ناشناس
با کارم و صاحب کارم به مشکل برخوردم، ازتون راهنمایی می خوام.
با سلام خسته نباشید من شغلم ارایشگریه و بهش علاقه دارم ولی نمی تونم بعضی وقتا با همکار یا رییسم کنار بیاموخسته شدم 3 سال ی جا کار میکردم و بخاطر فوت پدرم و حقوق کم دیگه اونجا نرفتم از فضولی و زیر اب زنی و .... خیلی بدم میاد شایدم بگید مشکل از منه ولی یه جاهایی واقعا ادما زورگو و پرتوقعن الان اومدم یه جای دیگه کار میکنم رییسم گیر میده ک بیا رو موهات فلان کارو کنیم یا باید فلان وسیلرو ازم بخری هر چی میگم پول ندارم یا نمیخوام انگار نمیفهمه همونارو تکرار میکنه چند تاشو بزور میگم نه و بیخیالش میشیم چند تاشم مجبور میشم انجام بدم و بابتش از حقوقم کم میکنه واقعا موندم چیکار کنم خسته شدم از بس واسه بقیه کار کردم و تو سری خوردم
خیلیا بیخیالنو ب کارشون ادامه میدن بعضیام مث منن و کلا قید کارو میزنن میشه راهنماییم کنین نمیدونم چیکار کنم از طرفیم خونوادم غر میزنن ک چرا موهاتو خراب میکنی و .... واقعا خسته شدم از در به دریو بیکاری حتی پول از خودمم ندارم و باید از خونوادم بگیرم خجالت میکشم
مشاور: احسان فدایی
حرفهای شما را با دقت خواندیم اما شاید مثل شما اینقدر احساس بن بست و سرگردانی را احساس نکردیم. زیرا به هر حال شما بعد از چند سال کار به هر حال مهارت خوبی در این کار یادگرفته اید و این نشان از توانمندی شماست. خواهر گرامی به نظر می رسد دچار نوعی خود کم بینی شده اید و توانایی های خود را نادیده می گیرید و حال آنکه وقت آن رسیده که خودتان کم کم آرایشگاه مستقلی داشته باشید و دیگر زیر دست نباشید. البته اینکه اهل زیرآب زنی و کارهای ناشایست نیستید مورد تحسین هستید ولی نباید از این پس اجازه هید دیگران از شما سوء استفاده کنند. اساسا خود کم بینی حالتی است روحی و روانی در انسان که بر اثر احساس کهتری ایجاد می شود. نقطه مقابل احساس کهتری، احساس عزت نفس میباشد. عزت نفس از دیدگاه روانشناسی مبتنى بر خودپندارهاىی است که افراد از خود تصویر مى کنند اگر کسى خود پنداره مثبتى از خود تصویر کند و رفتارهاى خود را نیز هماهنگ با این نگرش مثبت نماید طبعاً داراى عزت نفس خواهد بود ولى اگر خود پنداره منفى و ضعیف باشد نگرش فرد به خود یک نگرش غیرواقع بینانه منفى و ضعیف خواهد بود در نتیجه فرد خودش را در پایینتر از موقعیت واقعى اش ارزیابى مىکند و در نتیجه رفتارهاى در حد شأن و موقعیت واقعى اش انجام نمىدهد و در واقع عزت نفس واقعى خودش را از دست مىدهد.اما این سؤال مطرح مىشود که چگونه و چه درمانی برای این حس وجود دارد؟
بنابراین پرسشگر گرامی در صورتی که نقاط ضعفی در انسان وجود دارد بهتر است با اتخاذ تصمیم درست ان ها را حل نماید. در این پاسخ با ارائه نکات کلیدی سعی می کنیم مشکلات پیش روی شما را در حد توان حل نماییم.نکات کلیدی:1) بر توانایىها و موفقیتهاى گذشته تان تکیه کنید وضمن مرور موفقیتهاى گذشته، آنها را در کانون تمرکز و توجّه خود قرار دهید. 2) خود را مثبت ارزیابى کنید. درباره خویش مهربان باشید و شخصیت تان را با دید مثبت ارزیابى کنید. در شایستگى خویش تردید نکنید و خود را با صفات خوب تفسیر کنید.3) ریسک کنید. روى تجربیات جدید در آرایشگری، با دید یادگیرى بیشتر فعالیت کنید و از شکست نهراسید. چنانچه این گونه عمل کنید، امکانات جدیدى براى شما فراهم مىآید و حس خویشتن پذیرىتان تقویت مىشود. اما به یاد داشته باشید که ریسک کردن باید معقول ومنطقی باشد. 4) خود را با دیگران مقایسه نکنید. هرگز خود یا موفقیت هایتان را با دیگران مقایسه نکنید. همواره به رقابت با خویش بپردازید؛ زیرا هر کس از شرایط و امکانات خاص خود برخوردار است.5) ارتباط با خدا را حفظ و تقویت کنید. ارتباط با خداوند و نیایش با او را تقویت نمایید چرا که وقتى بتوانید حضور در محضر خالق هستى و کمال مطلق را احساس و به او تکیه و اعتماد کنید و بزرگىاش را دریابید و به او بپیوندید، به بزرگى شخصیت خویش واقف خواهید شد. بنابراین، در نمازها حضور قلب بیشتر پیدا کنید و خود را با ذات اقدس الاهى مرتبط بدانید. 6) به مرور و بازگویى خاطرات و تجارب جالب خود در فعّالیّتهاى عمومى و شخصى روى آورید و حتّى گاه آنها را براى دوستان صمیمى تعریف کنید.7) هرگز به اندیشه و شناختهاى آزار دهنده مانند احساس حقارت، ناتوانى، بى کفایتى، شرمندگى و... اجازه ندهید فضاى ذهن شما را بگیرند. به محض ورود این افکار، ذهنیتهاى مطلوب و ویژگىهاى مثبت خود را با صداى بلند تکرار کنید.9) اجازه ندهید رئیس یا هر کس دیگر با اجبار چیزی را به شما قالب کند بلکه با جرأت و مهربانی آن را رد کنید.
امیدواریم با عزم اراده ای که دارید نه تنها زمینة کار خوب را برای خودتان بلکه زمینة ازدواجتان نیز فراهم شود و همسری پشتیبان نصیبتان گردد.
موفق باشید.
بیشتر بخوانید:
عزت نفس+ اعتماد به نفس= موفقیت