ناشناس

روانشناسی: خیلی عذاب وجدان دارم، کمکم کنید.

سلام نمی دونم از کجا شروع کنم دیگه نمیخوام زندگی کنم یعنی معنی زندگی رو نمی فهمم دارم عذاب می کشم عذاب وجدان منو داره می کشه. چیکار کنم؟
جمعه، 7 ارديبهشت 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

روانشناسی: خیلی عذاب وجدان دارم، کمکم کنید.

ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 18 ساله )

سلام
نمی دونم از کجا شروع کنم دیگه نمیخوام زندگی کنم یعنی معنی زندگی رو نمی فهمم دارم عذاب می کشم عذاب وجدان منو داره می کشه.
چیکار کنم؟


مشاور: احسان فدایی

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم. در مورد سوال باید خدمت شما عرض نماییم در عین ساده بودن اما جوانب مهمی را در بر دارد و بعلت عدم توضیح بیشتر دچار ابهام است. یکی از مهمترین ارکان مشاوره مخصوصاً در زمینه راهنمایی که باعث می گردد نتیجه مطلوبی از آن حاصل گردد میزان اطلاعاتی است که شما باید در اختیار مشاور قرار دهید ؛ زیرا به هر حال تفاوت های فردی افراد در وضعیت و شرایط خانوادگی ،محیطی ،شخصیتی ،جنسیتی و ... ایجاب می کند که مشاوره ها با فرد مورد نظر و شرایط وی مطابقت داشته باشد .بنابراین با پاسخگویی به چند سئوالی که در ذیل مطرح می گردد ما را در راهنمایی دقیقتر در مکاتبات بعدی یاری فرمایید.
1.این احساس از کی آغاز شد؟
2. این احساس محصول چه فکری در مورد زندگی بود؟
3. آیا دیگر ابعاد زندگی شما را نیز تحت تأثیر قرار داده است؟
4. آیا تا کنون برای مقابله با این احساس اقدامی هم نموده اید؟
5. آیا سابقه افسردگی نیز داشته اید؟
به هر حال لازم بود توضیحات دقیق تری ارائه نمایید  و درباره ماهیت مشکلتان بیشتر توضیح دهید.
اکنون توجه داشته باشید که به احتمال قوی این احساس ناشی از افکار فلسفی شما در مورد معنای زندگی است. که با مطالعه و مشاوره با روانشناس در مورد حالات خودتان حل خواهد شد. لزومی به عذاب وجدان و درگیری با خودتان نیست بلکه اولین و بهترین کار این است که خودتان را خوب بشناسید. خودشناسی یکی از مهمترین رموز پیروزی و موفقیت است. انسان با شناخت خود می‌تواند اسرار درونی و استعدادهای ذاتیاش را کشف کند و در مسیر پیروزی و کامیابی حقیقی به جریان اندازد. بی حکمت نیست که «خودشناسی» یکی از قدیمی‌ترین دستورهای حکیمانه بشریت است و انبیا و اولیا و حکیمان بزرگ جهان بر آن تاکید داشتهاند. امام اعلی (علیه‌السلام) در این زمینه می‌فرمایند: «افضل المعرفه، معرفة الانسان نفسه»( آمدی، غررالحکم، 7 جلدی، چاپ دانشگاه، ج2، ص386، رقم 2935.) برترین شناخت این است که انسان خودش را بشناسد.
شناخت استعدادها، تواناییها، علایق، گرایشها و همچنین یادآوری پیروزیها و موفقیتهایی که در گذشته کسب کرده است، موجب میشود که جوان اعتماد بیشتری به خود پیدا کند، مسیر زندگیاش را در راستای توانایی ذاتی خود برگزیند و راه پیروزی را آسانتر بپیماید. از سوی ، شناخت ضعفها و حساسیتها این امکان را ایجاد میکند که انسان در جهت رفع جنبههای منفی شخصیت خویش تلاش کند، در برخورد با مشکلات زندگی، معقول و منطقی رفتار کند و ضعفهای خود را در نظر داشته باشد.
به هر حال شما در حال حاضر با کمی افسردگی مواجه هستید که درمان فعلی آن با انجام چند راهکار ممکن است ولی اگر بیش از این ادامه دهید ممکن است مزمن شود و درمان آن با دشواری هایی مواجه می‌گردد.
این روش‌ها عبارتند از:
1. بسیاری از افسردگی ها ناشی از افکار منفی ای است که فرد افسرده در ذهن خود دارد، به عنوان مثال فردی که فکر می کند کسی او را دوست ندارد، در نتیجه، رفتارش گوشه گیری از دیگران، حالت عاطفی اش احساس تنهایی و افسردگی و حالت فیزیکی و جسمانی اش بی خوابی، بی اشتهایی و... است. بر این اساس برای درمان افسردگی، باید با افکار منفی مبارزه
کرد، برای این کار لازم است از خود بپرسید که شواهد و دلایل شما برای اثبات یا ردّ افکار منفی تان چیست؟ و آنها را در یک جدول یادداشت کنید. همچنین سعی کنید برای هر رویداد، بیش از یک توضیح قایل شوید. هرچه شما بیشتر، رویدادهای روزمره تان را یادداشت کنید و سعی در تجزیه افکار منفی و جدال با آنها کنید، در این کار مهارت کسب کرده سریع تر از آنها رهایی می یابید. به هر حال مقابله جدی با افکار منفی , روح و روان انسان را آرام می کند.
2. با دیگران ارتباط برقرار کنید ، دوستان، اقوام و آشنایان و این ارتباط را افزایش دهید.
3. با خود مهربان باشید، قبول کنید که افسردگی انرژی شما را تحلیل می برد و مانع از انجام دادن همة کارهایی می شود که قبلاً انجام می دادید. سعی کنید برای خود هدف‌های دشوار در نظر نگیرید یا مسئولیت بیش از توان خود قبول نکنید.
4. منظم باشید. یک روش منظم متناسب با خود پیدا کنید و تا آنجا که می توانید به آن پایبند بمانید. هر روز سر ساعت معین بیدار شوید و سر ساعت معین غذا بخورید و شب زود بخوابید تا خواب شبانة خوبی داشته باشید. بسیاری از کسانی که افسردگی دارند وقتی به اندازه کافی نمی خوابند حالشان بدتر می شود. پیروی از یک روش منظم می تواند ساعتِ زیستیِ شما را که اغلب به هنگام افسردگی، مختل می شود، دوباره منظم کند.
5. ورزش کنید و فعالیت جسمی داشته باشید. بسیاری از درمانگران، انجام تمرینات ورزشی را به عنوان یک روش درمانی، برای معالجة افسردگی توصیه می کنند.
6. اجازه ندهید احساس گناه بی فایده شما را تحت فشار قرار دهد و برای رفع این احساس نیز با مشاور خود به صورت حضوری صحبت نمایید.
امیدواریم با عمل به آنچه که عرض شد بتوانید بر این احساس خود غلبه کنید.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:
علائم افسردگی وضعیتی و روش مقابله با آن



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.