rasool
بسم الله الرحمن الرحیم با عرض سلام و احترام در مورد...
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و احترام
در مورد دو حدیث برایم شبهه بوجود آمده. در حدیثی از پیامبر اسلام(ص) داریم که : «می فرماید: هرگاه مردان و زنان امت من، از پوشیدن کفش ها و نعلین های پاره پاره و وصله دار دوری کنند، خدا بر آن ها آسان گیرد». سوال اینجاست که حضرت علی (ع) به کفش های فرسوده و کهنه ی خود مدام وصله می زدند؟ یا کفش های بسیار کهنه ی بزرگی همچون آیت الله مشکینی(ره) شهره ی عام و خاص بوده است؟؟؟
حدیث دوم حدیثی است که فکر میکنم از وجود نازنین پیامبر اسلام(ص) باشد که فرمودند: خدا دعای چهار گروه از مردم را اجابت نمی کند از جمله کسانی که موقع قرض دادن به دیگران شاهدی بر آن نمی گیرند (نقل به مضمون). حالا سوال اینجاست که اگر بخواهیم برای دادن قرض به دیگران شاهد بگیریم آبروی اون شخص مقروض به خطر میفته، پس چکار کنیم؟
با تشکر و سپاس
مشاور: حسن نجفی
دوست گرامی نکته ای که می فرمایید اتفاقا کسی از امام صادق علیه السلام سوال نمود . سفيان ثوري در مسجدالحرام مي گذشت، حضرت امام جعفر صادق عليه السلام را ديد كه جامه هاي نفيس باقيمت پوشيده اند. گفت كه: والله كه مي روم و او را بر پوشيدن اين جامه ها سرزنش مي كنم. پس به نزديك حضرت آمد و گفت: والله ـ يا بن رسول الله ـ كه پيغمبر مثل اين جامه ها نپوشيد و علي بن ابي طالب و هيچ يك از پدرانت چنين لباسي نپوشيدند. حضرت فرمود كه: حضرت رسول صلي الله عليه و آله در زماني بودند كه در ميان مسلمانان تنگي بود، لهذا بر خود تنگ مي گرفتند. و بعد از آن وسعت به هم رسيد. پس سزاوارترين اهل دنيا به صرف كردن نعمت هاي خدا نيكوكاران اند. پس آن آيه را خواندند كه: « قُلْ مَنْ حَرّمَ زينَةَ اللّهِ...» پس، ما سزاوارتريم از ديگران به اينها. بعد از آن فرمود كه: اي ثوري اين جامه ها كه مي بيني از براي لذت نفس نپوشيده ام؛ از براي مردم پوشيده ام. بعد از آن دست سفيان را گرفتند و به نزد خود كشيدند و جامه اي كه بر بالاي آن پوشيده بودند دور كردند و به او نمودند جامه اي را كه ملاصق( چسبيده ) بدن ايشان بود. جامه اي بسيار خشن بود. فرمودند كه: اين جامه خشن را از براي خود پوشيده ام و آن جامه نفيس را از براي زينت نزد مردم. پس دست انداختند و جامه اي خشن كه سفيان بر بالاي جامه ها پوشيده بود دور كردند. جامه ملاصِقِ بدنش، جامه بسيار نرمي بود. فرمود كه: اين جامه بالا را تو براي رياي مردم پوشيده اي، و جامه نفيس را براي لذت نفس در زير پوشيده اي. لذا اگر سطح رفاهی جامعه و فرد انقدر باشد که بتواند لباس نیکو تهیه کند باید طبق عموم جامعه رفتار کند . كليني به سند معتبر از حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام روايت كرده است كه: خداوند عالميان جميل( زيبا ) و نيكوست و جمال و زينت را دوست مي دارد، و دوست مي دارد كه اثر نعمت او بر بنده اش ظاهر باشد. این از شبهه اول اما سوال دوم کسی که قرض میخواهد نباید اصلا خجالت بکشد چرا که قرض است و باید ان پول را دوباره برگرداند . لذا اگر صدقه و کمک باشد بله بهتر است مخفی باشد اما در قرض اشکالی ندارد و بهتر است طبق دستور خدا عمل شود چون باید بازگردانده شود در نتیجه شاهد نیاز دارد . موفق باشید .