سفر به شهر جهنمي

سري Stalker راه بسيار زيادي را پيموده است. نخستين بار سال 2001 بود که Game World GSC ساخت يک بازي RPG-Shooter با عنوان S.T.A.L.K.E.R.Oblivion Lost را اعلام کرد. اما تاخيرهاي پياپي انتشار بازي را تا سال 2007 عقب انداختند تا سرانجام اين عنوان متفاوت اول شخص منتشر شد.
يکشنبه، 14 اسفند 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
سفر به شهر جهنمي

 سفر به شهر جهنمي
سفر به شهر جهنمي


 






 
سري Stalker راه بسيار زيادي را پيموده است. نخستين بار سال 2001 بود که Game World GSC ساخت يک بازي RPG-Shooter با عنوان S.T.A.L.K.E.R.Oblivion Lost را اعلام کرد. اما تاخيرهاي پياپي انتشار بازي را تا سال 2007 عقب انداختند تا سرانجام اين عنوان متفاوت اول شخص منتشر شد.
دو سال بعد نسخه ديگري از سري Stalker با نام Clear Sky و انتقادهايي که از آن شد،GSC تصميم گرفت نسخه اي جديد از بازي را روانه ي بازار کند. اين بار تمام تلاش خود را به کار بست تا COP) S.T.A.L.K.E.R. Call of) Pripyat از هر نظر مطابق سليقه ي طرفداران نسخه ي اصلي باشد.
بر خلاف Clear که يک Prequel بود و از نظر زماني مربوط به قبل از (SOC) Shadow of Chernobyl ( نسخه ي اول بازي ) مي شد، COP يک دنباله است و داستان آن پس از حوادث پاياني SOC آغاز مي شود. بازيباز اين بار در نقش يک مامور امنيتي (و همچنين يک Stalker باز نشسته !) به نام الکساندر دگتايرف (Alexander Degtyarev) به Zone فرستاده مي شود تا در مورد علل سقوط چند هلي کوپتر نظامي که براي نفوذ به اعماق Zone اعزام شده بودند. تحقيق کرده و همچنين بازمانده هاي احتمالي سانحه را نجات دهد.
داستان بازي شايد در ابتدا کمي متفاوت به نظر رسيده و اين احساس را به بازيباز منتقل کند که ديگر از دنياي استاکرها خبري نيست و همه چيز طبق دستورات و به صورت خطي پيش مي رود.

سفر به شهر جهنمي

اما الکساندر (که خود يک استاکر کار کشته است) پس از ورود به Zone و در تلاش براي نفوذ به اعماق آن ، مجبور است که درست مانند يک استاکر زندگي کرده و براي زنده ماندن در منطقه تلاش کند.
البته داستان بازي تنها در بررسي علل سقوط هلي کوپتر ها خلاصه نمي شود و اتفاقاتي که در طول بازي رخ مي دهند ، الکساندر را راهي جستجوي شهر گمشده ي پرپيات (Pripyat) مي کنند.
اما متاسفانه داستان بازي تقريبا تا اواسط آن بسيار يکنواخت وکند دنبال مي شود و تنها در اواخر بازي داستان روي جذاب و پيچيده ي خود را نشان مي دهد.
برخلاف داستان گيم پلي بازي به طور کلي ترکيبي از المان هاي موفق دو نسخه ي قبليست. بر خلاف دو نسخه قبلي COP بيشتر بر روي مقابله با طبيعت Zone و موجودات آن تاکيد دارد. Faction Wars که در Clear Sky معرفي شده بود حذف شده است و همچنين نسبت به SOC با استاکردهاي کمتري مبارزه خواهيد کرد.البته اين معناي وجود صلح و صفا در Zone نيست! و جنگ بين فرقه ها و استاکرهاي مختلف کماکان ادامه دارد.
با توجه به حذف شدن جنگ فرقه ها ، الکساندر ديگر عضو فرقه ي خاصي نيست و مي تواند براي هر فرقه اي که مايل باشد ماموريت انجام دهد. البته بعضي از اين ماموريت ها ممکن است باب ميل ديگر فرقه ها نبوده و بدين ترتيب کماکان برخي از فرقه ها و استاکرها با الکساندر دشمن خواهند بود.
با توجه به حذف شدن جنگ فرقه ها ، محيط بازي به مراتب خلوت و ساکت تر از Clear Sky (CS) است و ديگر از آن همه شلوغي و درگيري خبري نيست و مانند SOC ، در COP هم بازيباز به خوبي احساس مي کند که در محيط بازي کاملا تنهاست.
در سرتا سر محيط بازي مکان هايي وجود دارد که خدمات مختلفي به استاکرها ارائه مي کند فروشنده ها و تکنيسين ها در اين مکان ها حضور دارند و علاوه بر خريد و فروش و ارتقاء لوازم خود، مي توانيد ماموريت هايي را نيز از آن ها دريافت کنيد. همچنين در اين مکان ها مي توانيد به استراحت بپردازيد و يا وسائل اضافي خود را (با توجه به محدوديت وزني) در يک کمد شخصي قرار دهيد. تعداد اين مکان ها نسبتا زياد است و اين موضوع که در هر کجاي Zone که باشيد يک مکان امن در نزديکي شما قرار دارد، تا حدودي آن حس اضطراب را از بازيباز دور مي کند.
همچنين چند موجود جديد به بازي اضافه شده اند که در نوع خود بسيار جالب هستند. جالب ترين و ترسناک ترين اين موجودات کايمرا (Chimera) نام دارد که معمولا در تاريکي شب به استاکرها حمله ور مي شود.
چرخه شب و روز همچنان در بازي وجود دارد و بازيباز مي تواند در هر ساعت از شبانه روز که مايل باشد به جستجوي Zone و انجام ماموريت ها بپردازد .همچنين خوابيدن باعث گذر زمان مي شود. و بازيبازهايي که از تاريکي مي ترسند! و يا نمي خواهند طعمه کايمرا شوند مي توانند شب ها استراحت کرده و در روز به ماجراجويي ادامه دهند.
Emission که در CS معرفي شدند اين بار نقش پر رنگ تري دارند. هراز گاهي يک Emission مهيب Zone را در مي نوردد و هر موجود زنده اي که سر راهش باشد را از بين مي برد. البته تعداد اين Emission ها آنقدر زياد نيست که آزار دهنده باشد و همچنين چند ساعت قبل از وقوع Emission از طريق راديو به استاکرها هشدار داده مي شود.

سفر به شهر جهنمي

پس از وقوع Emission ، تغييراتي در محيط Zone ايجاد مي شود که مهمترين آنها جا به جا شدن Artifact هاست. بنابراين ممکن است منطقه اي که قبلا از آن عبور کرده ايد بعد از وقوع Emission همچنان شامل Artifact هاي ارزشمندي باشد.
پيدا کردن Artifact ها همچنان يکي از قسمت هاي جذاب بازيست و با توجه به نياز مبرم بازيباز به پول، پيدا کردن و فروش Artifact ها امري ضروريست . پيدا کردن Artifact ها به سبک CS انجام مي شود. بدين ترتيب که براي پيدا کردن آن ها به يک ردياب نياز داريد.
همچنين بدست آوردن Artifact ها مثل سابق بسيار خطرناک است و وجود Animaly هاي بسيار ممکن است شما را بسوزانند، به هوا پرتاب کنند و يا به سادگي از بين ببرند. بنابراين هميشه بايدکاملا مجهز باشيد.
براي زنده ماندن در Zone کماکان به پول احتياج داريد و براي بدست آوردن آن دو راه داريد. پيدا کردن Artifact هاي ارزشمند و يا انجام دادن ماموريت هاي فرعي براي NPC ها.سيستم اقتصادي بازي نسبت به دو نسخه ي قبلي دستخوش تغييراتي شده و در مجموع کمي بيشتر نياز به تفکر و تصميم گيري دارد.
در نسخه هاي قبلي ( خصوصا SOC) بازيباز نياز چنداني به فروش Artifact ها نداشت و مي توانست با فروش اسلحه و لوازم به جا مانده از اجساد پول مورد نياز خود را تامين کند .اما در COP اسلحه هاي دست دوم خريدار ندارند مگر اين که در شرايط بسيار خوبي باشند.
همچنين در COP براي منتقل شدن از مکاني به مکان ديگر بايد از افرادي که مسئول اين کار هستند کمک بگيرند و در قبال آن پول پرداخت کنيد. از طرف ديگر براي ارتقاء اسلحه ها و Armor هاي خود نياز به پول داريد و براي اين کار بايد از تکنسين ها کمک بگيريد. در COP هر کدام از تکنيسين ها در يک مورد خاص تخصص دارند و همچنين قبل از اين که بتوانند تقاضاي شما را انجام دهند، ابتدا بايد قطعه ي مورد نياز آن ها را تهيه کنيد.اما قبل از تهيه قطعه مورد نياز ، ابتدا بايد تکنسيني که بتواند تقاضاهاي شما را انجام دهد پيدا کنيد.
در مجموع در COP اضافه شده است امکان ادامه دادن بازي بعد از اتمام بخش داستاني است. مانند سري GTA در COP هم بازيباز ها مي توانند پس از اتمام بخش داستاني کماکان در Zone به ماجراجويي خود ادامه دهند.
COP در مجموع از 3 بخش اصلي تشکيل شده است. يکي از اين بخش ها شهر گمشده ي پرپيات است که در طول بازي دائماً در مورد آن و خطراتي که در دل خود جاي داده است صحبت مي شود. اما پرپيات با چيزي که بازيباز ( با توجه به توضيحات خود بازي ) در ذهن خود مي سازد کمي متفاوت و در واقع نااميد کننده است. البته از طرف ديگر بخش داستاني بازي از همين جا قوت گرفته و بازيباز را کشف اسرار پرپيات ترغيب مي کند.

سفر به شهر جهنمي

يکي از مهمترين پيشرفت هايي که COP نسبت به دو نسخه ي قبلي خود کرده است ، بر طرف شدن مقدار زيادي از باگ هاي بازيست.
البته اين بدان معنا نيست که COP هيچ باگي ندارد. بلکه در مقايسه با دو نسخه ي قبلي به مراتب پايدارتر است .GSC بدون Patch شدن کاملا قابل بازيست!
همچنين بازي نسبت به نسخه هاي قبلي بهتر و روان تر اجرا مي شود. هم SOC و هم CS در زمان انتشار با اکثر سخت افزارها مشکل داشته و گاهاً بسيار کند اجرا مي شدند. اما COP با وجود پيشرفت هاي گرافيکي از هر دو نسخه ي قبلي روان تر اجرامي شود.
از نظر گرافيکي COP به جز چند پيشرفت کوچک و همچنين اضافه شدن بعضي از افکت هاي DirectX II، تغيير چنداني با نسخه هاي قبلي خود ندارد. البته استفاده از ويژگي هاي DirectX II، ( به شرطي که کارت گرافيک شما از آن ها پشتيباني کند) به اين معنا نيست که بازي از نظر گرافيکي در سطح بسيار بالايي قرار دارد. موتور گرافيکي قديمي بازي سالخوردگي خود را در انيميشن هاي نه چندان طبيعي وکيفيت بعضاً پايين بافت ها به خوبي نشان مي دهد .با اين حال گرافيک بازي در مجموع کاملا قابل قبول است. بخش صدا گذاري بازي مانند دو نسخه ي قبلي به دو قسمت خوب و بدتقسيم مي شود.
صداگذاري محيط و افکت هاي صوتي کماکان عالي هستند و در انتقال اتمسفر Zone به بازيباز نقش مهمي را ايفا مي کند.
اما صداگذاري شخصيت هاي بازي بسيار پائين تر از حد انتظار است . اکثر شخصيت هاي موجود در بازي انگليسي را با لهجه هاي روسي صحبت مي کنند که در برخي از اوقات متوجه شدن ديالوگ ها را سخت کرده و بايد زير نويس بازي را فعال کنيد.
اما مشکل باز هم حل نمي شود چرا که همچنان مقدار زيادي از مکالمات بازي به صورت نوشته (Text) دنبال مي شوند که تعدادي از آن ها يا ترجمه نشده (از زبان روسي به انگليسي) و يا بد ترجمه شده اند! بخش Mlutiplayer بازي مانند نسخه هاي قبلي تقريبا به درد نخور است!

سفر به شهر جهنمي

با وجود اين که نقشه هاي بازي بسيار خوب طراحي شده اند و براي بازي چند نفره کاملا مناسب هستند ،اما سرورهاي بازي نسبتاً ضعيف بود و تاخير بيش از حد، بازي کردن را تقريبا غير ممکن مي کند. البته از طرفي اکثر بازيبازهايي که COP را به صورت آنلاني انجام مي دهند ساکن روسيه يا اوکراين هستند و فاصله ي کم اين دو کشور با ايران ، حداقل Ping نسبتاً خوبي را براي بازيبازهاي داخلي فراهم مي کند!
با اين حال به طور کلي بخش چند نفره ي Cop وکلاً سري STALKER آنچنان قدرتمند نيست که بتواند با بازي هايي نظير Modern Warfare يا Left 4Dead رقابت کند.
S.T.A.L.K.E.R. Call of) Pripyat در مجموع هر چند به اندازه ي نسخه ي اول شگفت انگير نيست، اما ويژگي هاي مثبت گيم پلي دو بازي قبلي را با هم ترکيب کرده و بهترين تجربه ي ممکن را ارائه کرده است. ضمن اين که بازي جديد به دليل باگ هاي کمتر بسيار پايدار تر از دو نسخه ي قبليست و اين خود يک تغيير بسيار بزرگ و مثبت در سري STALKER به حساب مي آيد.
سري بازي هاي STALKER بدون نقص نيستند؛ اما يک ويژگي مهم دارند و آن اين که هيچ بازي ديگري در بازار موجود نيست که بتواند تجربه ي مشابهي را ارائه کند و Call of Pripyat نيز از اين قاعده مستثني نيست.
منبع: نشريه ي بازي رايانه، شماره ي 34.



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط