چهارشنبه، 27 اسفند 1393

پرسش :

علت تأخیر در فرج حضرت مهدى علیه السلام چیست؟

پاسخ :
علت تأخیر فرج آقا و مولاى ما امام زمان علیه السلام به خود انسان ها باز مى گردد، زیرا تشکیل حکومت عدل و توحیدى در سطح جهان عمدتا احتیاج به شرایط و آمادگى هاى لازم از طرف خود مردم دارد، از قبیل این که :
1- مردم مفهوم عدل را بدانند.
2- به حدى برسند که از جان و دل خواهان عدل باشند.
3- با عمل به دستورات شرع به حد بالاى شعور فکرى و فرهنگى برسند، گر چه در محدوده بخشى از مردم باشد. و لذا مرحوم خواجه نصیرالدین طوسى در ((شرح تجرید)) غیبت امام زمان علیه السلام را از ناحیه خود مردم مى داند.
4- پیشرفت بشر از ناحیه صنعت و تکنیک.
و در مجموع فراهم نشدن مجموع شرایط لازم براى ظهور، علت تأخیر ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
امام زمان علیه السلام در توقیعى که به شیخ مفید رحمة الله علیه مى فرستند، مى فرمایند:
ولو اءن اءشیاعنا - و فقهم اله لطاعته - على اجتماع من القلوب فى الوفآء بالعهد علیهم، لما تاخر عنهم الیمن بلقآئنا، و لتعجلت لهم السعادة بمشاهدتنا على حق المعرفة منهم بنا، فما یحبسنا عنهم الا ما یتصل بنا مما نکرهه و لا نوثره منهم(1)؛
اگر شیعیان ما - که خداوند توفیق طاعتشان دهد - در راه ایفاى پیمانى که بر دوش دارند، همدل مى شدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمى افتاد و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنها مى گشت، دیدارى بر مبناى شناختى راستین و صداقتى از آنان نسبت به ما. علت مخفى شدن ما از آنها چیزى نیست جز آنچه که از کردار آنها به ما می رسد و ما توقع انجام این کارها را از آنها نداریم.

پی نوشت:
1- احتجاج، ج 2 ، ص 315.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران.