ناشناس

برای برنامه ریزی تحصیلی مشاوره می خواهم"

با سلام من دانش آموز پایه دوازدهم رشته ریاضی هستم. تا دوسال پیش اصلا به فکر برنامه ریزی نبودم. ولی امسال خیلی تلاش کردم تا برنامه ریزی کنم خیلی در موردش مطلب خوندم یه کارایی هم کردم تا یه جای خیلی کمی هم تونستم عملیش کنم ولی هر کاری میکنم نمیتونم کامل پیاده ش کنم. خیلی از دوستامم دیدم که برنامه ریزی نداشتن تا قبل ولی امسال که دیدم بعضیاشون میرن گاج و قلم چی و....دیدم که خیییییلی پیشرفت داشتن. اما من که توان مالیشو نداشتم گفتم خودم شروع کنم ولی... تا الان نتونستم. توی درس های امسالم خیلی عقبم چه برسه به جمع بندی درس های دوسال پیش و خیلی از امتحانام هم با این که خیلی خوندم حتی تک آوردم... واقعا درمونده شدم که چه کنم؟
جمعه، 7 دی 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

برای برنامه ریزی تحصیلی مشاوره می خواهم"

ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 17 ساله )

با سلام
من دانش آموز پایه دوازدهم رشته ریاضی هستم. تا دوسال پیش اصلا به فکر برنامه ریزی نبودم. ولی امسال خیلی تلاش کردم تا برنامه ریزی کنم خیلی در موردش مطلب خوندم یه کارایی هم کردم تا یه جای خیلی کمی هم تونستم عملیش کنم ولی هر کاری میکنم نمیتونم کامل پیاده ش کنم. خیلی از دوستامم دیدم که برنامه ریزی نداشتن تا قبل ولی امسال که دیدم بعضیاشون میرن گاج و قلم چی و....دیدم که خیییییلی پیشرفت داشتن. اما من که توان مالیشو نداشتم گفتم خودم شروع کنم ولی... تا الان نتونستم. توی درس های امسالم خیلی عقبم چه برسه به جمع بندی درس های دوسال پیش و خیلی از امتحانام هم با این که خیلی خوندم حتی تک آوردم... واقعا درمونده شدم که چه کنم؟


مشاور: احسان فدایی

با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.

بنا به گفته های شما که تاکنون برنامه ریزی های زیادی انجام داده اید به نظر می رسد علت اصلی اینکه نمی توانید برنامه خود را عملی کنید ضعف اراده است. توصیه می کنیم در اولین گام فقط ضعف اراده را جبران کنید و بعد مجددا برنامه ریزی کنید. این کار با بیدار شدن زودهنگام در صبح و ورزش به راحتی قابل انجام است. نکته دوم اینکه اگر توان مالی شما و خانواده در رفتن به کانون فرهنگی آموزش کم است می توانید با پیگیری ای که انجام می دهید از طرح بورسیه این کانون استفاده نمایید و این مشکل را از این طریق حل کنید.

اما در مورد ایجاد انگیزه برای درس خواندن به این مطالب خوب توجه کنید:1- داشتن برنامه‌ی مشخص روزانه، کوتاه مدت ، و بلند مدتِ مشخص که بتوانید به تناسب برنامه آن را ارزیابی کنید بسیار مهم است. حتما با برنامه ریزی مشخص زندگی کنید. این کار انسان را از سرگردانی و بطالت نجات می‌دهد و در زندگی شما ایجاد نشاط و شادابی می‌کند. ارزیابی برنامه‌ها و رسیدن به اهدافتان ، که دائما باید خود را از نظر رسیدن به آنها بررسی کنید، در شما ایجاد حس کامیابی می‌کند و روحیه و نشاط شما را بسیار بالا می‌برد . در این حالت شما قادر هستید همه کار انجام دهید، زیرا اعتماد به نفس لازم را دارید.برنامه ریزی تمام ابعاد زندگی را شامل می‌شود: عبادت، تحصیل علم، کار ، برنامه تفریحی و سرگرمی ، معاشرت و هر چه در زندگی وجود دارد.2- حتما باید در برنامه‌ی شبانه روزی شما تنوع و سرگرمی‌های حلال باشد تا در شما ایجاد نشاط و شادابی کند. حتما برنامه‌ی خود را در این مورد بررسی کنید. در روایت وارد شده است که وجود سرگرمی‌های حلال و تفریحات سالم، کمک کار سایر برنامه‌های شبانه روزی حتی عبادت است.3- از یکی از بزرگان سوال کردند که حال درس خواندن نداریم، چه کنیم؟ فرمود: شما شروع کنید، حالش ایجاد می‌شود. این مطلب به تجربه ثابت شده است. باید شروع به درس خواندن کرد ، بعد می‌بینید که چگونه در انسان حال درس خواندن ایجاد می‌شود.4- با علاقه مطالعه کنید نه از روی اکراه. برای این کار می‌توانید موضوعات مورد علاقه را مقدم کنید و با هدف گذاری برای موضوعات دیگر، در خود ایجاد انگیزه کنید. مثلا مشخص کنید که فلان مقدار را در ساعت مشخصی مطالعه کنید و بعد از عمل به برنامه به خود آفرین بگویید و خدا را شکر کنید.5- برای انجام هر کاری نیاز به هدف داشتن هست. در مورد درس خواندن نیز باید به آن افقِ پیش رو نگریست و انگیزه ، روحیه و نشاط گرفت. حتما دلایل خود را برای درس خواندن در جای مشخصی بنویسید و در صورتی که از آنها غافل شدید به آنها مراجعه کنید. هر قدر هدف مشخص تری داشته باشید انگیزه قوی تری برای اقدام خواهید داشت. نترسید هدف خود را در زندگی متعالی کنید و به دوردست ها نگاه کنید.6- در مطالعه دارای سبک و روش باشید. می‌توانید به کتاب هایی که در مورد روش مطالعه است مراجعه کنید. داشتن روش کسالت را می‌برد.

نکات پایانی و تکمیلی

1- برای خود برنامه ای شبانه روزی تنظیم کنید و کارهایتان را - اعم از مطالعه، خواب، عبادت، تفریح، ورزش، تغذیه و... - در زمان معین و طبق برنامه انجام دهید. 2- برای تقویت انگیزه خود هدف نهایی و اهداف واسطه ای خود را از درس خواندن مشخص کنید زیرا اگر انسان هدف مشخصی داشته باشد همواره آن هدف برای او ایجاد انگیزه می کند انگیزه مانند یک موتور محرکه، انسان را به پیش می برد. 3- از پراکنده خوانی اجتناب کنید همان طور که گفته شد، مطالعات شما باید هدفمند و در زمان مناسب باشد. 4- بعد از غذا خوردن , بلافاصله مطالعه نکنید. 5- سعی کنید در کتابخانه و با نشستن صحیح پشت میز، مطالعه کنید. 6- بعد از 45 دقیقه مطالعه، یک ربع استراحت کنید و اگر برایتان امکان دارد, نوشیدنی یا میوه، یا حداقل چند دانه کشمش و یا بیسکویت بخورید. البته لازم نیست هر 45 دقیقه خوردن یا نوشیدن تکرار شود ولی استراحت لازم است هرگز چند ساعت به طور مستمر مطالعه نکنید.7- در این زمان از مواد قندی و مغزی بیشتر استفاده کنید. مانند: خرما، کشمش، انجبر، عسل، مربا و... .8- شب ها حدود 6 ساعت استراحت و خواب داشته باشید و در بین روز، بعد از صرف نهار، یک ساعت استراحت کنید.9 - حتما هر روز حداقل نیم الی یک ساعت ورزش (مورد علاقه) انجام دهید. 10- سعی کنید با افراد جدی و پر کار ارتباط بیشتری برقرار کنید و در صورت امکان با یکدیگر درس بخوانید.با توجه به آنچه گفته شد تلاش و توانمندی شما در موفقیت شما نقش مهمی دارد. و جهت پایداری در تلاش و جلوگیری از ناامیدی و دلسردی و رفع موانع ناخواسته و حافظه سپاری معلومات همیشه و در همه حال به یاد خدا باشید و از او کمک بخواهید. به طور حتم نظر لطف خداوند را نزد خود احساس خواهید کرد

موفق باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.