سه‌شنبه، 1 ارديبهشت 1394

پرسش :

براي شفاي بيمار، چه دعاهايي بخوانيم؟

پاسخ :
امام على عليه‏السلام فرمودند:
مَرِضتُ فَعادَني رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، فَقالَ :
قُل: «اللّهُمَّ إنّيأسأَلُكَ تَعجيلَ‏عافِيَتِكَ، وصَبراًعَلىبَلِيَّتِكَ، وخُروجاً إلى رَحمَتِكَ».
فَقُلتُها ، فَقُمتُ كَأَنَّما نَشَطتُ مِن عِقالٍ .
بيمار شدم و پيامبر خدا به عيادتم آمد و فرمود : «بگو : خداوندا! از تو مى‏خواهم عافيتى را كه مى‏دهى ، پيش اندازى ، بر امتحان خويش ، بردبارى‏ام بخشى ، و مرا به سوى رحمت خويش ببرى» .
من ، اين دعا را خواندم و پس از آن [دعا] ، از بستر بيمارى برخاستم ، گويا كه از بندى رَسته باشم .
مسند زيد ، صفحه 181 ، عن زيد بن عليّ عن أبيه عن جدّه عليهم‏السلام ، الكافي ، جلد 2 ، صفحه 567 ، حديث 16 عن أبي حمزة عن الإمام الباقر عليه‏السلام ، الدعوات ، صفحه 192 ، حديث 531 كلاهما نحوه ، بحارالأنوار ، جلد 95 ، صفحه 19 ، حديث 19 ؛ صحيح ابن حبّان ، جلد 3 ، صفحه 202 ، حديث 922 ، المستدرك على الصحيحين ، جلد 1 ، صفحه 704 ، حديث 1917 ، الدعاء للطبراني ، صفحه 428 ، حديث 1452 ، كلّها عن عائشة نحوه ، كنز العمّال ، جلد 2 ، صفحه 190 ، حديث 3698 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 174
*******
امام على عليه‏السلام در جایی دیگر می فرمایند:
دَخَلَ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم عَلى رَجُلٍ مِنَ الأَنصارِ مَريضٍ يَعودُهُ ، فَقالَ : يا رَسولَ اللّه‏ِ ، اُدعُ اللّه‏َ لي . فَقالَ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : قُل : «أسأَلُ اللّه‏َ العَظيمَ ، رَبَّ العَرشِ العَظيمِ ، وأسأَلُ اللّه‏َ الكَبيرَ» .
فَقالَها ثَلاثَ مَرّاتٍ ، فَقامَ كَأَنَّما نَشَطَ مِن عِقالٍ .
پيامبر خدا ، بر مردى از انصار كه بيمار شده بود ، وارد شد تا او را عيادت كند . او گفت : اى پيامبر خدا! براى من به درگاه خداوند ، دعا كن .
پيامبر صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمود : «بگو :"از خداوند بزرگ ، پروردگار عرش بزرگ ، مسئلت مى‏كنم و از خداوند بزرگ ، مى‏خواهم"» .
مرد ، اين دعا را سه بار خواند و در پىِ آن ، از بستر بيمارى برخاست ، چنان كه از بند ، رَسته باشد .
مسند زيد ، صفحه 181 عن زيد بن عليّ عن أبيه عن جدّه عليهم‏السلام دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 176