شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

آلو چه خواصی دارد؟

پاسخ :
عن الأزرق بن سليمان :
سَأَلتُ أبا عَبدِ اللّه‏ِ عليه‏السلام عَنِ الإِجّاصِ ، فَقالَ :
نافِعٌ لِلمِرارِ ، ويُلَيِّنُ المَفاصِلَ ؛ فَلا تُكثِر مِنهُ فَيُعَقِّبَكَ رِياحاً فِي مَفاصِلِكَ ؛
به نقل از ازرق بن سليمان: از امام صادق عليه‏السلام ، درباره آلو پرسيدم . فرمودند : «براى تلخه ، مفيد است و مفاصل را نرم مى‏كند . البته ، از آن فراوان مخور؛ چرا كه بادهايى را در مفاصل تو در پى مى‏آورد» .
طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 136 و بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 189 ، حديث 1

*******
عن جابر بن يزيد الجعفي :
شَكا رَجُلٌ إلى أبي جَعفَرٍ عليه‏السلام مِرارا هاجَت بِهِ حَتّى كادَ أن يُجَنَّ ، فَقالَ لَهُ : سَكِّنهُ بِالإِجّاصِ ؛
به نقل از جابر بن يزيد جعفى: مردى نزد امام باقر عليه‏السلام ، از تلخه‏اى كه در درون او به جوشش آمده بود - تا جايى كه نزديك بود ديوانه شود - اظهار ناراحتى كرد .
امام عليه‏السلام به او فرمود : «آن را با آلو فرو بنشان» .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 189 ، حديث 1

*******
امام صادق عليه‏السلام :
الإِجّاصُ عَلَى الرِّيقِ ؛ يُسَكِّنُ المِرارَ ، إلاّ أنَّهُ يُهَيِّجُ الرِّياحَ ؛
آلو در حالت ناشتا تلخه را فرو مى‏نشاند، هر چند كه بادها را نيز تحريك مى‏كند .
طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 136 و بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 189