دوشنبه، 31 فروردين 1394

پرسش :

آيا پيامبر با دختران كم سن و سال ازدواج مي‌كرد؟

پاسخ :
پيامبر خدا تنها با يك دختر كم سن و سال به نام عايشه ازدواج كردند و ساير همسران ايشان همگي بيوه بودند. لذا اين تصور كه پيامبر خدا ازدواج‌هاي متعددي با دختران كم سن و سال داشته‌اند، اصلا صحيح نمي‌باشد.
بعلاوه دختران در مناطق گرم سير از لحاظ جسمي به مراتب رشد بيشتري از ديگران دارند. اين مسئله با بررسي اينگونه جوامع كاملا قابل دسترسي و فهم است.
همچنين پيامبر بلافاصله پس از عقد، با عايشه ازدواج نكرد بلكه فاصله عقد تا ازدواج ايشان حدود 4 سال بوده است.[1]
در مورد عايشه نيز بايد گفت: پدرش ابوبكر (به پيشنهاد خوله همسر عثمان) خواستار ازدواج پيامبر با دخترش بود.[2] نه اينكه پيامبر به خواستگاري او رفته باشد.[3] شايد بتوان ادعا كرد كه پيامبر با اين ازدواج موافق نبود. مويد اين نظريه آن است كه حضرت حدود چهار سال پس از گذشت عقد با وي ازدواج نمود نه بلافاصله پس از عقد.
نكته ديگر آن‌كه ازدواج پيامبر با دختري كم سن وسال عقيده اهل تسنن است اما به عقيده شيعه و بر اساس مستندات تاريخي و حديثي، سن عايشه به هنگام عقد 19 سال و به هنگام ازدواج حدود 22 سال بوده است.[4]
بيان اين نكات سخيف و غير عرفي توسط برخي فرقه‌هاي منتسب به اسلام و به خصوص وهابيت و تبليغ گسترده آن در رسانه‌هاي جمعي، چهره‌اي نامناسب از پيامبر خدا به جهانيان عرضه نموده است.

پي نوشت:
[1] . عقد در سال 10 بعثت يعني حدودا 2 سال پيش از هجرت به مدينه و ازدواج در سال دوم هجري بوده است. ر.ك: علامه سيد جعفر مرتضي عاملي،‌ الصحيح من سيرة‌النبي الاعظم (قم، دار الحديث، 1426ق) ج3، ص284.
[2] . ر.ك: محمد بن يوسف صالحي شامي، سبل الهدي و الرشاد، بيروت، دار الكتب العلميه، چ1، ج11، ص 165-166.
[3] . محسن ابراهيم، دفاع از پيامبر مظلوم، پيرامون ازدواج پيامبر با عايشه، قم، ابتكار دانش، 1385ش، ص85-96. اين كتاب تحليلي جالب پيرامون همين نكته دارد
[4] . علامه جعفر مرتضي عاملي، سيره صحيح پيامبر بزرگ اسلام، ترجمه تاج آبادي، قم، موسسه فرهنگي انتشاراتي آزاد گرافيك، چ1، 1373ش، ج2، ص 263-267.
منبع:سایت انوار طاها