ماه مبارک رمضان، عيدی بزرگ براي مسلمانان

شروع ماه مبارک رمضان، در حقيقت، عيد بزرگي براي مسلمانان است و جا دارد که مؤمنين، ورود اين ماه را به هم تبريک بگويند و يکديگر را به استفاده ي هر چه بيشتر از اين ماه توصيه کنند. چون ماه ضيافت الهي است، در اين ماه فقط مؤمنين و کساني که اهل ورود در اين ضيافتند، بر سر سفره ي پروردگار منان و کريم مي نشينند . اين، غير از
چهارشنبه، 24 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ماه مبارک رمضان، عيدی بزرگ براي مسلمانان

ماه مبارک رمضان، عيدی بزرگ براي مسلمانان
ماه مبارک رمضان، عيدی بزرگ براي مسلمانان


 





 

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می فرمایند:
 

شروع ماه مبارک رمضان، در حقيقت، عيد بزرگي براي مسلمانان است و جا دارد که مؤمنين، ورود اين ماه را به هم تبريک بگويند و يکديگر را به استفاده ي هر چه بيشتر از اين ماه توصيه کنند. چون ماه ضيافت الهي است، در اين ماه فقط مؤمنين و کساني که اهل ورود در اين ضيافتند، بر سر سفره ي پروردگار منان و کريم مي نشينند . اين، غير از سفره ي عام کرم الهي است که همه ي انسانها، بلکه همه ي موجودات عالم از آن بهره مندند، اين، سفره ي خواص و ضيافت خاصان پروردگار است.
بخشي از مسايل مهم مربوط به اين ماه، در ذيل اين آيه ي شريفه ي سوره ي بقره و آيات بعد از آن ذکر شده است، که من گوشه ي کوچکي از آن را در اين خطبه عرض مي کنم.
اولا مي فرمايد: «کتب عليکم الصيام کما کتب علي الذين من قبلکم» (1) . ما مي دانيم که نماز و زکات، مخصوص امت اسلام نبوده است؛ بلکه پيامبران قبل از رسول اکرم اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) در صدر احکام خود، نماز و زکات را داشته اند. «و اوصاني بالصلوه و الزکوه مادمت حيا» (2) از قول حضرت عيسي (ع) است که به مخاطبان خود مي فرمايد: خدا من را به نماز و زکات وصيت کرده است . از آيات ديگر قرآن هم اين معنا استفاده مي شود. آيه ي اولي که تلاوت کردم، مي فرمايد: روزه هم مثل نماز و زکات، در شمار احکامي است که مخصوص امت اسلام نيست؛ بلکه امم سابق و پيامبران گذشته هم مأمور به روزه بوده اند.
اين، نشان دهنده ي اين حقيقت است که در بناي زندگي معنوي انسانها در هر زمان، همچنان که نماز لازم است و اين نماز، رابطه ي معنوي ميان انسان و خداست، و همچنان که زکات لازم است و اين نکات، تزکيه ي مالي انسان مي باشد، روزه هم واجب و ضروري است و اين يکي از پايه هاي اصلي تکامل انسان و تعالي معنوي اوست؛ والا در طول زمان و با تغيير اديان مختلف، اين خط، ثابت و مستمر نمي ماند.
البته روزه، در اديان مختلف و زمانهاي گوناگون و به شکلهاي ديگر وجود دارد؛ اما گرسنگي کشيدن و اندرون را از طعام خالي داشتن و لب و زبان و دهان را در ساعات معيني بر روي تمتعات جسماني بستن، خصوصيتي است که در روزه ي اديان مختلف وجود دارد. پس، روزه يک رکن اساسي در تعالي معنوي و تکامل روحي و هدايت و تربيت انساني است.

پي نوشت ها :
 

1- بقره: 183.
2- مريم: 31.
 

منبع:حديث ولايت ، جلد چهارم، ص 40-41



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط