ناشناس

درمان شب ادراری کودک چیست؟

سلام وتشکر از پاسخگویی شمادختری سه سال و نه ماهه دارم شبها جاشو خیس میکنه شبی سه بار شلوارشو خیس میکنه منم باردارم ونمیتونم شبی سه بارببرمش دستشویی بیشتر وقتها چون ساعت مشخصی دستشویی نمیکنه تا پا بشم خودشو...
سه‌شنبه، 20 شهريور 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

درمان شب ادراری کودک چیست؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 30 ساله )

سلام وتشکر از پاسخگویی شمادختری سه سال و نه ماهه دارم شبها جاشو خیس میکنه شبی سه بار شلوارشو خیس میکنه منم باردارم ونمیتونم شبی سه بارببرمش دستشویی بیشتر وقتها چون ساعت مشخصی دستشویی نمیکنه تا پا بشم خودشو...


مشاور: خانم ضیایی

سلام و احترام خدمت شما مادر گرامی. بیان کردین " دختر سه سال و نه ماهه ای دارید که شب ادراری دارد": از پوشک گرفتن کودک، زمان بر و نیاز به صبوری زیاد دارد خصوصا اگر مادری باشید که به مسئله ی نجس، پاکی حساس باشید. البته با توجه به اینکه شما بزرگوار باردار هستید می فهمم که این شرایط برایتان دشوار هست ولی این مرحله ی پوشک گرفتن ، یکی از دوران مهم رشدی هست که باید با شکیبایی و حوصله سپری شود وگرنه ممکن هست آثار روانی زیان باری در کودک بر جای گذارد.
نکاتی را خدمت شما عرض می کنم:
- بچه را شب ها، پوشک نکنید و حتما از ملحفه یک بار مصرف که پشتشون پلاستیک نرم هست برای تشک بچه استفاده کنید. هدف این هست که بچه باید خیسی را بفهمد تا بتواند دستشویی را بپذیرد، تا بفهمد شلوارش را نباید خیس کند تا بفهمد خیسی شلوار چقدر پاهاشو نمناک و یخ می کند . وقتی بچه ادرار کرد بهش بگویید: جیش کردی، ببین شلوارت خیس شد بیا عوضت کنم.
- نکته مهم این هست که بچه باید معنی ادرار کردن را بفهمد و یاد بگیرد که ماهیچه های ادراریش را کنترل کند. اگر در شب کودک خود را پوشک کنید، یاد نمی گیرد این ماهیچه ها را ارادی کند و حالا حالاها درگیر آموزش دستشویی هستید و هم بچه اذیت می شود و هم خودتان.
- اگر بچه رختخوابش را خیس کرد هیچ عکس العمل منفی بروز ندهید مثل سرزنش کردن، تحقیر کردن،.. فقط شلوارش را عوض کنید. هر رفتار ناصحیح شما باعث اختلال شب ادراری میشه .
مطمئن باشید به زودی بچه یاد می گیرد تو خواب هم ماهیچه های مجاری ادراریشو کنترل کند ولی اگر شب ها پوشکش کنید، در یادگیری بچه اختلال ایجاد می شود.
- شب ها قبل از خواب بچه را به دستشویی ببرید و مثانه اش را تخلیه کنید تا با شکم پر به بستر نرود.
- دو سه ساعت مانده به زمان خواب کودک، از خوردن مایعات پرهیز شود و همچنین سعی شود سردیجات مثل دوغ و ماست و... نخورد.
- سعی کنید یک زمان مشخص که بیشتر در آن ساعت، این اتفاق می افتد را پیش بینی کنید و کودک را مثلا سه ساعت بعد از خواب، به دستشویی ببرید.
- هر زمان که کودک توانست، دستشویی خود را اطلاع دهد او را تشویق کنید و جایزه ای که برای کودک جذاب است را فراهم کنید تا این رفتار در کودک تقویت شود.
- موضوعات احساسی و عاطفی مانند ارتباط والدین با کودک خیلی مهم هست. به‌ویژه ارتباط مادر با کودک در طول روز. مثلا تذکرهای مداوم برای اشتباهات و خطاهای کودک، اثراتی بسیار منفی دارد و می‌تواند شب‌ادراری را به دنبال داشته باشد.
استرس های روانی، اجتماعی و عوامل اضطراب زا می تواند نقش مهمی در بروز شب ادراری داشته باشد. باید این عوامل به حداقل ممکن کاهش یابد. مثل تماشای کارتون ترسناک
و در نهایت، شب ادراری مرحله ای عادی در سیر کنترل مثانه است.کودکان معمولا،این سیر یادگیری را در حدود دو سالگی آغاز می کنند. اما با توجه به تفاوت های فردی، در مورد برخی بچه ها ممکن است این یادگیری تا سن 5سالگی به طول انجامد.
موفق و پیروز باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره مرتبط