قلعه تاریخی شوش یااکروپل قلعه ای در دوره قاجار

این قلعه با نقشه قرون وسطایی و با استفاده از آجر‌های کاخ آپادانا و تعدادی از آجر‌های منقوش به خط میخی چغازنبیل که ناشی از تخریب بخش‌هایی از این بنا‌ها بود، ساخته شد. اسناد و مدارک این قلعه پس از پیگیری‌ها و مکاتبات دولت ایران در سال ۱۳۷۳ از طرف دولت فرانسه به ایران داده شدند.
چهارشنبه، 4 تير 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
قلعه تاریخی شوش یااکروپل قلعه ای در دوره قاجار

قلعه شوش یا آکروپل، قلعه ای ساخته شده از آجرهای باستانی

 ایران سرزمینی است که با اتکا به تاریخ و تمدن کهن خود جاذبه‌های زیادی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد. یکی از این جاذبه‌های گردشگری با نام قلعه شوش یا آکروپل شناخته می‌شود.


قلعه تاریخی شوش یااکروپل قلعه ای در دوره قاجار

ژان دمورگان باستان‌شناس فرانسوی و محقق دوران کهن به مدت ۱۵ سال هدایت تیم باستان‌شناسان فرانسوی را در ایران بر عهده داشت. او در این مدت قلعه‌ای را در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی ساخت تا باستان‌شناسان فرانسوی بتوانند در آنجا سکونت کنند. این قلعه همان قلعه شوش یا آکروپل است.
 

قلعه تاریخی شوش

قلعه شوش در دوره قاجار روی یک تپه تاریخی ساخته شده است. این قلعه با نقشه قرون وسطایی و با استفاده از آجر‌های کاخ آپادانا و تعدادی از آجر‌های منقوش به خط میخی چغازنبیل که ناشی از تخریب بخش‌هایی از این بنا‌ها بود، ساخته شد. اسناد و مدارک این قلعه پس از پیگیری‌ها و مکاتبات دولت ایران در سال ۱۳۷۳ از طرف دولت فرانسه به ایران داده شدند.
 

قلعه شوش تلفیق تاریخ و معماری دو ملت


قلعه تاریخی شوش یااکروپل قلعه ای در دوره قاجار


گفتنی است قلعه شوش در مهر ماه سال ۱۳۸۰ ثبت ملی شد.

در اینجا باید گفت قلعه شوش فقط یکی از جاذبه‌های گردشگری شوش است. شوش شهری در جنوب غربی کشورمان است. این شهر از اوایل قرن چهارم پیش از میلاد در تاریخ شناخته و بعد‌ها به دست آشور بانیپال پادشاه آشور ویران شد؛ اما در زمان داریوش هخامنشی رونق گذشته خود را بازیافت.
 

عکس قلعه تاریخی شوش یا آکروپل


قلعه تاریخی شوش یااکروپل قلعه ای در دوره قاجار


شهر شوش پایتخت زمستانی حکومت هخامنشیان بود. از جاذبه‌های گردشگری این شهر می‌توان به چغازنبیل، کاخ اردشیر یا کاخ شاوور، ایوان کرخه، کاخ آپادانا و هفت‌تپه اشاره کرد.


منبع: سایت سیمرغ


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط