غذاهايي که هوش را زياد مي‌کنند

مصرف آبزيان از ديرباز به‌عنوان يکي از غذاهاي بسيار مهم، هم از نظر ارزش‌هاي غذايي و هم از نظر روش‌هاي دارويي مطرح بوده است. در عصر حاضر نيز با توجه به رشد روزافزون جمعيت و در حالي که نيمي از مردم دنيا دچار سوءتغذيه هستند، ماهي و آبزيان مي‌توانند در مقام تامين پروتئين مصرفي جايگاه ويژه‌اي را دارا باشند.
سه‌شنبه، 26 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
غذاهايي که هوش را زياد مي‌کنند

غذاهايي که هوش را زياد مي‌کنند
غذاهايي که هوش را زياد مي‌کنند


 





 

آنچه بايد درباره خواص آبزيان بدانيد
 

مصرف آبزيان از ديرباز به‌عنوان يکي از غذاهاي بسيار مهم، هم از نظر ارزش‌هاي غذايي و هم از نظر روش‌هاي دارويي مطرح بوده است. در عصر حاضر نيز با توجه به رشد روزافزون جمعيت و در حالي که نيمي از مردم دنيا دچار سوءتغذيه هستند، ماهي و آبزيان مي‌توانند در مقام تامين پروتئين مصرفي جايگاه ويژه‌اي را دارا باشند.
ماهي با دارا بودن 19 درصد پروتئين و جذب 99 درصد از اين ميزان پروتئين و همچنين چربي‌ها و اسيدهاي آمينه ضروري بدن و ويتامين‌ها و مواد معدني مهم از نظر غذايي داراي ارزش بالايي است، همچنين در چند بيماري مانند ناراحتي‌هاي گوارشي و عروقي به‌عنوان يک دارو مطرح است.
در کشور ايران با توجه به منابع متعدد توليد آبزيان و پيشرفت‌هايي که در چند سال اخير در امر آبزي‌پروري در آب‌هاي داخلي صورت گرفته، پتانسيل قوي در امر توليد آبزيان ايجاد شده است اما متاسفانه به دليل اطلاعات اندک هم‌وطنان در مورد انواع خاص غذايي و دارويي ماهي و شيوه طبخ آنها، گرايش به مصرف اين ماده غذايي در کشور محدود است

چرا بايد ماهي بخوريم؟
 

در پاسخ به اين سوال بايد گفت بسياري از غذاهاي پرارزش داراي موادي هستند که خوردن آنها ممکن است چندان نافع نباشد که اين موضوع مي‌تواند روي کيفيت مواد غذايي از نظر هضم و جذب تاثير‌گذار باشد. پروتئين موجود در گوشت مرغ، گوساله، تخم‌مرغ و پنير از مواد عمده تامين‌کننده پروتئين حيواني است. اما گوشت ماهي از ارزش‌هاي غذايي بالاتري برخوردار است.
پروتئين حاصله از گوشت ماهي داراي کليه اسيدهاي آمينه مورد نياز بدن براي رشد و نمو است. به همين دليل است که گوشت آبزيان براي تامين نيازهاي روزانه پروتئين داراي اهميت بسيار است. در گوشت ماهي بافت پيوندي کمتري در مقايسه با ساير گوشت‌ها وجود دارد و مي‌توان گفت که تقريبا همه گوشت ماهي مصرف شده به وسيله بدن جذب مي‌شود و به همين دليل است که در بسياري از ناراحتي‌‌ها خوردن گوشت ماهي توصيه مي‌شود.
بسياري از غذاهاي پرارزش داراي موادي هستند که خوردن آنها ممکن است چندان نافع نباشد. غذاهاي حاصل از آبزيان علاوه بر تامين پروتئين‌هاي مورد نياز بدن داراي بسياري از انواع ويتامين‌ها و مواد معدني به ويژه ويتامين 21B است. بديهي است اگر اين غذاها توأم با سبزي‌ها مصرف شوند، ارزش آنها به مراتب بيشتر خواهد بود.
ميزان چربي موجود در ماهي‌ها و ساير آبزيان در مقايسه با گوشت قرمز بسيار کمتر است. بيشتر ماهي‌ها کمتر از 5 درصد و صدف‌ها کمتر از 2 درصد چربي دارند. فقط گوشت مرغ بدون پوست با ماهي قابل مقايسه است.
آنچه مسلم است، اينکه با توجه به مشکلات و تنگناهاي غذايي و افزايش روزافزون ناراحتي‌هاي قلبي و عروقي به ويژه در شهرهاي بزرگ کشور، مصرف ماهي و ساير آبزيان از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
در تحقيقاتي که روي سيستم تغذيه‌اي جوامع گوناگون صورت گرفته، مشخص شده است صيادان ژاپني که در جزيره «کيوشو» زندگي مي‌کنند کلسترول خون‌شان بسيار پايين است.
در دهه 70 معلوم شد که اسکيموهاي گريلند با وجود مصرف مقادير بالاي چربي و پروتئين به بيماري‌هاي قلبي دچار نمي‌شوند. اين تفاوت در نوع چربي مصرفي آنها است. چربي ماهي و محصولات آبزيان غيراشباع است و چربي موجود در گوشت قرمز و حتي گوشت سفيد طيور به طور عمده چربي‌هاي اشباع شده است.

خواص باليني ماهي
 

1) چربي امگا3 موجود در گوشت ماهي در جلوگيري از سکته مغزي، لخته شدن خون در عروق چشم و مغز و ساير اندام نقش مهمي دارد.
2) چربي امگا3 سبب کاهش ميزان تري‌گليسيريدها مي‌شود.
3) چربي امگا3 يک اسيد چرب است که نقش عمده‌اي در جلوگيري از آرتريت‌ها (تورم مفاصل) دارد.
4) چربي امگا3 نقش ضدسرطان دارد.
غذاي تهيه شده از آبزيان، مغذي و پرارزش است. غذاي پرارزش به غذايي گفته مي‌شود که داراي مواد و عناصر غذايي لازم براي بدن و فاقد مواد غيرلازم و مضر باشد.
غذاهاي حاصل از آبزيان در عمل جزو اين دسته از غذاها به حساب مي‌آيند. زيرا علاوه بر داشتن پروتئين پرارزش و کافي داراي انواع متعدد و مقادير مناسبي از ويتامين‌ها و مواد معدني بوده و در عين حال، داراي مقادير کمي چربي و کلسترول هستند.

ماهي درماني
 

چه خوب است اگر در مصرف مواد غذايي هم بتوانيم مانند هر کار ديگري برنامه‌ريزي کرده و غذاها را نه تنها براي سير شدن بلکه به دليل تامين نيازهاي واقعي بدن در برابر عوارض و ناراحتي‌هاي متعدد مصرف کنيم.
مصرف ماهي سبب افزايش رشد در کودکان، بالا بردن بهره هوشي و افزايش طول عمر مي‌شود و در درمان بيماري‌هاي گواتر و کاهش فشارخون، درمان سردردهاي ميگرني و بيماري‌هاي کليوي و کاهش سرطان پستان در زنان و خطر بيماري آلزايمر تاثير به سزايي دارد. کارشناسان مواد غذايي مصرف سه وعده ماهي در هر هفته را توصيه مي‌کنند.

براي سالم ماندن ماهي بخوريد
 

در بسياري از جوامع نصف مرگ و ميرها در اثر تصلب شرائين است که حاصل تجمع کلسترول و ايجاد رسوب در عروق خون است که سبب مسدود شدن رگ‌هاي تغذيه‌کننده قلب و در نتيجه حملات قلبي و مغزي مي‌شود که با کاربرد يک رژيم غذايي مناسب مي‌توان احتمال مبتلا شدن به اين مسايل را به ميزان چشم‌گيري کاهش داد.

 

منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.