سه‌شنبه، 17 آذر 1394

پرسش :

آیا سوگند معمولى در حال احرام اشکال دارد، همانند سوگندهاى روزمره مردم کوچه و بازار؟

پاسخ :
قسم خوردن به کلمه «لاوالله» و «بلی والله» اگر چه خصومت و دشمنی در بین نباشد در صورتی که بر آنچه که اخبار می کند قسم بخورد بر محرم حرام است بلکه بنابر احتیاط واجب هرگونه قسم خوردن به اسماء و صفات الهی حرام است اگر چه با آن دو جمله نباشد ولی اگر به منظور دیگری غیر از اخبار باشد مانند احترام کردن به طرف مقابل مثل اینکه محرم بگوید «نه والله» این کار را نکن خودم آن را انجام می دهم، حرام نخواهد بود و قسم خوردن به غیر ذات اقدس الهی جایز است.

منبع: wahidkhorasani.com