سه‌شنبه، 17 آذر 1394

پرسش :

نظر حضرتعالی در خصوص وطن و حکم کارکنان دولتی که به خاطر شغل مجبور هستند هر چند سال محل زندگی خود را عوض کنند و از سوی دیگر به طور معمول 10 روز را به طور معمول در وطن اصلی و محل زندگی خود نیستند بدانم. اینجانب امکان تخمین این‌که حتما 10 روز را به صورت کامل در محل زندگی فعلی می‌مانم یا نه مشخص نیست از طرفی در وطن خود هم 10 روز کامل نمی‌مانم و فقط برای صله رحم می‌روم. لطفا من را راهنمایی فرمائید؟

پاسخ :
نماز و روزه شما در وطن اصلی خود صحیح و کامل است و در غیر وطن در صورتی‌که بخواهیم دو سال در آن‌جا خدمت کنید می‌توانید قصد وطن کنید به این معنا که ابتدائا یک ماه و نیم در آن‌جا به قصد وطنیت بمانید و بعد آن شهر حکم وطن شما را پیدا می‌کند حتی اگر کم‌تر از ده روز هم بمانید و این حکم تا زمانی‌ که در آن شهر مشغول خدمت هستید پابرجاست و اگر این کار امکان ندارد نماز و روزه شما شکسته است مگر آن‌که یقین کنید که ده روز را می‌مانید.

منبع: gorgani.ir