15 نکته درباره بارداری چندقلویی

همه خانم‌ها هر چقدر هم که از بچه‌داری بی‌اطلاع باشند بالاخره با اطلاع از بارداری‌شان توصیه‌ها و هشدارهایی را از اطرافیان دریافت می‌کنند اما خانم‌هایی که دو یا چندقلو باردار می‌شوند معمولا آنچه باید بدانند...
دوشنبه، 21 مرداد 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
15 نکته درباره بارداری چندقلویی
   15 نکته درباره بارداری چندقلویی

 

ترجمه: یاسمین ثریا




 
آیا بارداری دوقلویی از بارداری عادی خطرناک‌تر است؟
همه خانم‌ها هر چقدر هم که از بچه‌داری بی‌اطلاع باشند بالاخره با اطلاع از بارداری‌شان توصیه‌ها و هشدارهایی را از اطرافیان دریافت می‌کنند اما خانم‌هایی که دو یا چندقلو باردار می‌شوند معمولا آنچه باید بدانند را از دوستان و آشنایان نمی‌شنوند زیرا احتمال 2 یا چندقلو باردار شدن آنقدرها زیاد نیست که اطرافیان درباره سلامت مادر در دوران چنین بارداری‌ای چیز زیادی بدانند. در ادامه نکات جالبی را درباره بارداری دو یا چندقلویی برایتان می‌گوییم.

1. افزایش احتمال دوقلویی در دهه‌های سوم و چهارم زندگی

در این دوره‌های زندگی چرخه‌های قاعدگی کم‌کم نظم خود را از دست می‌دهند و ممکن است در یک ماه دو فولیکول به‌طور همزمان رشد کند و به‌‌خاطر مقاربت هر دو بارور شوند بدون اینکه زوج از روش‌های آزمایشگاهی استفاده کرده باشند.

2. اسید فولیک بیشتر

خانم‌هایی که دوقلو باردارند برای پیشگیری از نقایص مادرزادی (مربوط به سیستم عصبی مرکزی) باید مقدار بیشتری اسید فولیک مصرف کنند البته با تجویز و صلاحدید پزشک متخصص معالج.

3. مراجعه بیشتر به متخصص زنان

بارداری‌های دوقلویی نسبت به بارداری‌های تک‌قلویی به مراقبت‌های بیشتری نیاز دارد. مثلا سونوگرافی بیشتر برای بررسی رشد و تکامل جنین‌ها. در ضمن خطر سقط به‌دنبال تست آمنیوسنتز در بارداری دوقلویی بیشتر است.

4. تهوع صبحگاهی شدیدتر

مادری که دوقلو باردار است هورمون گونادوتروپین‌ بیشتری در جفتش دارد و همین موضوع باعث افزایش حالت تهوع و استفراغ در 3 ماهه اول می‌‌شود البته خبر خوب اینکه تمام این حالات از هفته دوازدهم به بعد از بین خواهند رفت.

5. دردهای بدنی بیشتر

خانم‌هایی که دوقلو باردارند از دردهای کمر، پشت، اختلال‌های خواب و سوزش سردل (ترش کردن) بیشتر شکایت دارند.

6. مشکلات خونی بیشتر

در بارداری‌های دوقلویی احتمال کم خون شدن مادر و خون‌ریزی او بعد از زایمان بیشتر است.

7. خون‌ریزی بیشتر در 3 ماهه اول

مادرانی که در انتظار دوقلو هستند در 3 ماهه اول بارداری بیشتر لک خون می‌بینند و باید بدانند احتمال سقط‌شان هم بالاست اما با دیدن لک روی لباس‌شان نباید بترسند. اگر با انقباضات، لخته خون هم دفع کنید یا خون‌ریزی شدید و مداومی داشته باشید باید حتما به‌طور اورژانسی به متخصص زنان مراجعه کنید.

8. بچه‌ها بیشتر لگد می‌زنند

مادران دوقلوها از هفته هجدهم به بعد تحرک جنین‌های خود یا همان لگد زدن‌هایشان را حس می‌کنند.

9. اضافه وزن بیشتر

مادر دوقلوها در دوران بارداری‌اش وزن بیشتری زیاد می‌کند زیرا دو جنین، دو جفت و مقدار بیشتری مایع آمنیوتیکی را در شکم دارد به علاوه ذخایر بدنی هم بیشتر می‌شود. در این بارداری‌ها مادر 15 تا 17 کیلوگرم وزن اضافه می‌کند اما باید مراقب باشد اضافه وزنش بیش از 20 کیلوگرم نشود.

10. افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری

یکی از مهم‌ترین خطراتی که به‌دنبال دیابت بارداری مادر را تحریک می‌کند، بزرگ‌تر شدن جنین و نیاز او به سزارین است. مادری که به دیابت بارداری مبتلا شده باید تحت رژیم غذایی مخصوص، ورزش‌های مناسب و در صورت نیاز، دارو درمانی قرار بگیرد.

11. خطرپره‌اکلامپسی

پره اکلامپسی در بارداری‌های دوقلویی بیشتر رخ می‌دهد، از نشانه‌های آن می‌توان به افزایش فشار خون، افزایش میزان پروتئین در خون، تورم دست‌ها و پاها اشاره کرد.

12. خطر قطع جفت

در بارداری‌های چندقلویی احتمال جدا شدن جفت پیش از زایمان در نیمه دوم بارداری وجود دارد. این مشکل می‌تواند منجر به سقط یا به دنیا آوردن نوزاد مرده شود.

13. زایمان زودرس

بیشتر خانم‌هایی که دوقلو باردارند طی هفته‌های 37-36 فارغ می‌شوند. در این صورت نوزادها باید در بیمارستان تحت مراقبت قرار بگیرند زیرا اگرچه زایمان زودرس در چنین بارداری‌هایی عادی است اما به هر حال نوزاد نارس به مراقبت نیاز دارد. معمولا 60 درصد بارداری‌های دوقلویی و 90 درصد بارداری‌های 3 قلویی به‌صورت زایمان زودرس خاتمه می‌یابند.

14. افزایش احتمال نیاز به سزارین

به دلیل موقعیتی که جنین‌های دوقلو دارند، مادر باید با احتمال بیشتری منتظر زایمان به روش سزارین باشد.

15. نوزاد با وزن کمتر

نوزاد در حالت طبیعی حدود 5/3-3 کیلوگرم وزن دارد اما دوقلوها معمولا در بدو تولد حدود 5/2 کیلوگرم، 3 قلوها 8/1 کیلوگرم و چهار قلوها 3/1 کیلوگرم هستند. بچه‌هایی که وزن هنگام تولدشان کم است احتمالا دچار مشکلات تنفسی و ایمنی هستند، نمی‌توانند دمای بدنشان را تنظیم کنند، وزن بگیرند یا با عفونت‌ها مبارزه کنند بنابرابن بعد از تولد در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بستری می‌شوند.
منبع: هفته نامه سلامت



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما