يکشنبه، 27 ارديبهشت 1394

پرسش :

آفتاب گرفتن چه ضررهایی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
إيّاكُم وَالجُلوسَ فِي الشَّمسِ ؛ فَإِنَّها تُبلِي الثَّوبَ ، وتُنتِنُ الرّيحَ ، وتُظهِرُ الدّاءَ الدَّفينَ .
از نشستن در آفتاب ، حذر كنيد ؛ چرا كه جامه را كهنه مى‏كند ، بوى [بدن] را بد مى‏سازد و درد نهفته را آشكار مى‏نمايد .
المستدرك على الصحيحين ، جلد 4 ، صفحه 456 ، حديث 8264 عن ابن عبّاس ، كنز العمّال ، جلد 9 ، صفحه 139 ، حديث 25400 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 490
*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
فِي الشَّمسِ أربَعُ خِصالٍ : تُغَيِّرُ اللَّونَ ، وتُنتِنُ الرّيحَ ، وتُخلِقُ الثِّيابَ ، وتورِثُ الدّاءَ .
در آفتاب ، چهار چيز است : رنگ را ديگرگون مى‏سازد ، بوى [بدن] را بد مى‏كند ، جامه را كهنه مى‏نمايد ، و بيمارى بر جاى مى‏نهد .
الخصال ، صفحه 249 ، حديث 111 عن موسى بن إبراهيم المروزي عن الإمام الكاظم عليه‏السلام ، روضة الواعظين ، صفحه 340 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 183 ، حديث 2 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 492
*******
امام على عليه‏السلام :
إذا جَلَسَ أحَدُكُم فِي الشَّمسِ فَليَستَدبِرها بِظَهرِهِ ؛ فَإِنَّها تُظهِرُ الدّاءَ الدَّفينَ .
هر گاه كسى از شما در زير آفتاب مى‏نشيند ، پشت به خورشيد قرار گيرد؛ چرا كه آفتاب ، بيمارى‏هاى نهفته را آشكار مى‏سازد.
الخصال ، صفحه 617 ، حديث 10 عن أبي بصير ومحمّد بن مسلم عن الإمام الصادق عن آبائه عليهم‏السلام ، تحف العقول ، صفحه 107 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 183 ، حديث 3 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 492