ناشناس
بین روانشناسی و علوم ورزشی کدوم رشته بهتره و منبع درآمد خوبی داره؟
سلام.!
وقتتون بخیر
میخواستم راهنماییم کنید که بین روانشناسی و علوم ورزشی کدوم رشته بهتره و منبع درامد خوبی داره
و من به هردوتا رشته علاقه دارم و واقعا برام سخته که بخوام بین این دوتارو انتخاب کنم لطفا راهنماییم کنید و راجع به این دوتا رشته توضیح بیشتری هم بدین ممنون میشم
مشاور: خانم عقیقی
با سلام. انتخاب رشته تحصیلی به عوامل مختلف شخصی بستگی دارد. یکی از این عوامل علاقه است. شما تا اینجای کار از نظر علائق، به این نتیجه رسیدید که به روانشناسی و علوم ورزشی علاقه مند هستید اما باید در اینجا عوامل دیگر مثل توانایی های شخصی برای ورود به این رشته ها را در نظر داشته باشید.
یک فردی که وارد رشته روانشناسی می شود و دوست دارد که حتما وارد بازار کار شود:
- باید توانایی بالایی در سخن گفتن داشته باشد. باید بتواند برای عده ای زیادی سخنرانی کند. در واقع یک روانشناس باید اعتماد به نفس و قدرت حضور در جمع را داشته باشد. شاید با خود بگویید که کار در مطب خصوصی نیازی به سخنرانی ندارد اما اصلا اینطور نیست روانشناس حتما یک بار هم که شده یک کنفرانس سخنرانی را در طول دوره کاری خواهد داشت. پس این نکته را نادیده نگیرید.
- همچنین یک روانشناس باید قدرت این را که بتواند به خوبی سخنان دیگران را بشنود و درک کند را داشته باشد. بعضی از افراد در تعاملات اجتماعی صرفا به سخنان دیگر گوش می دهند و اصلا درک نمی کنند که آنها در این صحبت های خود چه احساسی را منقل می کنند و چه هیجانی را تجربه کرده اند. این فرد به درد یک روانشناس خوب شدن نمی خورد. یک روانشناس باید به خوبی بتواند درک کند که طرف مقابل چه می گوید، چه هیجانی دارد و چقدر ناراحت یا عصبانی است. قدرت درک و همدلی کردن از ویژگی های خیلی مهم این شغل است.
- داشتن هوش بالا و قدرت تحلیل و بررسی رفتار انسان ها از دیگر ویژگی های یک روانشناس است.
اما در مورد رشته علوم ورزشی: تربیت بدنی ماهیتی میان رشته ای دارد که از علوم مختلف برای تقویت و تربیت جسم و روان انسان استفاده میکند. این رشته از یک سو مشتمل بر یکسری رشته های پایه ی پزشکی میباشد تا جایی که فارغ التحصیل آن تا حد یک پزشکیار با جسم انسان آشنا می شود و از سوی دیگر بخشی از دروس این رشته شامل علوم تربیتی است تا دانشجوی این رشته با تنش و واکنش انسانها آشنا شود و بتواند به عنوان یک مربی با ورزشکاران یا دانش آموزان به درستی برخورد کند، و بالاخره یک بعد این رشته شامل علوم ورزشی می شود یعنی دانشجو، علوم ورزشی را به صورت علمی و عملی آموزش می بیند تا بتواند در رشته های مختلف ورزشی مهارت داشته باشد و همچنین توانایی تحقیق در علوم ورزشی را به دست بیاورد.
- فردی که وارد این رشته می شود باید خیلی فعال بوده و خودش فردی باشد که به ورزش علاقه دارد. این فرد باید ار ورزش کردن لذت ببرد و بتواند این انرژی را به دیگران هم منتقل کند.
در مورد بازار کار هم باید خدمت شما عرض کنم الان هیچ رشته تحصیلی نیست که به راحتی بتوان گفت می تواند بازار کار داشته باشد. این بستگی به توانایی و تلاش شما دارد. یک روانشناس هر چه بیشتر دوره های آموزشی را بگذراند و تجربه کاری بیشتری داشته باشد بهتر می تواند کار کند. یعنی اگر فردی بخواهد یک روانشناس موفق باشد باید از همان ابتدای دوره دانشجویی به دنبال تجربه های بیشتر باشد. به عنوان یک کارآموز وارد کار شود و هر چه می تواند بیشتر اطلاعات به دست بیاورد. یعنی اینطور نیست که شما با گرفتن یک مدرک کارشناسی بتوانید به راحتی یک مشاور بشوید، داشتن مدرک کارشناسی ارشد برای مشاور شدن تقریبا لازم است. البته علاوه بر داشتن مدرک ارشد باید تجربه کاری هم داشته باشد. البته با لیسانس هم می توانید در مهد کودک ها یا مراکز ترک اعتیاد کار کنید.
در رشته علوم ورزشی هم پیدا کردن کار بستگی به خود شما دارد که بتوانید به عنوان یک مربی وارد سالن های ورزشی شوید و یا به عنوان معلم در مدارس تدریس کنید. و این به کوشش خود شما برای یافتن شغل بستگی دارد. در کل فارغ التحصیل این رشته اگر فرد فعالی باشد، هیچ وقت بیکار نمی ماند چون می تواند به عنوان مربی در باشگاههای ورزشی آزاد فعالیت کند و یا به عنوان مربی، کارشناس یا مربی بدنسازی جذب وزارتخانه ورزش و جوانان(سازمان تربیت بدنی)شود.