام می دهد. این نوع جراحی بسیار آسان است و در این روش هم جراح از داخل موها و با استفاده از اندوسکوپ بدون اینکه بیمار اذیت شود، گوشه های اطراف ابرو را بالا می برد و تا حدی هم چین و چروک های اطراف چشم را اصلاح می کند.

البته در این مواقع می توان از بوتاکس نیز استفاده کرد. روش های گفته شده عوارض چندانی ندارند. البته گاهی ممکن است در چند روز اول خون در ناحیه تجمع کند که گاهی نیاز به تخلیه آن است. روش لیفت صورت نیز حداکثر ۲ تا ۵ سال ماندگاری دارد و نیاز به تجدید دارد .


منبع: سایت راستینه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما