جنگ بازي!

در سال هاي اخير، بازي هاي ويديويي به نحو فزاينده اي واقعي تر ومملوس تر شده اند که اين ويژگي در مورد بازي هايي که شامل مبارزه و جنگ هاي مسلحانه است، ابعاد بارزتري پيدا کرده است.هم اکنون در بعضي از کشورها نيروهاي مسلح از بازي هاي رايانه اي و ويديويي براي آموزش سربازان و نفرگيري استفاده مي کنند. چندي پيش، ارتش آمريکا سفارش خريد2200 دستگاه بازي هاي ويديويي سوني موسوم بهPlaystation 3 را ارائه داده است.
چهارشنبه، 6 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جنگ بازي!

جنگ بازي!
جنگ بازي!


 

ترجمه: سيد حسين علوي لنگرودي




 
فناوري بازي هاي رايانه اي و وسايل سرگرمي، موجب افزايش کارآيي وکاهش قيمت تجهيزات نظامي شده است
در سال هاي اخير، بازي هاي ويديويي به نحو فزاينده اي واقعي تر ومملوس تر شده اند که اين ويژگي در مورد بازي هايي که شامل مبارزه و جنگ هاي مسلحانه است، ابعاد بارزتري پيدا کرده است.هم اکنون در بعضي از کشورها نيروهاي مسلح از بازي هاي رايانه اي و ويديويي براي آموزش سربازان و نفرگيري استفاده مي کنند. چندي پيش، ارتش آمريکا سفارش خريد2200 دستگاه بازي هاي ويديويي سوني موسوم بهPlaystation 3 را ارائه داده است. البته هدف از خريد اين تعداد دستگاه بازي هاي ويديويي، سرگرم کردن سربازان و افسران ارتش نيست بلکه فکري جدي در پس اين اقدام نهفته است. ارتش آمريکا قصد دارد با اتصال اين دستگاه ها به هم و تقويت آنها توسط سيستم عامل لينوکس، يک ابررايانه نظامي به وجود آورد که از آن مي توان براي رسيدن به اهدافي چون توسعه سيستم هاي شناسايي رادارها و جنگ هاي الکترونيک بهره برد. موفقيت پيشين نيروي هوايي آمريکا در اتصال 336 دستگاه پلي استيشن به منظور شهرسازي الگوهاي پروازي دشمن و پيش بيني مسيرهاي حرکتي هواپيماهاي آنها، سرمشقي براي ساير بخش هاي ارتش آمريکا براي به کارگيري فناوري بازي هاي ويديويي و رايانه اي براي اهداف نظامي شد.
فناوري در خدمت اهداف نظامي
استفاده از بازي هاي رايانه اي براي اهداف نظامي،نخستين نمونه از به کارگيري فناوري هاي روزمره در صنايع نظامي به شمار نمي آيد بلکه اين امر، پيشينه اي چند ساله دارد: از آغاز فعاليت ماهواره ها، از سيستم هاي اطلاعاتي و ناوبري ماهواره اي به منظور هدايت موشک هاي دوربرد ويا مسيريابي هواپيماهاي جنگنده در شرايط جوي نامساعد استفاده مي شد و پس از پيشرفته تر شدن فناوري هاي نظامي بود که اين سيستم هاي
ناوبري وهدايت قديمي براي اهداف غيرنظامي از جمله موقعيت يابي وسايل نقليه(جي پي اس) به کار گرفته شد. به طور کلي مي توان ادعا کرد که پيشرفته ترين فناوري ها و جديد ترين نوآوري هاي صورت گرفته در آزمايشگاه ها و پژوهشکده هاي جهان ابتدا وبه صورت مخفيانه در صنايع نظامي مورد استفاده قرار مي گيرد و پس از ورود فناوري هاي جديدتر و پيشرفته تر و جايگزيني آنها در صنايع نظامي، نمونه هاي قديمي تر وارد بازارهاي مصرف عمومي مي شوند. با وجود موفق بودن اين الگو که باعث شده تا صنايع نظامي هميشه چند پله از ساير صنايع مصرفي و غيرنظامي جلوتر باشند، دست اندرکاران صنايع نظامي و متخصصان نظامي به اين فکر افتاده اند که از فناوري هاي معمولي به کار گرفته در صنايع مصرفي و سرگرمي براي هموارتر کردن مسيربراي تحقق اهداف نظامي خود بهره ببرند. يکي از علل اصلي اتخاذ چنين رويکردي از آنجا ناشي مي شود که به کار گيري يک فناوري جديد و ناشناخته در صنايع نظامي بدون انجام آزمايش هاي مختلف و مشخص شدن نقاط ضعف آن، امري پر خطر وچالش برانگيز است، پس چه بهتر که چنين فناوري هايي را ابتدا در صنايع غيرنظامي ومصرفي، آزمايش ونقاط ضعف آن را شناسايي کرد وسپس نمونه کامل و بي نقص اين فناوري ها در صنايع نظامي به کار بست. اين روند پس از پايان جنگ سرد وکاهش چشمگير بودجه نظامي آمريکا وبرخي ديگر از کشورهاي غربي ابعاد جدي تري به خود گرفت. چنين رويکردي موجب شد تا هم بر کارآيي و عملکرد مطلوب تجهيزات نظامي افزوده شود و هم قيمت تمام شده آنها نيز بدين وسيله تا حد زيادي کاهش يافته است. تا چندي پيش، تمامي هزينه هاي مربوط به طراحي، ساخت،آزمايش وعيب يابي تجهيزات نظامي بر قيمت تمام شده آنها افزوده مي شد حال آن که بر اساس الگوي جديد، اين هزينه ها تا حد زيادي کمتر شده است.
نوآوري هاي گوناگون
شرکت پاناسونيک، دستگاه هاي مخصوص بازي ويديويي جديدي را به بازار عرضه کرده است که قابليت اتصال و فرمان دادن به جنگ افزارها و وسايل نقليه نظامي کوچک و روبات مانند را داراست. از اين تجهيزات روباتيک مي توان در عمليات شناسايي و يا خنثي کردن مين استفاده کرد. شرکت مشهور اپل (Apple) نيز با طراحي و ساخت مدل هاي جديدي از محصولات مشهور خود يعني iPod وiPhone که به صورت کيت هاي نظامي ويژه سربازان هستند، وارد اين عرضه شده اند. سربازان آمريکايي مستقر در افغانستان و عراق در حال استفاده از اين دستگاه هاي پيشرفته هستند، آنها مي توانند از اين دستگاه ها براي اهدافي چون ترجمه [به زبان هاي عربي وفارسي] و مشاهده تصاوير ارسالي از سري هواپيماهاي جاسوسي بدون سرنشين و حتي تصاوير ماهواره اي از منطقه عملياتي بهره ببرند.
نکته جالب در مورد اين وسايل جديد، قيمت بسيار ارزان آنهاست. جديدترين iPhone توليدي شرکت اپل، با قيمت نازل99/ 3 دلار در اختيار ارتش آمريکا قرار گرفته است. هم اکنون ساير کشورها نيز متقاضي چنين وسايلي هستند و همين مسئله بازار اين نوع محصولات را در سرتاسر جهان داغ و پرطرفدار کرده است.
در بسياري موارد، نيروهاي نظامي و ارتش هاي جهان، سفارش هاي ويژه اي به برخي شرکت هاي بزرگ توليد کننده بازي هاي ويديويي ورايانه اي ارائه مي دهند تا از توامندي هاي آنها در طراحي بازي هاي جنگي براي شبيه سازي ميدان نبرد و جنگ هاي واقعي کمک بگيرند. به عنوان مثال، ارتش آمريکا، قراردادي چند ميليون دلاري با شرکت مشهور سوني منعقد کرده تا با استفاده از دانش متخصصان اين شرکت، نحوه سازماندهي و جنگ و گريزهاي نيروهاي چريکي فعال در افغانستان و عراق و نيروهاي القاعده را شبيه سازي کند.
به عقيده بسياري از کارشناسان امور نظامي و جنگ هاي الکترونيکي، جنگ هاي آينده نه با جنگ افزارهاي سنتي و محوريت سربازان ونيروي نظامي بلکه بر اساس محاسبه و دستور ابررايانه ها و سيستم هاي هوشمند اطلاعاتي به وقوع خواهد پيوست. هم اکنون شرکتIBM، ابررايانه اي به نامRoadrunner را طراحي و ساخته است که در نوع خود، پيشرفته ترين ابررايانه نظامي جهان محسوب مي شود. اين ابررايانه که در آزمايشگاه ملي لوس آلاموس در نيومکزيکو طراحي و ساخته شده است. قادر به انجام هزار تريليون محاسبه در يک ثانيه است. اين ابررايانه فوق پيشرفته، نخستين ابررايانه"هايبريدي" دنياست که قابليت ارسال فرمان و دريافت اطلاعات از12،960 تراشه پردازشگر سلولي( شبيه آن چه که در درون دستگاه هاي بازي ويديويي مورد استفاده قرار گرفته است) به طور همزمان را داراست. از اين ابررايانه مي توان براي شبيه سازي رفتار و عملکرد سلاح هاي هسته اي استفاده کرد.
منابع:نيوساينتيست،7فوريه2009
ماهنامه دانشمند- ش561



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط