شنبه، 14 آذر 1394

پرسش :

اینجانب با شرایط زیر، طبق قرعه کشىِ سازمان حج و زیارت- ان شاءالله- در سال 1366 عازم بیت الله الحرام هستم: 1. هزینه کامل زیارت خود و همسرم از پول مُخَمَّس تهیه شده است. 2. معلم آموزش و پرورش بوده و حقوق مستمر در حد معمول زندگى با قناعت را دریافت مى دارم. 3. فاقد مسکن و اتومبیل شخصى بوده و در هر شهرى که شاغل باشم، مستأجر هستم. 4. وسائل زندگى را در حد معمول دارا مى باشم. با توجه به شرایط فوق و شبهاتى که نسبت به وجوب حج و عدم آن از اطراف القا مى شود، آیا حج اینجانب و همسرم از حجّ واجب، کفایت مى کند یا خیر؟

پاسخ :
در فرض مرقوم چنانچه همسر شما به مقدار رفتن و برگشتن براى حج پول دارند و مى توانند بروند ، ویا به ایشان بذل می شود ، مستطیع هستند، و شما در صورتى استطاعت دارید که لوازم زندگى خود و عائله را به مقدار شأنتان دارا باشید، و بعد از برگشتن بتوانید با درآمد کسب خودتان، زندگى خود و عائله را اداره کنید.
منبع: wahidkhorasani.com