منبع:راسخون
تیم تحقیقاتی، به رهبری Milos Popovic محقق CU-Boulder و دانشیار فنی، کامپیوتر و مهندسی انرژی، تکنیک جدیدی تهیه نمود که استفاده از نور را به جای سیم های الکتریکی جهت ارتباط با ترانزیستورها روی یک تراشه ممکن میسازد، سیستمی که محاسبات بسیار مقرون به صرفه و بسیار سریع را در آینده ممکن می سازد.
Popovic و همکارانش دو مدولاسیون نوری مختلف تهیه نمودند – ساختارهایی که سیگنال های الکتریکی را دریافت نموده و به موج های نوری تبدیل می کنند- که می توان آنها را در فرآیندهایی که هم اکنون در صنعت جهت تولید ریزپردازنده های الکترونیکی مدرن مورد استفاده قرار می گیرند جای داد. این مدولاتورها در جدیدترین مقاله ی مجله ی مقالات نوری شرح داده شدند.
قانون مور اولین بار در سال 1965 مطرح گردید، این قانون پیش بینی نمود که اندازه ی ترانزیستورهای مورد استفاده در ریزپردازنده ها را می توان با همان هزینهی همیشگی هر دو سال به نصف کاهش داد؛ که در این حالت می توان دو برابر تعداد کنونی ترانزیستور در تراشه ی سیلیکونی با همین اندازه قرار داد. هرچند سال یک بار تلاش هایی جهت دوبرابر نمودن ترانزیستورها صورت می گیرد.
این طرح تا همین اواخر مناسب تشخیص داده شده بود. در حالی که ترانزیستورها همین طور کوچکتر و کوچکتر می شوند، امروزه دیگر نصف کردن اندازه ی ترانزیستورها منجر به دو برابر شدن سرعت محاسبات نمی گردد. این امر بدین دلیل است که عامل محدود کننده در لوازم الکترونیکی بسیار کوچک قدرتی است که اکنون جهت ادامه ی فعالیت ریز پردازنده ها بدان نیاز است. حجم وسیع الکتریسیته ی موردنیاز جهت خاموش و روشن نمودن ترانزیستورهای بسیار کوچک، با بسته بندی متراکم، گرمای بسیار زیادی را تولید می نماید.
Popovic می گوید:
"ترانزیستورها همچنان در حال کوچک شدن هستند و روز به روز عملکرد محاسباتی بالاتری از خود ارائه می دهند."
لوازم الکترونیکی کوچک همچنین از این نظر محدود می باشند که قرار دادن دو سیم الکتریکی که در حال حمل داده میباشند در فاصله ی نزدیک به هم منجر به تداخل می شود.
در شش سال گذشته ، تولیدکنندگان ریزپردازنده ها از قبیل اینتل توانستند سرعت محاسبات را با بسته بندی بیش از یک ریزپردازنده در یک تراشه جهت چند هسته ای کردن آنها همچنان افزایش دهند. اما این تکنیک محدود به تعداد ارتباطی است که بین ریزپردازنده ضروری می گردد که همچنین مصرف برق بسیار بالایی دارد.
Popovic می گوید:
"با استفاده از موج های نور به جای سیم های الکتریکی برای توابع ارتباطی ریزپردازنده می توان محدودیتی را که هم اکنون با آن روبرو هستیم از بین برد، و قانون مور را برای آینده رشد و پیشرفت داد".
Popovic همچنین می گوید:
"مخابرات نوری هم اکنون پایه و اساس اینترنت و بخش عمده ای از خطوط تلفن می باشد. اما برای اینکه این خطوط همچنین از نظر اقتصادی هم برای ریزپردازنده ها مقرون به صرفه و شدنی شوند، تکنولوژی فوتونیک هم باید به شکلی که امروزه ریزپردازنده ها ساخته می شوند تولید گردد. فوتونیک باید پهلو به پهلو با علم و لوازم الکتریکی یکپارچه گردد تا در صنعت ریزپردازنده ها خریدار پیدا کند".
Popovic می گوید:
" جهت متقاعد نمودن صنعت نیمه رساناها در ترکیب فوتونیک ها در ریزپردازنده ها، باید به شکلی این عمل انجام گیرد که میلیون ها دلاری که صرف ساختارهای کنونی گشته است نیازی به حذف و ساخت مجدد نداشته باشد."
Popovic می گوید:
"ما در حال ساخت فوتونیک در فرایندی هستیم که با استفاده از آن ریز پزدازنده ها تولید میشوند." ما از این فرآیند ساخت و ترکیب استفاده نموده و به جای ساخت مدارهای الکتریکی به تنهایی، فوتونیک ها را هم در کنار مدارهای الکتریکی قرار می-دهیم تا بتوانند با یکدیگر صحبت کنند.
محققان همچنین نوع دومی از مدولاتور نوری را شرح دادند که می توان از آن در یک فرآیند تولید تراشه ی دیگر استفاده نمود، که با عنوان CMOS شناخته می شود، که در ساخت تراشه های حافظه مفید بوده و در بخش عمده ای از ریزپردازنده های قیمتی جهان مورد استفاده است.
Validimir Stojanovic که رهبر یکی از تیم های MIT بوده و در پروژه هم همکاری می نماید و همچنین محقق ارشد در کل برنامه ی تحقیقاتی است می گوید، کار گروه روی مدولاتورهای نوری قدم بسیار بزرگی به جلوست.
Stojanovic همچنین می گوید:
"علاوه بر مقرون به صرفگی و مزیت های مربوط به افزایش پهنای باند در رشته های فوتونیک-سیلیکون نسبت به سیم های الکتریکی، فوتونیکی که بدون هیچ تغییر در فرآیندهای CMOS ادغام شده باشد، صرفه ی بسیاری در زمینه ی هزینه داشته و بر سیستم های فوتونیک سنتی برتری دارد".
/ج