شنبه، 23 اسفند 1393

پرسش :

آيا ارتباط با عالم ارواح امكان پذير است؟

پاسخ :
اگر چه بسيارى از كسانى كه دعوى ارتباط با عالم ارواح دارند دروغ مى گويند، يا گرفتار تخيل و پندارند، ولى طبق تحقيقاتى كه انجام شده است اين امر به اثبات رسيده كه «ارتباط با عالم ارواح» امكان پذير است، و اين امر براى جمعى از آگاهان، به تجربه رسيده است كه در تماس با ارواح، حقايقى را درك كرده اند.
اين امر، خود دليل روشنى بر اثبات جهان برزخ و واقعيت آن است، و نشان مى دهد: بعد از عالم دنيا و مرگ جسم، و قبل از قيام آخرت، جهان ديگرى وجود دارد.
همچنين دلائل عقلى كه براى اثبات تجرد روح و بقاى آن بعد از فناى جسم در دست داريم، خود دليل ديگرى بر اثبات جهان برزخ است.(1)
از سوي ديگر گزارشات تاريخي زيادي از گفتگوي بعضي پيامبران و امامان و حتي بعضي از اولياء الاهي با اموات به دست ما رسيده است، مثلا گفتگوي پيامبر(ص) با جنازه كفار جنگ بدر(2) همچنين گفتگوي اميرالمؤمنين در بازگشت از صفين با ارواح قبرستاني در حوالي كوفه(3) و... كه همگي دلالت بر امكان ارتباط با عالم ارواح دارند.

پي نوشتها:
1. تفسير نمونه، ج 14، ص 344.
2. ر.ك: بحار الانوار، ج 6 ،ص 254؛ صحيح بخاري، ج 2 ،ص 101
3. نهج البلاغه ج 4 ،ص 31 ،ح 130.
منبع:سایت انوار طاها