شنبه، 5 ارديبهشت 1394

پرسش :

در شب ليلة المبيت چه اتفاقي افتاد؟

پاسخ :
در آن لحظه كه اواخر شب بود چهل نفر نمايندگان قبائل عرب با دلى پر از خشم و كينه نسبت به رسول خدا شمشير به دست اطراف خانه را احاطه كرده و آماده بودند تا اندكى بعد همگى حمله به خانه و هجوم به بستر پيغمبر را شروع كنند، و با اين حمله و هجوم پيغمبر را قطعه قطعه نمايند، و دنبال كار خود بروند، و همه چيز تمام شود.
همين كه پيغمبر خواست از خانه خارج شود شروع كرد به قرائت آيات اوائل سوره مباركه «يس‏».
پس از رفتن پيغمبر مهاجمين گفتند:چرا معطل هستيد؟ چرا حمله را شروع نمى‏ كنيد؟
از لاى در به درون خانه نگاه كردند و به نظرشان آمد كه پيغمبر در بستر خفته است.به دنبال آن در را گشودند و به طرف بستر پيغمبر هجوم بردند، ولي ناگهان ديدند كه على عليه السلام در جاى پيغمبر خفته است. على عليه السلام برخاست و با صداى بلند فرمود: چه مى‏ خواهيد؟ گفتند: محمد كو؟ فرمود: شما خواستيد او را از شهر بيرون كنيد، و او كه چنين ديد خود از شهر خارج شده و من در جاى او خوابيده ‏ام يكى در آن ميان گفت: حال كه محمد را به چنگ نياورديد على هم غنيمت است. او را بكشيد. ولى با ايستادگى مردانه جوانمرد نامى اسلام على عليه السلام و اختلاف نظر مهاجمين پس از زد و خوردى با على عليه السلام خانه را ترك كردند و جان آن حضرت از خطر نجات يافت.

منبع: تاريخ اسلام از آغاز تاهجرت علي دواني ص283