دوشنبه، 29 دی 1393

پرسش :

آيا حضرت زهرا (س) شهيد شده و حق‌شان غصب گرديده است؟

پاسخ :
بر اساس منابع معتبر تاريخي و زيارت نامه‌اي كه براي حضرت زهرا نوشته‌اند و در كتب معتبره آمده به صراحت، اين حقيقت بيان شده است كه آن حضرت هم مظلومه و هم مغصوبة الحق و هم شهيده هستند.
علي بن جعفر از امام كاظم ـ عليه السّلام ـ نقل مي‌كند:
«ان فاطمه ـ عليها السّلام ـ صديقة شهيدة ...»[1]
در بحار الانوار درباره غصب شدن حق آن حضرت چنين آمده: «... مكروبة مهمومة‌ مغصوبة مقتوله ...»[2]
پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ به دخترش مي‌فرمايد: «... فانت اول من تلحقين بي مظلومة مغصوبة ...»[3]
در امالي شيخ صدوق نيز اين روايت آمده است.[4]

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1. شرح نهج البلاغه، ابن ابي الحديد.
2. الفدك في التاريخ، شهيد سیدمحمدباقر صدر.
3. فاطمة الزهراء بهجة قلب المصطفي، احمد رحماني همداني.
4. الحجة الغراءعلي شهادت فاطمه الزهرا، آيت الله سبحاني.

پی نوشتها:
[1] . كليني، كافي، ج 1، ص 458.
[2] . مجلسي، بحار الانوار، بيروت، دار الوفاء، 1404،‌ ج 28، ص 39.
[3] . همان، ج 36، ص 228 و ج 43، ص 174.
[4] . شيخ صدوق، امالي، تهران، انتشارات كتابخانه اسلاميه، 1363، ص 113.
منبع: اندیشه قم