ناشناس
خیلی ساده و زود باورم؛ دلیلش چیه و چیکار باید کنم اینطور نباشم؟
باسلام. من خیلی آدم ساده و زود باورم، طوری که بلا نسبت جلوی بقیه خیلی احمق جلوه میکنم...«چه مسایل جدی باشه چه شوخی و کنایه»،با اینکه از لحاظ هوش و حافظه خیلی خوبم. میخواستم بدونم دلیلش چیه و چیکار باید بکنم اینطور نباشم؟؟
مشاور: احسان فدایی
با سلام و سپاس از همراهی شما، از این که ما را امین خود دانستید کمال تشکر و قدردانی را داریم. ما قدر ارتباط با شما را می دانیم.
خوشبینی و بدبینی همان حسن ظن و سوء ظن مى باشد. میزان بدبینی و خوشبینی یقین داشتن به بدی کسی میباشد؛ یعنی، تا انسان یقین به بدی کسی نداشته باشد حق ندارد به او بدبین شود، بلکه باید نسبت به او خوشبین باشد. در روایتى على(ع) مىفرمایند: «به کلمهای که از (دهان) کسی خارج میشود و تو برایش احتمال خیری می یابی گمان بد مبر». [1] برای کلام یا کار کسی احتمال خیری یافت مىشود نباید به آن گمان بد برد. یعنی گمان بد و بدبینی وقتی رواست که انسان یقین به بدی داشته باشد وگرنه باید خوشبین باشد.
اما در پاسخ به سؤال شما باید عرض نماییم که انسان بایستی بین زودباوری و خوش بینی تفکیک دهد اما زودباوری و فریب دیگران را خوردن نتیجه ناپختگی در زندگی است و برای مصون ماندن از نتایج منفى این حالت لازم است:
1- دائما از خداوند در مشکلات کمک و یاری بطلبید.
2- نسبت به افرادی که با شما مراوده و رفت و آمد دارند کمال دقت را مبذول دارید.
3- با دوستان خوب و عاقل و متدین دوستی و رفاقت کنیدو از دوستان بد و بیبند و بار پرهیز نمایید.
4- در کارهایتان از مشورت با افراد دانا و بزرگتر بیشتر استفاده کنید.
5- در موقع صحبت دیگران به اصل کلامشان بیشتر دقت نمایید و بدون سند و ادله مطلبی را نپذیرید.
6- از حوادث زندگی درس عبرت بگیرید و از هر رخدادی تجربه تازهای کسب کنید تا کمکم در اثر تجربه در زندگی پخته و داناتر شوید.
7- مطالعات روانشناختی خود را در خصوص شناخت شخصیت دیگران بالا ببرید و سعی کنید در وهله اول دوستی یا ارتباط به کسی اعتماد نکنید.
موفق و پیروز باشید.
--------------------------------------------------
پی نوشت:
[1] میزان الحکمه، ج 5، ص 623، ر 11226، نشر مکتبالاعلام الاسلامى، چاپ اول، سال 1362 ه.ش.