علل ورم پا و درمان آن

تورم پاها در اثر انباشته شدن آب یا مایعات در پاها ایجاد می‌شود. دلایل مختلف زیادی برای این وضعیت وجود دارد. در این مطلب قصد داریم به بررسی علل ورم پا ودرمان طبیعی آن بپردازیم.
شنبه، 12 مهر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
علل ورم پا و درمان آن

ورم پا چیست؟

مچ پا و ساق پاها به علت تاثیر گرانش بر مایعات بدن، محل‌های رایج ادم و تورم در بدن هستند. با این حال، احتباس مایع ناشی از گرانش، تنها علت تورم مچ پا یا ساق پا نیست. صدمات و التهاب متعاقب آن نیز، می‌تواند باعث احتباس مایعات و ورم پا شود.


علائم ورم پا

مچ پا یا ساق پای متورم می‌تواند باعث شود که قسمت پایینی پاها بزرگتر از حد طبیعی شود. تورم می‌تواند راه رفتن را دشوار کند. درد به علت کشیده شدن پوست یکی از علائم است. در حالی که این مشکل همیشه نگران کننده نیست، اما دانستن علت آن می‌تواند به تشخیص یک مشکل جدی تر کمک کند.


عوارض ورم پا

عوارض ناشی از تورم ساق پا یا مچ پا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

قرمزی یا گرما

درد ناگهانی که قبلا وجود نداشته است

درد قفسه‌ی سینه که بیش از یک تا سه دقیقه طول بکشد

احساس ضعف یا سرگیجه

گیجی1


دلایل ورم پا

عوامل زیادی -که در میزان جدی بودن تفاوت زیادی دارند- می‌توانند باعث ورم پا شوند.

ورم پای ناشی از تجمع مایعات
ورم پا ناشی از احتباس مایعات در بافت‌های پا به عنوان ادم محیطی شناخته شده است. این تورم می‌تواند ناشی از بروز مشکل در سیستم گردش خون، دستگاه لنفاوی یا کلیه‌ها باشد.

تورم پا همیشه نشانهٔ وجود مشکل قلبی یا مشکل در گردش خون نیست. ممکن است در اغلب موارد، تورم به علت احتباس مایعات ناشی از اضافه وزن، بی‌تحرکی، نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت یا پوشیدن جوراب‌های تنگ رخ دهد.

ورم پای ناشی از التهاب
ورم پا می‌تواند ناشی از  وجود التهاب در بافت‌های پا نیز باشد. التهاب می‌تواند پاسخی طبیعی به آسیب یا بیماری باشد و یا ممکن است به دلیل التهاب مفصلی روماتیسمی یا بیماری‌های التهابی دیگر رخ دهد. معمولاً التهاب با اندکی درد هم همراه خواهد بود.2

بی‌تحرکی طولانی مدت
اگر ایستادن‌های طولانی‌ مدت بخشی از شغل شماست، احتمال بیشتری وجود دارد که گرفتار تورم در پاهای خود شوید. زمانی که پاها حرکت نمی‌کنند، گردش خون در پاها کند می‌شود و در نتیجه، مایع اضافی در پاها باقی می‌ماند.

 افرادی که ساعت‌های طولانی را در حالت نشسته سپری می‌کنند از این عارضه در امان نیستند. خمیده نگه داشتن پاها برای مدتی طولانی می‌تواند در گردش خون اختلال ایجاد کند، برای اجتناب از این نوع تورم باید پاها را پس از ۲۰ یا ۳۰ دقیقه بی‌تحرکی حرکت دهید، انداختن پاها روی یکدیگر نیز می‌تواند در بروز ورم در پاها نقش داشته باشد.

پوشیدن کفش تنگ
زمانی که از کفش‌های تنگ استفاده می‌کنید، مواجهه با تاول‌ها تنها نگرانی شما نخواهند بود. کفش‌های تنگ موجب تورم در پاها نیز می‌شوند.کفش‌های تنگ گردش خون را محدود می‌کنند، که به تجمع مایع منجر می‌شود. از پوشیدن کفش‌های تنگ و نمونه‌هایی که با شکل پای شما مطابقت ندارند، پرهیز کنید.

بروز عفونت ها
ورم پا می‌تواند به‌واسطه عفونت‌های قارچی و باکتریایی شکل گرفته باشد. تورم ناشی از عفونت‌ها به‌طور معمول با راش‌های پوستی (جوش‌های ریز پوستی که سراسر بدن را در بر می‌گیرد) و قرمزی پوست همراهی می‌شود.

اضافه وزن
هنگامی که وزن شما افزایش می‌یابد، بدن باید برای پشتیبانی از وزن اضافه سخت‌تر کار کند. این فشار اضافه روی پاها موجب تورم می‌شود. در حقیقت، بانوان باردار به همین دلیل است که ورم در پاهای خود را تجربه می‌کنند.در این مورد، کاهش وزن در بازگرداندن اندازه عادی به پاها کمک حال شما خواهد بود. عادات غذا خوردن خود را تغییر دهید و انجام ورزش را آغاز کنید.

خطر یک بیماری قلبی
این شرایطی است که بر نیروی پمپاژ عضلات قلب تاثیرگذار است. ورم پاها یکی از نخستین نشانه‌های نارسایی احتقانی قلب است.در صورتی که ورم پاها با علائمی مانند خستگی، خس‌خس سینه، سرفه، افزایش وزن، و تکرر ادرار، به ویژه در شب‌ها، همراهی می‌شود، مراجعه به پزشک اهمیت دارد.

آسیب دیدگی
یک شکستگی یا آسیب‌دیدگی مفصلی می‌تواند موجب ورم در پاها شود. هنگام آسیب‌دیدگی، بدن خون را به ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته پمپاژ می‌کند تا به روند بهبودی کمک کند و این شرایط می‌تواند موجب بزرگ‌تر شدن پاها نسبت به حالت عادی شود. استفاده از کمپرس سرد روی ناحیه آسیب‌دیده یکی از موثرترین روش‌ها برای کاهش تورم و التهاب محسوب می‌شود.

خوردن نمک
همان‌ گونه که ممکن است بدانید، مصرف زیاد سدیم احتباس آب در بدن را افزایش می‌دهد و این می‌تواند تورم در سراسر بدن و نه فقط پاها را موجب شود.بیش از ۲،۳۰۰ میلی گرم سدیم در روز مصرف نکنید. همچنین، برای کاهش مصرف سدیم باید مصرف غذاهای فرآوری شده را کاهش دهید، زیرا سرشار از این ماده معدنی هستند.3


درمان طبیعی ورم پا

استفاده از داروها برای درمان ورم پا نمی‌تواند بهترین گزینه باشد زیرا آثار جانبی و معایب زیادی دارد، از طرفی تاثیر درمانی آن قطعی نیست.

گفته می‌شود که جعفری خواص دارویی درمانی فراوانی دارد و مایعات اضافه را از بدن خارج و سم‌زدایی می‌کند. به همین دلیل می‌توان گفت جعفری تازه بهترین درمان برای ورم پا است. برای تهیه این ترکیب درمانی از روش زیر استفاده کنید:

500 میلی لیتر آب را در قابلمه‌ای بریزید و بگذارید بجوشد، 5 قاشق غذا خوری جعفری تازه و خردشده به آن اضافه کرده تا 5 دقیقه در آب بجوشد. قابلمه را کنار بگذارید تا بعد از 20 دقیقه محتوای آن خنک شود. این محلول را هم زده و روزی سه مرتبه مصرف کنید.

اثر معجزه آسای آن در کاهش ورم پا و درد ناشی از آن بعد از مدت کوتاهی خود را نشان می‌دهد. گاهی اوقات ورم پا به علت چاقی و اضافه وزن است. جعفری با خاصیت چربی سوزی و سم زدایی که دارد بهترین داروی طبیعی برای کاهش وزن سالم است. در این صورت سعی کنید این ترکیب را ناشتا میل کنید.4


پی نوشت:
1.www.doctoreto.com
2.www.moheb.com
3.www.parstoday.com
4.www.jadidtarin.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.