شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

عطسه چه بشارتی می آورد؟

پاسخ :
كمال الدين عن نسيم خادمة الإمام العسكري عليه‏السلام :
قالَ لي صاحِبُ الزَّمانِ عليه‏السلام - وقَد دَخَلتُ عَلَيهِ بَعدَ مَولِدِهِ بِلَيلَةٍ فَعَطَستُ عِندَهُ - فَقالَ لي : يَرحَمُكِ اللّه‏ُ .
قالَت نَسيمٌ : فَفَرِحتُ بِذلِكَ .
فَقالَ لي عليه‏السلام : ألا اُبَشِّرُكِ فِي العُطاسِ؟
فَقُلتُ : بَلى ، يا مَولايَ .
فَقالَ : هُوَ أمانٌ مِنَ المَوتِ ثَلاثَةَ أيّامٍ .
كمال الدين- به نقل از نسيم ، بانوى خدمتگزار امام عسكرى عليه‏السلام: يك شب پس از ميلاد صاحب الزمان عليه‏السلام ، هنگامى كه در حضور وى (امام زمان) رسيدم و نزد او عطسه‏اى كردم ، به من فرمود : «خدايت رحمت كناد!» .
از اين دعا ، شادمان شدم . پس به من فرمود : «آيا به تو درباره عطسه ، مژده‏اى ندهم؟» .
گفتم : چرا ، سرورم .
فرمود : «آن [به معناى] در امان بودن از مرگ تا سه روز است» .
كمال الدين ، صفحه 430 ، حديث 5 ، الغيبة للطوسي ، صفحه 232 ، حديث 200 ، الخرائج والجرائح ، جلد 1 ، صفحه 465 ، حديث 11 وفيهما «بعشر ليال» بدل «بليلة» ، مكارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 162 ، حديث 2400 وفيه «تسنيم» بدل «نسيم» ، بحار الأنوار ، جلد 51 ، صفحه 5 ، حديث 7 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 338
www.hadithcity.com