آيا مي دانيد که ...

و به شکارچيان آگاهي مي دهند تا آفت هاي مهاجم را از بين ببرند. وقتي کرم پروانه، برگ هاي اين گياه را مي جود، گياه نشانه هاي شيميايي توليد مي کند. زنبور ها به سوي اين نشانه ها جذب مي شوند و تخم هاي خود را در لارو کرم مي گذارند. نوزاد زنبور از لارو تغذيه مي کند و لارو از بين مي رود. جيغ شيميايي کاملاً اختصاصي است و
سه‌شنبه، 2 آذر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آيا مي دانيد که ...

آيا مي دانيد که ...
آيا مي دانيد که ...


 






 

جيغ حشرات (1)
 

دانشمندان دريافته اند که گياهان هنگام هجوم حشرات، جيغ شيمايي پخش مي کنند.
و به شکارچيان آگاهي مي دهند تا آفت هاي مهاجم را از بين ببرند. وقتي کرم پروانه، برگ هاي اين گياه را مي جود، گياه نشانه هاي شيميايي توليد مي کند. زنبور ها به سوي اين نشانه ها جذب مي شوند و تخم هاي خود را در لارو کرم مي گذارند. نوزاد زنبور از لارو تغذيه مي کند و لارو از بين مي رود. جيغ شيميايي کاملاً اختصاصي است و تنها پس از مخلوط شدن بزاق کرم پروانه با بخش آسيب ديده ي برگ، توليد مي شود. اگر برگ به صورت ديگري بريده شود، همان علامت شيميايي توليد نمي شود. همچنين گياه سالم هم علامت نمي دهد.

چرا پرندگان به هنگام خواب از روي شاخه نمي افتند؟
 

بيشتر پرندگان روي شاخه ي درختان مي نشينند و حتي هنگام وزيدن باد هاي تند، بدون آنکه سقوط کنند، مي خوابند.
اين راز در زردپي هايي نهفته است که انگشتان را کنترل مي کند. به محض نشستن پرنده، وزن بدن چنان زرد پي ها را مي کشد و سفت مي کند که انگشتان جانور خم مي شود و شاخه را محکم مي گيرد.
در انتهاي زردپي هاي ديگري که زير استخوان هاي چنگالي قرار گرفته اند، صد ها برآمدگي کوچک قرار دارد. اين برآمدگي ها درون غلاف هاي گيره مانند کاملاً محکم مي شوند. سنگيني بدن پرنده روي سيم يا شاخه، اين برآمدگي هاي درون غلاف را جفت مي کند. (2)

گياهان توليد کننده ي تار عنکبوت (3)
 

با وارد کردن ژن تار عنکبوت به سيب زميني و توتون، اين گياهان مي توانند مقدار زيادي تار عنکبوت در بافت هاي خود توليد کنند. اگر الياف توليدي از اين روش، قابل ريسيدن باشد، از آن براي توليد الياف پرقدرت و همچنين الياف تجزيه پذير و غير سمي مي توان استفاده کرد.
مهندسان، تمايل زيادي به استفاده از تار عنکبوت در صنعت دارند، ولي استخراج اين ماده از طبيعت، گران تمام مي شود. به همين دليل، پژوهشگران در جست و جوي راهي براي توليد انبوه اين ماده به صورت مصنوعي هستند.
توليد الياف با دوام از پروتئين تار عنکبوت (که در آب قابل انحلال است) کار دشواري است و هيچ کس تاکنون اين کار را به خوبي عنکبوت ها انجام نداده است، ولي پژوهشگران اميدوارند توليد انبوه اين ماده، مشکلات مربوط به ريسيدن آن را حل کند.

باکتري هاي تميز کننده ي دندان ها (4)
 

با دست کاري ژنتيکي در نوعي باکتري موجود در ماست، اين باکتري با عوامل پوسيدگي دندان مبارزه مي کند.
موش هايي که دندان هايشان به اين نوع باکتري آغشته شده بود، در مقايسه با موش هاي عادي، کمتر دچار پوسيدگي دندان شدند. توليد باکتري هاي مشابه در ديگر مواد غذايي، امکان مبارزه با ديگر ميکروب ها را در دهان يا دستگاه گوارش فراهم مي کند.

ژن درماني، اميد تازه براي بهبودي نابينايان (5)
 

چشم پزشکان بيمارستان مورفيلدز لندن، با ژن درماني توانسته اند سلول هاي مرده چشم راست جواني را بازسازي کنند. او اکنون مي تواند براي نخستين بار بدون نگراني و با اطمينان، به تنهايي در تاريکي راه برود. موفقيت ژن درماني پزشکان را به درمان هاي آينده اميدوارتر کرده است.

انگور قرمز بخوريد، جوان بمانيد (6)
 

دانشمندان مي گويند انگور قرمز داراي ماده ايست به نام رسوراتول است که نوعي پروتئين به نام سرتوئين در بدن انسان مي سازد. اين پروتئين موجب جوان ماندن و طراوت کروموزوم هاي انسان مي شود.
همچنين انگور قرمز داراي موادي است که خطر ابتلا به سرطان و التهاب هاي جسمي را کاهش مي دهد.

خاصيت ضد سرطاني براي روغن دانه ي انگور (7)
 

متخصصان تغذيه تأکيد کردند انگور داراي مواد شيميايي سودمندي است و به همين دليل، عصاره ي دانه هاي انگور، خاصيت قوي ضد سرطاني دارد.
بر اساس پژوهش هاي انجام شده در امريکا، روغن دانه هاي انگور نيز سلول هاي سرطاني را نابود مي کند. پژوهشگران در تست آزمايشگاهي دريافتند که روغن دانه انگور، سلول هاي سرطاني خون را به خودکشي ترغيب مي کند.
بنا به گزارش مرکز تحقيقات سرطان کلينيکي در امريکا، در طول 24 ساعت، 76 درصد از سلول هاي سرطاني خون که در معرض اين روغن قرار گرفته بودند، نابود شدند بدون آنکه سلول هاي سالم آسيبي ببينند.

کشف راز سپيد شدن مو (8)
 

پژوهشگران انگليسي و آلماني به راز تغيير رنگ مو ها و سفيد يا خاکستري شدن آن ها در سنين ميان سالي و پيري، پي بردند.
به گفته ي اين محققان، وجود راديکال هاي آزاد اکسيژن، دليل خاکستري شدن رنگ مو هاست. اين پژوهشگران اميدوارند که با اين کشف جديد روش هاي مفيد و کارآمدي براي جلوگيري از سفيد شدن مو ها بيابند.
يک پژوهشگر آلماني در اين باره مي گويد: پيروکسيد هيدروژن منشأ تغيير رنگ مو هاست. با افزايش سن، ميزان اين ماده، هم در پياز مو بيشتر مي شود. پيروکسيد هيدروژن، ماده اي سفيد کننده و حاصل تغييرات متابوليک در بدن است. اين ماده ي شيميايي در تمام بافت هاي بدن وجود دارد و مقدار آن بسيار اندک است.
پژوهشگران مي گويند در حالت عادي، آنزيمي در بدن ترشح مي شود که پيروکسيد هيدروژن را به آب و اکسيژن تجزيه مي کند، ولي با بالا رفتن سن، از مقدار اين آنزيم کاسته و در اين وضعيت، به تدريج بر مقدار پيروکسيد هيدروژن افزوده مي شود.

پي نوشت:
 

1. www.aftab.com
2. همان.
3. www.daneshju.com
4. www.pezeshk.com
5. www.Genetic.com
6. www.pezeshk.com
7. همان.
8. همان.
 

منبع: گلبرگ جوان، شماره ي 113



 

نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
از «نشان جهاد» تا «زکات شجاعت»؛ بررسی ابعاد مختلف جهاد در احادیث معصومان (ع)
از «نشان جهاد» تا «زکات شجاعت»؛ بررسی ابعاد مختلف جهاد در احادیث معصومان (ع)
سرگردانی آهوهای خارک در خیابان‌ها از ترس صدای انفجار
play_arrow
سرگردانی آهوهای خارک در خیابان‌ها از ترس صدای انفجار
تظاهرات آمریکایی‌ها علیه سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ
play_arrow
تظاهرات آمریکایی‌ها علیه سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ
تصاویر ماهواره‌ای از انهدام مرکز فنی جنگنده‌های پایگاه العدید قطر
play_arrow
تصاویر ماهواره‌ای از انهدام مرکز فنی جنگنده‌های پایگاه العدید قطر
سوزاندن پرچم اسرائیل در خیابان‌های نیویورک
play_arrow
سوزاندن پرچم اسرائیل در خیابان‌های نیویورک
جزئیات شهادت ۳ عضو خانواده یک محیط‌بان هرمزگانی در حمله آمریکا
play_arrow
جزئیات شهادت ۳ عضو خانواده یک محیط‌بان هرمزگانی در حمله آمریکا
تصاویر ماهواره‌ای از خسارات وارده به ناوگان پنجم آمریکا در بحرین
play_arrow
تصاویر ماهواره‌ای از خسارات وارده به ناوگان پنجم آمریکا در بحرین
موشک‌های نقطه زن ایرانی در راه پایگاه‌های آمریکا در منطقه
play_arrow
موشک‌های نقطه زن ایرانی در راه پایگاه‌های آمریکا در منطقه
اصابت پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶ به بندر "مینا عبدالله" کویت
play_arrow
اصابت پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶ به بندر "مینا عبدالله" کویت
همه ایران یک تن شدند برای دفاع از وطن
play_arrow
همه ایران یک تن شدند برای دفاع از وطن
نمایی متفاوت از تشییع باشکوه پیکر "آقای شهید ایران" در قم
play_arrow
نمایی متفاوت از تشییع باشکوه پیکر "آقای شهید ایران" در قم
سختی یافتن آب در غزه؛ سفری خطرناک میان آوار
play_arrow
سختی یافتن آب در غزه؛ سفری خطرناک میان آوار
انیمیشن لگو زندگی‌نامه رهبر شهید
play_arrow
انیمیشن لگو زندگی‌نامه رهبر شهید
تصاویری از حملات پهپادی و موشکی سپاه در موج سوم عملیات نصر ۲
play_arrow
تصاویری از حملات پهپادی و موشکی سپاه در موج سوم عملیات نصر ۲
آهنگی که میلیون‌ها ایرانی با آن خاطره دارند...
play_arrow
آهنگی که میلیون‌ها ایرانی با آن خاطره دارند...