شنبه، 14 آذر 1394

پرسش :

اگر اطفال غیر ممیز ـ پسر یا دختر ـ را پدر و یا مادر در سفر مکه معظمه همراه ببرند، آیاواجب است که پدر یا مادر در صورت تمکن اطفال، خود اطفال را وادار به انجام اعمال حج و عمره و طواف نساء نمایند و یا خود پدر و مادر و یا نایب ایشان اعمال عمره و حج و طواف نساء را از جانب اطفال به جا آورند، و اگر هیچکدام از کارهاى مذکور فوق را پدر و مادر و اطفال عملى نکنند آیا این اطفال بعد از بلوغ و رشد مى توانند ازدواج کنند و یا باید به مکه بروند و عمره و حج و طواف نساء را انجام دهند و بعد ازدواج نمایند و یا تنها طواف نساء بر گردن آنان است؟

پاسخ :
بر ولىّ طفل واجب نیست او را مُحرم کند یا از طرف او حج انجام دهد، ولى اگر او را مُحرم کرد باید وظایف و اعمال را مطابق وظیفه اى که در مناسک و در رساله ذکر شده است انجام دهند، وگرنه در بعض صور، طفل در احرام باقى مى ماند و تا تدارک نکند نمى تواند ازدواج نماید.
منبع: wahidkhorasani.com