تشخیص و درمان زخم معده

امروزه به دلیل شرایط نامناسب زندگی افراد مانند استفاده از غذاهای نامناسب، الودگی هوا، عادت‌های بد زندگی مثل کم خوابی و پرخوری و مشکلات زیادی برای افراد پیش آمده است. امروز ما شاهد این موضوع هستیم که افراد بسیار زیادی هرروز به دلیل بیماری‌های گوناگون و پزشک‌ها مراجعه می‌کنند و خواستار درمان بیماری هستند. ما در ادامه به بررسی بیماری زخم معده خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
جمعه، 2 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تشخیص و درمان زخم معده
زخم معده چیست؟
زخم معده یکی از بیماری‌ های بسیار دردناک و عذاب‌آور است که ممکن است دلایل بسیار زیاد و متنوعی برای ابتلا این بیماری وجود داشته باشد. همان ‌طور که از نام این بیماری پیداست این بیماری در ناحیه معده و شکم و در کل، در ناحیه دستگاه گوارشی است که علاوه بر معده روی روده کوچک نیز تاثیر می‌گذارد. این بیماری هنگامی رخ می دهد که لایه مخاطی ضخیمی که در اطراف معده ما قرار دارد و از بافت‌ های معده شما در برابر مواد غذایی مراقبت می‌کند، نازک شده و باعث می‌شود که اسید های گوارشی به دیوار های معده شما نفوذ کنند و بافت ‌های داخلی معده شما را از بین ببرد و آن ‌ها را زخم کند که درنهایت ممکن است باعث زخم معده شود. توجه کنید این بیماری می تواند به راحتی اتفاق بیفتد اما اگر به آن بی ‌توجه باشید و دنبال راه چاره و درمانی برای آن نباشید می تواند بسیار عذاب ‌آور باشد و پیشرفت‌ های چشمگیری را داشته باشد. اگر شما نیز علاقه‌مندید که در رابطه با این بیماری بدانید و اطلاعات خود را در رابطه با این بیماری بیشتر کنید با ما همراه باشید تا در ادامه در رابطه با علائم و دلایل به وجود آمدن این بیماری برای شما صحبت کنیم و راه‌ های درمان آن را به مختصر برای شما توضیح دهیم شاید در حین در میان این مقاله نکاتی باشد که به درد شما بخورد.
تشخیص و درمان زخم معده

علائم مختلف زخم معده
این بیماری از همان مرحله ‌های ابتدایی با درد و سوزش بسیار زیادی همراه است. ممکن است حتی گاهاً درد های غیر قابل تحمل و بسیار زیادی را با خود به ‌همراه داشته باشند. یکی از رایج ‌ترین و مهم‌ ترین علامت ‌های زخم معده سوزش بیش از حد معده می باشد. توجه نمایید که هنگامی که شما غذا می‌خورید و این غذا به مرحله هضم می رسد معده شما اسید هایی ترشح می‌کند که این اسید ها به زخم های درون معده شما می‌خورد و باعث سوزش زخم‌ های معده شما می‌شود. پس معده خالی می تواند میزان سوزش زخم های شما را افزایش  دهد. شما می‌توانید با استفاده از غذاهایی که میزان ترشح اسید معده را کاهش می‌دهند و یا با استفاده از داروهایی که کاهش‌ دهنده میزان اسید معده هستند درد های خود را تسکین دهید و یا آن‌ ها را برطرف کنید اما باید توجه داشته باشید که این درد ها دوباره بازمی‌گردند. پس شما دنبال یک راه‌ حل مهم و مناسب برای تسکین درد های خود باشید. توجه نمایید که این درد ها در میان وعده‌ های غذایی شما و شب‌ ها بسیار شدت می‌گیرد و ممکن است گاهاً حتی باعث شوند که شما از خواب بپرید. همچنین علائم دیگر این بیماری عبارت‌اند از شکم‌ درد همراه با سوزش بسیار زیاد، احساس سیری و عدم اشتها به غذا خوردن، التهاب یا انقباض در ناحیه شکم، ناتوانی در هضم غذاهای چرب، سوزش بیش از حد معده، و حالت تهوع می باشد. توجه نمایید علائم زخم معده تنها بین این موارد که گفتیم محدود نمی‌شوند و در برخی موارد ممکن است برخی از افراد اصلاً هیچ گونه علائمی نداشته باشند. در مقابل در برخی موارد ممکن است این علائم بسیار شدید تر باشد. علائم شدیدتری مانند استفراغ ‌های معمولی و یا استفراغ‌ های خونی که به رنگ ‌های سیاه و یا قرمز می باشند، وجود خون در مدفوع و یا مدفوع بسیار تیره‌رنگ، دشواری هنگام تنفس، حالت تهوع و استفراغ در اکثر مواقع، کاهش وزن کاملاً بی‌دلیل، و تغییر در میزان اشتها می توانند علائم شدیدتر این بیماری باشد که بسیار عذاب‌آور و اذیت کننده هستند.

تشخیص و درمان زخم معده

علل ایجاد این بیماری
پیشتر نیز ما گفتیم که به دلیل این ‌که اسید های موجود در دستگاه گوارشی شما شدید می باشند و به دلیل این ‌که لایه مخاطی که محافظ بافت معده شما می باشد نازک شود باعث می‌شود که زخم ‌های گوناگونی روی درون معده شان به وجود بیاورد که برخورد هر بار اسید به این زخم‌ ها باعث سوزش بیش از حد این زخم‌ ها می شود. ما در ادامه بررسی شایع ‌ترین عوامل و دلایل ایجاد زخم معده برای شما پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید تا اگر دچار این بیماری هستید دلایل زخم معده خود را پیدا نمایید.

باکتری ‌های هلیکوباکتر پیلوری
 این باکتری ‌ها به طور عمده و بسیار زیاد و در لایه مخاطی که محافظ بافت معده شما است یافت می‌شود، همچنین این باکتری در روده کوچک نیز زندگی می‌کند و از آن محافظت می‌کند. این باکتری‌ ها به طور کل مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند اما وجود بیش از حد و تکثیر بیش از حد این باکتری ‌ها باعث التهاب در لایه درونی معده شما می‌شود و ممکن است در نهایت باعث به وجود آمدن زخم معده در معده شما شوند. اما نحوه تکثیر و زیاد شدن این باکتری ‌ها مشخص نیست و پزشکان هنوز نمی‌دانند که این باکتری‌ ها چگونه باعث عفونت در معده شما می‌شود اما ممکن است از طریق تماس بدنی بسیار نزدیک مانند بوسیدن از یک شخص یک شخص دیگر منتقل شود. این باکتری ممکن است از طریق آب و غذا نیز وارد بدن شود و مشکلات زیادی را برای شما به وجود بیاورند.

تشخیص و درمان زخم معده

مصرف مداوم برخی از مسکن‌ ها به صورت بی ‌رویه و بدون نسخه پزشک
مصرف انواع مختلف آسپرین ها و دارو های مسکنی که بدون نسخه از آن ‌ها استفاده می‌شود، که به آن ‌ها داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نیز می گویند، می توانند مخاط لایه داخلی معده شما و روده کوچک شما را ملتهب کنند و باعث از بین رفتن آن‌ شود. همچنین داروهایی مانند ایبوپروفن، ناپروکسین سدیم، و غیره نیز می‌توانند باعث از بین رفتن لایه مخاطی و در نهایت ابتلای شکا به زخم معده شود. توجه نمایید استامینوفن جزء دارو های از بین ‌برنده مخاط معده نیست. توجه نمایید که زخم معده بیشتر در سالمندان شایع می باشد زیرا این افراد بیشتر از آسپرین ها و دارو های مسکن استفاده می‌کنند. همچنین بسیاری از افرادی که این  داروها را به خاطر تسکین دردهای آرتروز استفاده می‌کنند نیز بیشتر در معرض ابتلا به خطر ابتلا به بیماری زخم معده هستند.

مصرف برخی دیگر از دارو ها
 علاوه ‌بر مسکن ‌ها، مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد انعقاد، آسپرین‌های با دز پایین، و همچنین داروهای ضدافسردگی، ریسترونات، و الدرونات نیز می‌توانند خطر ابتلای شما به زخم معده را تا حد بسیار بالایی افزایش دهد.

عوامل دیگر ابتلا به زخم معده
سه عاملی که پیش ‌تر گفتیم عوامل مهم و کلیدی ابتلای شما به زخم معده می باشد. اما دلایل گوناگون دیگری نیز برای ابتلا شما به زخم معده وجود دارند که ما در ادامه به بررسی آن ‌ها پرداخته‌ایم. مصرف سیگار یکی دیگر از عواملی است که ممکن است زخم معده شما را تشدید کند. افرادی که دارای عفونت های باکتری هستند تا حد بسیار زیادی در خطر ابتلا به بیماری بیماری زخم معده می باشد، البته در صورتی ‌که به طور مداوم دخانیات مصرف می‌کنند. مصرف الکل یکی دیگر از موادی است که باعث کم شدن لایه مخاطی معده شما می شود زیرا الکل لایه مخاطی معده را ملتهب می‌کند و در نهایت باعث از بین رفتن آن شود می شود و همچنین مصرف الکل باعث بیشتر شدن اسید معده می‌شود. همچنین اضطراب و استرس ‌های کنترل ‌نشده باعث می‌شود که میزان ترشح اسید معده در معده شما بیشتر شود و در نتیجه این اسید معده باعث از بین رفتن لایه مخاطی معده شما می‌شود. پس سعی کنید استرس استرس ‌های خود را تا حد بسیار زیادی پایین بیاورید و از روش‌ های کم کردن استرس استفاده کنید. خوردن غذاهای پرادویه و تند یکی دیگر از دلایل زخم ابتلا به زخم معده می باشد. غذا های تند اسید معده را تشدید می‌کند و همچنین باعث از بین رفتن و ساییده شدن لایه مخاطی داخل معده شما می شود.

توجه نمایید که عواملی که در مورد آخر گفتیم خودشان به‌تنهایی نمی‌توانند باعث ابتلای شان به زخم معده شود اما می‌تواند در افرادی که دچار زخم معده هستند، عوارض آن ‌ها را تشدید کند و باعث تشدید تر شدن این بیماری و بالاتر رفتن میزان التهاب و درد در این افراد شود.

تشخیص و درمان زخم معده

تشخیص زخم معده
برای تشخیص زخم معده پزشک شما ممکن است سوابق پزشکی شما را بررسی کند. در ادامه با استفاده از روش ‌های گوناگونی و آزمایش های گوناگون بیماری شما را تشخیص دهد. ممکن است در هنگام فرآیند تشخیص این بیماری شما آزمایشگاه‌ ها و روش ‌های مختلفی را برای این تشخیص این بیماری انجام دهید، که ما در ادامه به بررسی روش های تشخیص این بیماری برای شما خواهیم پرداخت.

آزمایش ‌های باکتری هلیکوباکتر پیلوری
ممکن است آزمایش‌ های گوناگونی را روی شما انجام که مشخص شود که آیا باکتری هلیکوباکتری پیلوری در بدن شما وجود دارد یا خیر. پزشک شما می تواند با توجه به نتایج آزمایش ‌های گوناگونی مانند آزمایش ‌های مدفوع، خون، و یا بازدم متوجه شود که آیا این باکتری در بدن شما وجود دارد یا خیر. توجه نمایید که آزمایش بازدم در این زمینه از همه آزمایش ‌های دیگر دقیق‌تر است. آزمایش خون معمولاً زیاد دقیق نیست و به طور معمول استفاده نمی‌شود. هنگامی که شما می‌خواهید آزمایش بازدم را انجام دهید شما باید غذا و یا نوشیدنی که حاوی کربن رادیواکتیو باشد را میل کنید. پس از آن باکتری هلیکوباکتر پیلوری باعث می‌شود که این مواد در معده شما تجزیه شود. شما سپس شما در یک کیسه فوت می‌کنید و پس از بستن در کیسه اگر در بدن شما این باکتری وجود داشته باشد در نمونه‌ای که شما در آن فوت کرده‌اید این کربن رادیواکتیو به شکل مونوکسید کربن نمود پیدا می‌کند که پزشک شما با استفاده از این روش روش متوجه می‌شود که شما دارای باکتری هلیکوباکتر پیلوری هستید یا خیر. توجه نمایید که اگر شما قبل از انجام این آزمایش آنتی اسید را مصرف نموده اید حتماً این موضوع را با پزشک خودتان در میان بگذارید. بسته به تشخیص پزشک شما ممکن است که شما مجبور شوید برای مدتی مصرف این دارو را قطع نمایید زیرا این دارو باعث می‌شود که در خلال انجام آزمایش نادرستی و اختلال به وجود بیاید.

آندوسکوپی
یکی دیگر از روش ‌های تشخیص بیماری زخم معده آندوسکوپی می‌باشد که در این روش پزشک شما با توجه به وسایل گوناگون بالای دستگاه معده شما را معاینه می‌کند که به این کار آندوسکوپی می‌گویید. در این روش یک لوله‌ای که حاوی یک دوربین می باشد وارد بدن شما می‌شود که در این روش این دوربین به دنبال زخم ‌های موجود در بدن شما می‌گردد. هنگامی که پزشک شما زخم معده شما را تشخیص داد ممکن است که مجبور شود از بافت شما نمونه ‌برداری کند تا در آزمایش های گوناگون آن را بررسی نماید. در این روش همچنین می‌توان تشخیص داد که آیا باکتری هلیکوباکتر پیلوری در بدن شما وجود دارد یا خیر.

 عکس ‌برداری با اشعه ایکس
 یکی دیگر از روش های تشخیص این بیماری عکس ‌برداری با استفاده از دستگاه اشعه ایکس می باشد. در طی این تشخیص دستگاه از قسمت فوقانی دستگاه گوارش شما تصاویری را می‌گیرد که در این عکس‌برداری شما ابتدا باید یک ماده سفید رنگی را بنوشید که این مایع دستگاه گوارشی شما را پر می‌کند و باعث بهتر دیده شدن زخم های شما می شود و در نهایت باعث تشخیص بیماری شما می شود.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.