انواع خال ها

حدود يک درصد نوزادان در بدو تولد يک يا چند خال مادرزادي دارند. متناسب با رشد بدن در سنين بالاتر، اين خال ها هم بزرگتر و پررنگ تر مي شوند و به خصوص اگر قطر آنها بيش از چند سانتيمتر باشد اغلب موهاي ضخيمي...
يکشنبه، 14 اسفند 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
انواع خال ها

 انواع خال ها
انواع خال ها


 

نويسنده: دکتر ذبيح اله شاهمرادي




 
همه روزه تعدادي از مراجعين به مطب متخصصين پوست را کساني تشکيل مي دهند که از ايجاد يا افزايش خال ها به خصوص در روي صورت شاکي هستند.
خال هاي بدن به دو دسته اصلي تقسيم مي شوند:

1- خال هاي مادرزادي
 

حدود يک درصد نوزادان در بدو تولد يک يا چند خال مادرزادي دارند. متناسب با رشد بدن در سنين بالاتر، اين خال ها هم بزرگتر و پررنگ تر مي شوند و به خصوص اگر قطر آنها بيش از چند سانتيمتر باشد اغلب موهاي ضخيمي روي آنها رشد مي کند. کمتر از يک درصد اين خال ها ممکن است در سنين بالاتر تبديل به سرطان پوست شوند.

2- خال هاي اکتسابي
 

ابعاد اين خال ها معمولا يک يا چند ميليمتر بوده و از کودکي ايجاد و به مرور زمان به خصوص در دهه دوم زندگي بيشتر مي شوند هر فردي به طور طبيعي حدود 20-10 خال در قسمت هاي مختلف بدن به خصوص روي صورت مي تواند داشته باشد و احتمال بدخيمي در اين خال ها که بيشترين مراجعه کنندگان را تشکيل مي دهد به حدي ناچيز است که برداشتن آنها صرفا براي زيبايي خواهد بود.

روش هاي رفع خال
 

خال هاي مادرزادي تنها با روش هاي جراحي و گاهي چندين بار جراحي قابل رفع هستند. اما خال هاي اکتسابي اغلب مسطح بوده که توسط ليزر، کوتر، راديوفرکوئنسي و... قابل برداشت شدن هستند. تعدادي از خال ها از سطح پوست برجسته تر هستند. به خاطر داشته باشيد که خال ها معمولا به همان اندازه که برجسته هستند عميق نيز مي باشند لذا بهتر است در رفع خال ها به روش جراحي متوسل شويم چون اگر تا عمق خال سوزانده شود اسکار بدي شبيه جاي آبله مرغان بر جاي مي گذارد.

چه خال هايي را مي توان برداشت؟
 

خال لب و خال هندو که اشعار فراواني در وصف آنها سروده شده است حيف است برداشته شوند!! اما به هر حال هر خالي که بيمار متمايل باشد با نظر پزشک متخصص قابل رفع خواهد بود. بديهي است گاهي محل خال به صورتي است که احتمال اسکاري بدتر از خال مي رود در اين موارد لطفا به پزشک خود اعتماد کرده و اگر توصيه به عدم برداشتن مي کند به آن عمل نماييد.

رعايت نکات پس از ليزر يا جراحي خال
 

معمولا خال هاي بزرگتر که با جراحي و بخيه زدن برداشته مي شوند 7-4 روز بعد در روي صورت و 2-1 هفته بعد در ديگر نقاط بدن بايستي بخيه ها را کشيد. مسلما پزشک شما در اين خصوص با شما صحبت خواهد کرد. حداقل تا 1 هفته پس از جراحي نيز از وارد شدن تروما در مسير خلاف بخيه ها مثل تراشيدن، برداشتن لقمه هاي بزرگ، کشيده شدن پوست در هنگام خواب و... پرهيز شود. حتي گاهي توصيه مي شود حداقل تا يک هفته پس از کشيدن بخيه ها از چسب جهت نگهداري لبه هاي زخم و جلوگيري از باز شدن آن استفاده گردد و يا غذا خوردن با طرف مقابل صورت انجام شود. شستشو معمولا از فرداي آنروز مشکلي نداشته و ضمن استفاده مرتب از پمادهاي آنتي بوتيک و کرم هاي ترميم کننده از دستکاري کردن و کندن سطح نکروزه ضايعه اجتناب کرده و از ضد آفتاب يا ماسک جهت جلوگيري از ايجاد لکه هاي بعد از التهاب استفاده شود.

سن برداشت خال ها
 

معمولا بعد از 18 سال به علت احتمال کمتر کلوئيد (گوشت اضافي) و نيز تقريبا رشد کامل پوست در بهترين زمان براي رفع خال ها مي باشد. اما چنانچه در سنين پائين تر از نظر روحي براي فرد مشکل ايجاد کرده است نيز با تمهيدات خاصي حداقل تعدادي از خال ها را مي توان چه با جراحي و چه با ليزر و... برطرف نمود. نکته نهايي اينکه گاهي اسکارهاي باقيمانده از دستکاري خال ها، بدشکل تر از خود خال ها هستند لذا حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه نماييد تا اين احتمال را به حداقل ممکن برسانيد.
منبع: نشريه زندگي سالم شماره8



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط