7 باور نادرست درباره بارداري

شما به عنوان مادر، تمام تلاش خودتان را در دوران بارداري مي‌کنيد تا فرزندي سالم به دنيا آوريد؛ اما چگونه مي‌توانيد بگوييد كه بهترين انتخاب كدام است؟ مراجعه به پزشك مي‌تواند روش خوبي باشد ولي درباره چيزهايي كه در فاصله ملاقات خود با پزشك مي‌شنويد، چه واكنشي نشان مي‌دهيد؟ نمي‌توانيد پشت سر هم با پزشك‌تان تماس بگيريد و هر چيزي را
شنبه، 23 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
7 باور نادرست درباره بارداري

7 باور نادرست درباره بارداري
7 باور نادرست درباره بارداري


 

ترجمه: فاطمه تارميغ




 
شما به عنوان مادر، تمام تلاش خودتان را در دوران بارداري مي‌کنيد تا فرزندي سالم به دنيا آوريد؛ اما چگونه مي‌توانيد بگوييد كه بهترين انتخاب كدام است؟ مراجعه به پزشك مي‌تواند روش خوبي باشد ولي درباره چيزهايي كه در فاصله ملاقات خود با پزشك مي‌شنويد، چه واكنشي نشان مي‌دهيد؟ نمي‌توانيد پشت سر هم با پزشك‌تان تماس بگيريد و هر چيزي را مجددا با او هماهنگ كنيد. حتما توصيه‌هاي مختلف اطرافيان‌تان را درباره بايد و نبايدهاي بارداري شنيده‌ايد. شايد بعضي از اين توصيه‌ها به نظرتان غيرمنطقي باشد و دليلش را ندانيد اما از ترس اين كه مبادا خطري جنين شما را تهديد كند، اين كارها را انجام داده‌ايد. در این مقاله با هم نگاهي مي‌اندازيم به چند باور رايج اما نادرست درباره بارداري.
1 هرچه تهوع صبحگاهي شديدتر باشد، احتمال دختر بودن نوزاد بيشتر است؟
بيشتر متخصصان اين مطلب را رد مي‌كنند. هرچند مطالعات مختلف بيان كرده‌اند كه از بين مادراني كه تهوع صبحگاهي‌شان آن‌قدر شديد بوده كه مجبور شدند به خاطر آن بستري شوند، بيش از نصف آنها (56 درصد)‌ دختر به دنيا آورده‌اند. مدت‌هاست كه تصور مي‌شود افزايش سطح هورمون‌هايي چون پروژسترون، استروژن و گونادوتروپين جفتي انساني (HCG) با آن ارتباط دارند. البته علل ديگري چون كمبود روي، كاهش قند خون، عوامل ژنتيكي و رواني نيز به عنوان عوامل موثر بر تهوع صبحگاهي زنان باردار مطرح شده‌اند. در يك مطالعه عنوان شده است كه در خانم‌هايي كه جنين دختر دارند، سطح HCG بالاتري نسبت به آنهايي كه جنين پسر دارند، ديده مي‌شود. اگر اين مطلب درست باشد مي‌تواند توضيحي براي رابطه تهوع بارداري و دختردار شدن باشد.
2 بالا بردن دست‌ها باعث پيچ خوردن بند‌‌ناف مي‌شود؟
بعضي‌ها تصور مي‌كنند كه اگر در هنگام بارداري دست‌هاي خود را بالاي سر ببرند (مثلا براي آويزان كردن رخت‌ها روي بند)‌ بند ناف به دور گردن جنين پيچ مي‌خورد. حدود 25 درصد جنين‌ها بند نافي پيچيده به دور گردن دارند. فعاليت نوزاد در رحم مادر و احتمالا كمي بدشانسي است كه موجب پيچيده شدن بند ناف به دور گردن جنين مي‌شود نه فعاليت‌هاي مادر. عامل خطر ديگر، طولاني بودن بند ناف است ولي آن نيز چيزي نيست كه با فعاليت مادر ارتباطي داشته باشد و قابل پيشگيري نيست. خبر خوشحال‌كننده اين است كه تقريبا همه اين نوزادان به‌طور طبيعي رشد مي‌كنند و با موفقيت به دنيا مي‌آيند.
3 از ابتداي بارداري بايد از خوابيدن به پشت خودداري كنيم و هميشه به پهلوي چپ بخوابيم؟
در طي مراحل پاياني بارداري، رحم و جنين آن‌قدر بزرگ مي‌شوند كه مي‌توانند روي بزرگ سياهرگ زيرين كه از رگ‌هاي بزرگي است كه خون را به قلب بازمي‌گرداند، فشار بياورند و باعث كاهش جريان خون قسمت تحتاني بدن به سمت قلب شوند. در اين شرايط خوابيدن به پهلوي چپ مي‌تواند مفيد باشد اما در يك زن سالم كه در ميانه يك بارداري طبيعي قرار دارد و هنوز جنين او به اندازه کافي بزرگ نشده است، بهترين وضعيت حالتي است كه راحت‌ترين احساس را در آن دارد.
4 براي حفاظت از جنين بايد دور ورزش را خط بکشيم؟
هيچ توصيه‌اي براي اجتناب از ورزش در طي بارداري نشده است. جنين شما طوري در رحم حفاظت مي‌شود كه ورزش‌هاي متعادل در طول بارداري بلامانع هستند اما چون افزايش دماي بدن مي‌تواند براي جنين در حال تكامل خطرناك باشد، نبايد در هواي گرم به ورزش بپردازيد. اگر در بارداري دچار عوارضي چون خون‌ريزي، زايمان زودرس يا ساير مشكلات شديد، ممكن است پزشك به شما توصيه كند كه ورزش‌هاي خاصي را كنار بگذاريد.
5 در بارداري نبايد عكس راديوگرافي بيندازيم؟
در حالي كه بايد از دريافت اشعه غيرضروري در طول بارداري دوري ‌شود، اگر دليل موجهي براي گرفتن عكس (به‌عنوان مثال از قفسه سينه)وجود داشته باشد، مانعي ندارد زيرا اشعه‌اي كه به جنين مي‌رسد، بسيار اندك است. در حقيقت طبق نظر برخي متخصصان اين مقدار اشعه معادل اشعه‌اي است كه با چند بار پرواز با هواپيما (از طريق خورشيد و ساير ستارگان)‌ دريافت مي‌كنيد. همچنين شواهدي وجود ندارد كه ثابت كند اجاق‌هاي مايكروفر يا پايانه‌هاي كامپيوتري خانم‌هاي باردار يا جنين آنها را در معرض اشعه قرار مي‌دهند.
6 در دوران بارداري نبايد استخر برويم؟
نگراني‌ها در مورد انتقال عفونت از طريق آب به داخل رحم احتمالا باعث چنين تفكري شده است، هرچند كه هيچ خطر شناخته‌‌شده‌اي در ارتباط با استفاده از وان براي حمام گرفتن در بارداري وجود ندارد. آب نبايد بيش از اندازه داغ باشد زيرا افزايش دماي بدن بيش از 3/38 درجه سانتي‌گراد مي‌تواند مشكلاتي را ايجاد كند. البته در بعضي مواقع بايد از استفاده از وان دوري كنيد مثل موقعي كه كيسه آب شما پاره شده است يا وقتي كه خون‌ريزي داريد.
7 خوردن غذاهاي تند، زايمان را جلو مي‌اندازد؟
شواهد علمي نشان مي‌دهد كه زايمان توسط پيام‌هاي زيستي تحريك مي‌شود كه بعضي از آنها تاكنون شناخته شده‌اند و بعضي ديگر هنوز در هاله‌اي از ابهام قرار دارند. براي يك زايمان طبيعي تا وقتي شما يك رژيم متعادل داشته باشيد، هيچ علتي وجود ندارد كه آنچه مي‌خوريد بتواند باعث تسريع زايمان شما شود. اگر موضوعي را شنيديد كه به بارداري شما مربوط مي‌شود، با پزشك خود در ميان بگذاريد به خصوص اگر مخالف موردي است كه پزشك قبلا آن ‌را به شما توصيه كرده است.
منبع:http://www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.