پنجشنبه، 19 آذر 1394

پرسش :

همان‌گونه که مستحضر هستید با عنایت به تغییر شیوه زندگی مردم نسبت به عصر معصومین (علیهم السلام) و عدم اشتغال اکثریت اعضای جامعه به کشت و دامداری، موجب تعطیل شدن ادای فریضه الهی زکات شده است. همین عامل باعث شده تا یکی از دو منبع مهم اقتصادی اسلام متروک بماند و جامعه از ظرفیت‌های آن برای ایجاد توازن در بین قشرهای مختلف محروم بماند. لذا سوالی که مطرح می‌باشد این است که: آیا به نظر حضرتعالی وجوب زکات در این عصر نیز عمل به قول مشهور علماء پیشین و انحصار آن در اقلام و محصولات نه گانه می‌باشد؟ آیا بر مال التجاره، منفعت کسب، روییدنی‌ها از زمین و.. زکات تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
زکات بر همان اقلام نه گانه تعلق می‌گیرد مگر حاکم شرع تشخیص دهد که باید از بقیه اموال نیز بنا به ضرورت وجهی گرفته شود ولی به صرف کم‌تر شدن کشت و دامداری نمی‌توان حکم به وجوب زکات برای اقلام دیگر داد.

منبع: gorgani.ir