ناشناس
در کنار درس طلبگی چه بخوانم؟
با سلام خدمت مشاورین راسخون. من چند ماهی هست که کتاب جامع المقدمات رو شروع کردم. طلبگی رو خیلی دوست دارم. الان احساس میکنم تا سنم کمه باید یه چیز دیگه هم بخونم. دلم میخواد برم کلاس زبان ولی نمیدونم نیاز هست یا نه؟ مثلا زبان انگلیسی در کنار درس حوزه به دردم میخوره؟ برم چه کلاسی؟ من از کلاسهای هنری هم خوشم میاد ولی دلم میخواد به علمم اضافه بشه. حالا اگه همه ش درگیر روبان دوزی و خیاطی بشم که چی بشه؟؟؟ حتی دوست دارم برم کمک های اولیه. ولی چون خیلی هولم. نمیدونم چه تصمیمی بگیرم. لطف کنید راهنماییم کنید.
مشاور: احسان فدایی
با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.
به نظر می رسد انگیزه و انرژی قوی ای برای پیشرفت دارید ولی شاید یکی از دلایل این که نتوانستهاید تصمیم نهایی را اخذ کنید و سرگردان شده اید، به خاطر این است که هنوز هدف مشخصی برای زندگی و آینده شغلی خویش ندارید و همین مسئله باعث سردرگمی، سستی و از دست دادن انگیزه شما برای درس خواندن و برنامه ریزی برای آن شده است. اینکه بدانید هدفتان در زندگی چیست، خود باعث تحرک و حرکت شما میگردد. برای شناخت اهداف نیاز به تمرکز و تفکر است، چون اهداف، زندگی سازند. تصمیمگیری، نقش بسیار موثری در رسیدن به هدف و موفقیت در آن دارد. مطالعه نیز امری بسیار مهم است چون مطالعه پل ارتباطی انسانهاست و از همه مهمتر مشاوره، اینکه ما به چه کسانی مشورت کنیم نیز امر بسیار مهمی است. مشورت با انسانهای خوشبین و خبره و مثبتاندیش، گامی بزرگ در راه رسیدن به هدف و موفقیت در آن است. اینکه ما با چه کسانی مشورت کنیم نیز امر بسیار مهمی است. مشورت با انسانهای خوشبین و خبره و مثبتاندیش، گامی بزرگ در راه رسیدن به هدف و موفقیت در آن است. توجه به اهداف زندگی و ترسیم درست آن، میتواند مشخص کند که چه کاری در اولویت قرار دارد و شما بایستی به آنها نسبت به امور دیگر بهای بیشتری بدهید. به فرض مثال، کسی که میخواهد در آینده دکتر یا مهندس شود، در امر درس و تحصیل باید بیش از فردی که میخواهد ورزشکار و یا مربی حرفه ای در رشته خاصی شود، تلاش کند. اگر شما نیز هدف والایی همچون تحصیل در حوزه را برای خویش در نظر گرفته اید باید برای رسیدن به این هدف والا از همین الان برنامهریزی درست و اصولی کنید و وقت بگذارید و برای قبولی در آن منابع مورد نیاز را خوب بخوانید تا به هدف تان برسید. یا مثلا اگر قصد دارید وارد وادی هنر شوبد تحصیل را باید ککمتر کنید و جنبه هنری را در خودتان تقویت نمایید. امام على (علیهالسلام) در این خصوص مىفرماید: «مَنْ لَمْ یعَنْ عَلَى نَفْسِهِ حَتَّى یکُونَ لَهُ مِنْهَا وَاعِظٌ وَ زَاجِرٌ لَمْ یکُنْ لَهُ مِنْ غَیرِهَا زَاجِرٌ وَ لَا وَاعِظٌ»؛ «کسى که در اصلاح خود کمک نکند، دیگران نه مانع بروز مشکلات او مى شود و نه او را به سوى رشد و خیر مى کشاند».
در پایان توصیه می کنیم با در نظر گرفتن هدف مشخص برای رسیدن به یک رشته تلاش خود را انجام دهید البته برخی از مواردی که فرمودید جنبه مهارت آموزی دارد و می توانید مثلا در کنار حوزه نیز انجام دهید و هدف اصلی شما باید مشخص شود.
موفق باشید.