ناشناس
اگه از ناراحتیام بگم کسی باورش نمیشه،این خیلی عذابم میده که حتی کسی رو ندارم حرفمو باور کنه،راهنماییم کنید.
سلام. ازدواج کردم،خیلی سختی کشیدم تا بهم رسیدیم،زندگی سختی از اول تا الان داشتم،الانم ک ازدواج کردم سختی کشیدن خونواده ام رو میبنم خیلی ناراحت میشوم،من عاششق همسرمم،همسرمم همچنین...هیچ برایم کم نمیگذارد،همه چی برایم فراهم میکند،اما من خیلی احساس افسردگی میکنم،همیشه ی ناراحتی در دلم هس ک نمیگذارد احساس خوشبختی کنم،اکثرن تو فکرفرو میروم وقتی بخودم میام خیلی ناراحتم ولی گاهی دلیلی واس ناراحتیم ندارم،بعضی وختا اصن ب هیچی فک نمیکنم فقد توخودمم،نمیتوانم احساساتم رو بیان کنم،از درون دارم میپوکم،ولی ظاهری شادم،حتی ب همسرم دو بار گفتم خیلی احساس افسردگی میکنم باورش نمیشود،با وجود همسرم ک اینهمه دوسش دارم،از خدا خاسته ام ک خدایا تموم گناهانم ک پاک شد جونمو بگیر،همسزم بره ی زن بهتره من بگیره،اعتماد ب نفسم خیلی ضعیفه،از اینکه نمیتونم حرفام رک بزنم خیلی ناراحت میشم مثل خوره وجودمو میخوره،تورو خدا کمکم کنین...ایقد تو ظاهر شادم ک اگ از ناراحتیام ب کسی بگم کسی باورش نمیشه،این خیلی عذابم میده ک حتی کسیو ندارم ک حرفمو باور کنه کمکم کنه
مشاور: احسان فدایی
احساس شما را می فهمیم و می دانیم که از درونتان تحت فشار قرار دارید ولی کسی ندای درونی شما را نمی شنود و همه شادی های ظاهری شما را میبینند. در مورد سوال باید خدمت شما عرض نماییم در عین ساده بودن اما جوانب مهمی را در بر دارد و بعلت عدم توضیح بیشتر دچار ابهام است. یکی از مهمترین ارکان مشاوره مخصوصاً در زمینه راهنمایی که باعث می گردد نتیجه مطلوبی از آن حاصل گردد میزان اطلاعاتی است که شما باید در اختیار مشاور قرار دهید ؛ زیرا به هر حال تفاوت های فردی افراد در وضعیت و شرایط خانوادگی ،محیطی ،شخصیتی ،جنسیتی و ... ایجاب می کند که مشاوره ها با فرد مورد نظر و شرایط وی مطابقت داشته باشد .بنابراین با پاسخگویی به چند سئوالی که در ذیل مطرح می گردد ما را در راهنمایی دقیقتر در مکاتبات بعدی یاری فرمایید.
1.این احساس از کی آغاز شد؟
2. این احساس محصول چه فکری در مورد زندگی بود؟
3. آیا دیگر ابعاد زندگی شما را نیز تحت تأثیر قرار داده است؟
4. آیا تا کنون برای مقابله با این احساس اقدامی هم نموده اید؟
5. آیا سابقه افسردگی نیز داشته اید؟
به هر حال لازم بود توضیحات دقیق تری ارائه نمایید و درباره ماهیت مشکلتان بیشتر توضیح دهید. زیرا به احتمال قوی از قبل از ازدواج به افسردگی مبتلا بوده اید. البته علائمی از ضعف اعتماد به نفس و خودکم بینی در شما قابل تشخیص است. به هر حال شما در حال حاضر با کمی افسردگی مواجه هستید که درمان فعلی آن با انجام چند راهکار ممکن است ولی اگر بیش از این ادامه دهید ممکن است مزمن شود و درمان آن با دشواری هایی مواجه میگردد.
این روشها عبارتند از:
1. بسیاری از افسردگی ها ناشی از افکار منفی ای است که فرد افسرده در ذهن خود دارد، به عنوان مثال فردی که فکر می کند کسی او را دوست ندارد، در نتیجه، رفتارش گوشه گیری از دیگران، حالت عاطفی اش احساس تنهایی و افسردگی و حالت فیزیکی و جسمانی اش بی خوابی، بی اشتهایی و... است. بر این اساس برای درمان افسردگی، باید با افکار منفی مبارزه کرد، برای این کار لازم است از خود بپرسید که شواهد و دلایل شما برای اثبات یا ردّ افکار منفی تان چیست؟ و آنها را در یک جدول یادداشت کنید. همچنین سعی کنید برای هر رویداد، بیش از یک توضیح قایل شوید. هرچه شما بیشتر، رویدادهای روزمره تان را یادداشت کنید و سعی در تجزیة افکار منفی و جدال با آنها کنید، در این کار مهارت کسب کرده سریع تر از آنها رهایی می یابید. به هر حال مقابله جدی با افکار منفی , روح و روان انسان را آرام می کند.
2. با دیگران ارتباط برقرار کنید ، دوستان، اقوام و آشنایان و این ارتباط را افزایش دهید.
3. با خود مهربان باشید، قبول کنید که افسردگی انرژی شما را تحلیل می برد و مانع از انجام دادن همة کارهایی می شود که قبلاً انجام می دادید. سعی کنید برای خود هدفهای دشوار در نظر نگیرید یا مسئولیت بیش از توان خود قبول نکنید.
4. منظم باشید. یک روش منظم متناسب با خود پیدا کنید و تا آنجا که می توانید به آن پایبند بمانید. هر روز سر ساعت معین بیدار شوید و سر ساعت معین غذا بخورید و شب زود بخوابید تا خواب شبانه خوبی داشته باشید. بسیاری از کسانی که افسردگی دارند وقتی به اندازه کافی نمی خوابند حالشان بدتر می شود. پیروی از یک روش منظم می تواند ساعتِ زیستیِ شما را که اغلب به هنگام افسردگی، مختل می شود، دوباره منظم کند.
5. ورزش کنید و فعالیت جسمی داشته باشید. بسیاری از درمانگران، انجام تمرینات ورزشی را به عنوان یک روش درمانی، برای معالجه افسردگی توصیه می کنند.
6. اجازه ندهید احساس گناه بی فایده شما را تحت فشار قرار دهد و برای رفع این احساس نیز با مشاور خود به صورت حضوری صحبت نمایید. امیدواریم با عمل به آنچه که عرض شد بتوانید بر این احساس خود غلبه کنید.
موفق باشید.
بیشتر بخوانید:
پنج روش مقابله با افسردگی