يکشنبه، 27 ارديبهشت 1394

پرسش :

چگونه می توان جلو ضرر غذا را گرفت؟

پاسخ :
امام على عليه‏السلام :
مَن أرادَ ألاّ يَضُرَّهُ طَعامٌ فَلا يَأكُل حَتّى يَجوعَ ، فَإِذا أَكَلَ فَليَقُل : بِاسمِ اللّه‏ِ وبِاللّه‏ِ .
هر كس كه مى‏خواهد غذايى او را آزار ندهد ، تا گرسنه نشده ، چيزى نخورَد و آن‏گاه هم كه خواست بخورد ، بگويد : «بسم اللّه‏ و باللّه‏» .
طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 60 عن جابر عن الإمام الباقر عليه‏السلام ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 380 ، حديث 46 وراجع: الإمساك قبل الشبع ، حديث 1329 دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 78
*******
امام على عليه‏السلام :
مَن أرادَ ألاّ يَضُرَّهُ طَعامٌ فَلا يَأكُل ، حَتّى يَجوعَ وتَنقى مَعِدَتُهُ ، فَإِذا أكَلَ فَليُسَمِّ اللّه‏َ وَليُجِدِ المَضغَ وَليَكُفَّ عَنِ‏الطَّعامِ وهُوَ يَشتَهيهِ ، ويَحتاجُ إلَيهِ.
هر كس مى‏خواهد هيچ غذايى به او زيان نرساند ، تنها هنگامى غذا بخورد كه گرسنه شده و معده او [از خوراك پيشين ، ]پاك شده باشد . پس چون خواست بخورد ، نام خدا را بر زبان آورَد ، خوب غذا را بجَوَد و در حالى از غذا خوردن دست بكشد كه هنوز ميل به خوردن دارد و به آن ، احساس نياز مى‏كند .
فى المصدر : «وليجيد» ، والصواب ما أثبتناه كما في بحار الأنوار .طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 29 وص 60 نحوه وكلاهما عن جابر عن الإمام الباقر عليه‏السلام ، بحارالأنوار ، جلد 66 ، صفحه 380 ، حديث 46 وص 410 ، حديث 5 دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 88