دوشنبه، 31 فروردين 1394

پرسش :

پيامبر خدا در غار حرا مبعوث شد يا در شهر مكه؟ و اگر در غار چرا؟

پاسخ :
در اينكه پيامبر در غار حرا به پيامبري مبعوث شده جاي هيچ شك و شبهه اي وجود ندارد چون هم روايات و هم تاريخ به اين مطلب به صراحت اشاره دارند. حال براي بهتر روشن شدن مطلب، به نحوه بعثت پيامبر در غار حرا به طور مختصر اشاره مي كنيم:
پيامبر گرامي خدا چند روز از هر ماه را در بيرون از شهر مكه و به دور از شرك و بت پرستي حاكم بر شهر به كوه حرا مي رفت تا با خداي خود راز و نياز و عبادت كند، البته اينگونه كناره گيري و عبادت در حرا در ميان خداپرستان قريش سابقه داشته است.[1] نخستين كسي كه اين سنت را گذاشت عبدالمطلب، جد پيامبر بود كه چون ماه رمضان مي رسيد به كوه حرا مي رفت ومستمندان را اطعام مي كرد.[2]
پيامبر كه به سن چهل سالگي رسيد باز به روش چندين ساله در كوه حراء به سر مي برد كه پيك وحي فرود آمد و نخستين آيات را به پيامبر وحي كرد.[3]
لازم به ذكر است پيامبر خدا صلي الله عليه وآله براي زندگي به غار حرا نمي رفت كه به غار نشيني متهم شود بلكه هر سال براي مدتي آن هم براي فرار از شرك و بت پرستي حاكم بر شهر مكه، جايي بهتر از كوه حرا وجود نداشت، چنانكه اجداد خداپرست وي هم همين راه و روش را طي كرده بودند، و اين روش ميان خداپرستان و پيامبران پيشين هم رايج بوده است.

پي نوشت:
[1] . ابن هشام، السيرة النبوية، ج 1، ص 251؛ طبري، تاريخ الامم والملوك،ج2، ص 206؛ ابن كثير، السيرة النبوية، ج 1، ص 390؛ بلاذري،انساب الاشراف، ج1، ص 105.
[2] . حلبي،السيرة الحلبية، ص 382.
[3] . طبرسي، مجمع البيان، ج 10، ص 514، مسعودي، مروج الذهب، ج2، ص 276.
منبع:سایت انوار طاها