دوشنبه، 28 ارديبهشت 1394

پرسش :

حمام رفتن با شكم پر و شكم خالی چه اثری دارد؟

پاسخ :
امام صادق عليه‏السلام :
لا تَدخُلِ الحَمّامَ إلاّ وفي جَوفِكَ شَيءٌ يُطفِئُ عنكَ وهَجَ المَعِدَةِ ، وهُو أقْوى للبَدَنِ . ولا تَدخُلْهُ وأنتَ مُمْتَلئٌ مِن الطَّعام ؛
زمانى حمّام برو كه در معده‏ات اندك چيزى كه حرارت آن را فرو نشاند باشد . اين براى تقويت بدن تو بهتر است . باشكم پر نيز حمّام نرو .
مكارم الأخلاق : 1 / 125 / 298 منتخب ميزان الحكمة : 166
*******
امام صادق عليه‏السلام :
ثَلاثٌ يَهْدِمْنَ البدَنَ ورُبّما قَتَلْنَ : أكْلُ القَديدِ الغابِّ ، ودُخولُ الحَمّامِ على البِطْنَةِ ، ونِكاحُ العَجائزِ ؛
سه چيز بدن را تباه مى‏كند و چه بسا كُشنده است : خوردن آبگوشت شب مانده ، حمّام رفتن با شكم پر و نزديكى كردن با زنان سالخورده .
بحار الأنوار : 76 / 75 / 19 منتخب ميزان الحكمة : 166