چاي و قهوه خود را سبز كنيد

مردم چين از ديرباز چاي سبز را به عنوان يك نوشيدني دارويي مصرف كرده و مي كنند و به دليل اهميت ويژه اين گياه، اصول خاصي نيز براي تهيه آن دارند. به تازگي علاوه بر مردم چين، چاي سبز در بسياري از كشورهاي جهان از جمله ايران طرفداران فراواني يافته است. دليل اصلي اين استقبال، آشنايي مردم ديگر كشورها با خواص درماني اين نوع نوشيدني است. هر چند در مواردي توصيه و پيشنهاد مردم به يكديگر، عامل اصلي مصرف برخي مواد غذايي يا نوشيدني ها
دوشنبه، 4 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چاي و قهوه خود را سبز كنيد

چاي و قهوه خود را سبز كنيد
چاي و قهوه خود را سبز كنيد


 






 
يك ضرب المثل چيني مي گويد: اگر سه روز غذا نخوريد، بهتر از آن است كه يك روز از نوشيدن چاي سبز محروم شويد.
مردم چين از ديرباز چاي سبز را به عنوان يك نوشيدني دارويي مصرف كرده و مي كنند و به دليل اهميت ويژه اين گياه، اصول خاصي نيز براي تهيه آن دارند. به تازگي علاوه بر مردم چين، چاي سبز در بسياري از كشورهاي جهان از جمله ايران طرفداران فراواني يافته است. دليل اصلي اين استقبال، آشنايي مردم ديگر كشورها با خواص درماني اين نوع نوشيدني است. هر چند در مواردي توصيه و پيشنهاد مردم به يكديگر، عامل اصلي مصرف برخي مواد غذايي يا نوشيدني ها است، اما در مورد چاي سبز علاوه بر توصيه دهان به دهان، پژوهشگران نيز خواص دارويي آن را تأييد كرده اند. نوشيدن روزانه سه تا چهار فنجان چاي سبز مانع از ابتلا به بسياري از بيماري ها مي شود. پژوهشگران 25 مورد را به عنوان دلايل اصلي مصرف چاي سبز مي دانند.
گياه چاي، در آب و هواي گرم رشد مي كند. براي توليد چاي معمولاً برگهاي كوچكتر و جوانتر انتخاب مي شوند. در مجموع سه نوع چاي وجود دارد: چاي سياه، چاي سبز و چاي اولانگ (نوعي چاي چيني). مزيت چاي سبز بر چاي هاي ديگر اين است كه كمتر تحت تأثير فرآيند قرار گرفته و تركيبات موجود در آن پايدار باقي مانده است. چاي سبز به عنوان يك تركيب ضد سرطان و آنتي اكسيدان شناخته شده است. تحقيقات نشان مي دهد كه نوشيدن مرتب چاي سبز مي تواند در پيشگيري و درمان بيماري هاي لاعلاجي مثل سرطان بسيار مؤثر باشد.
بسياري از خواص چاي سبز مربوط به ماده اي به نام كاتچين است كه فعاليت ضد اكسيداني آن بسيار بالا بوده و نسبت به آنتي اكسيدان هاي معروفي چون ويتامين هاي C و E بسيار قويتر عمل مي كند. نوشيدن چاي سبز مي تواند احتمال ابتلا به بيماري هاي مختلف را كاهش دهد؛ از بيماري هاي ساده باكتريايي گرفته تا بيماري هاي مزمني چون بيماري هاي قلبي، سكته، سرطان، مشكلات دهاني دنداني، و ... گياه چاي گل بزرگي است كه داراي برگهاي هميشه سبز است و همانطور كه اشاره شد، چاي سبز بومي كشور چين است و در آن كشور بيش از پنج هزار سال مورد مصرف بوده است. امروزه چاي در تمامي نقاط آسيا و بخش هايي از خاورميانه و آفريقا نيز كشت مي شود. چاي سياه تخمير داده مي شود و به اندازه چاي سبز سالم نيست. چاي سبز تخمير داده نمي شود و چاي اولانگ نيمه تخمير شده است.

مروري بر خواص چاي سبز
 

جلوگيري از بيماري هاي قلبي و عروقي
 

همچنين مصرف چاي سبز مي تواند از بروز بيماري هاي قلبي و عروقي جلوگيري كند. مصرف روزانه 5 فنجان يا بيشتر از اين چاي مي تواند تا 61 درصد از بروز بيماري هاي قلبي بكاهد. وجود راديكال هاي آزاد در سرخرگ مي تواند منجر به بروز بيماري هاي قلبي عروقي شود. در حالي كه كاتچين موجود در چاي سبز قادر است از پوشش دروني سرخرگ در برابر راديكال هاي آزاد محافظت كرده و به اين وسيله از بروز بيماري هاي قلبي جلوگيري كند. در ژاپن با وجود اينكه استعمال سيگار بسيار رايج و معمول است، اما كم ترين آمار بيماري هاي قلبي در آنها گزارش شده است. همچنين از آنجائي كه چاي سبز موجب كاهش كلسترول بد LDL، تري گليسيريد و فيبرينوژن پروتئيني در خون كه در شكل گيري لخته خون نقش دارد مي شود، به اين وسيله قادر است آرترواسكلروز (سخت شدن سرخرگ ها) را مهار كند.

كاهش تري گليسيريد
 

كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز (آنزيم مسئول هضم چربي ها) پانكراس (لوزالمعده) را مهار مي كند. در نتيجه، شكسته شدن چربي و تبديل آن به اجزاي قابل جذب با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد. با توجه به اينكه افزايش تري گليسيريد خون بعد از مصرف هر وعده غذايي يك ريسك فاكتور در بروز بيماري هاي قلبي است، مصرف يك فنجان چاي سبز در بين وعده هاي غذايي روشي مناسب در كاهش تري گليسيريد خون است.

ضد انعقاد
 

چاي سبز منجر به رقيق شدن خون شده و از لخته شدن خون جلوگيري مي كند. با مصرف گوشت و روغن هاي غيراشباع گياهي مثل روغن ذرت و سويا، تركيباتي در بدن ايجاد مي شود كه منجر به ايجاد پلاك هاي خوني مي شود. در حالي كه با مصرف چاي سبز خون رقيق شده و از لخته شدن خون جلوگيري مي شود. نكته ديگر اين است كه معمولاً بعد از حمله قلبي، پروتئين هايي در بدن توليد مي شود كه منجر به مرگ سلولي مي شوند. در حالي كه كاتچين موجود در چاي سبز فعاليت اين پروتئين را متوقف كرده و به اين وسيله سكته هاي مغزي و قلبي را به حداقل رسانده و سرعت بهبود را افزايش مي دهد.

كاهنده ي فشارخون
 

مصرف نيم تا 2/5 فنجان چاي سبز در روز احتمال بروز پرفشاري خون را تا 64 درصد كاهش مي دهد.

جلوگيري از ديابت
 

معمولاً با افزايش سن، قند خون هم كم كم بالا مي رود؛ خصوصاً اگر به رژيم غذايي خود توجه كافي نداشته باشيم، وزن به مرور زمان بالا رفته و به دنبال آن احتمال بروز ديابت نوع 2 هم افزايش مي يابد. مصرف روزانه 5 فنجان چاي سبز مي تواند از بروز ديابت جلوگيري كند. چاي سبز قادر است از عوارض ناشي از ديابت همچون آب مرواريد و بيماري هاي كليوي هم به طرز شگفت انگيزي جلوگيري كند؛ همچنين چاي سبز قادر است جذب روده اي گلوگز و چربي را كاهش دهد و به اين وسيله منجر به كاهش وزن در فرد مي شود. وزن افرادي كه چاي سبز مصرف مي كنند 01 تا 81 درصد كم تر از افرادي است كه چاي سبز مصرف نمي كنند.

ديگر فوايد
 

چاي سبز قادر است از بروز سرطان جلوگيري كند. ميزان شيوع سرطان هايي چون پستان، كولون، پوست، پانكراس و معده، در بين افرادي كه چاي سبز مي نوشند، بسيار كمتر است. مطالعات حاكي از آن است كه مصرف بيشتر چاي سبز با كاهش بروز سرطان سينه ارتباط دارد. چاي سبز همچنين قادر است كبد را سم زدايي كرده و از تجمع چربي در كبد جلوگيري كند. چاي سبز نقص و كمبود استروژن را در دوران يائسگي جبران كرده و از پوكي استخوان جلوگيري مي كند. در نهايت اينكه چاي سبز منجر به ايجاد آرامش روح و روان شما مي شود و در نتيجه مصرف عصرانه آن براي رفع خستگي توصيه مي شود.

نگهداري و استفاده
 

براي تازه و معطر ماندن چاي سبز بهتر است آن را در ظرفي تيره ريخته و در كابينتي به دور از نور و رطوبت قرار دهيد. براي هر نفر يك قاشق مرباخوري چاي سبز را در قوري ريخته و به ازاي هر قاشق، يك ليوان آب با دماي 80 درجه (از آب جوش كمي خنك تر) به آن اضافه كرده در قوري را گذاشته و پس از 6 تا 7 دقيقه مي توانيد آن را مصرف كنيد. يادآوري اين نكته ضروري است كه چاي سبز مانند چاي سياه احتياجي به دم كردن ندارد.
در نهايت اينكه به دليل خواص فراوان چاي سبز اكنون آن را در بسياري از كشورهاي جهان نه به عنوان يك نوشيدني كه به عنوان يك داروي گياهي مي شناسند و نوشيدن روزانه آن را توصيه مي كنند.
منبع: نشريه بانو، شماره 31.



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.