پنجشنبه، 19 آذر 1394

پرسش :

شخصي بعد از انجام عمره تمتع مريض شد و از انجام حج منصرف شد و به ايران رفت و در مکه کسي را وکيل کرده که براي فراغ ذمه او اقدام نمايد، وظيفه در اين مورد چيست و آيا محرمات احرام بر چنين شخصي چه و ضعي دارد؟

پاسخ :
در فرض مسأله چنان‌چه سال اوّل استطاعت او بوده‌است و در اثر مرض از قدرت انجام حج مباشرتا يا بالاستنابه افتاده باشد در اين صورت وجوب حج بر او موقوف است به بقاء استطاعت تا سال‌هاي بعد، ولي در صورتي‌که سال اول استطاعت نبوده و حج بر او از قبل واجب بوده‌است چنان‌چه مأيوس از خوب شدن باشد بايد در همان سال و اگر خوب نشد سال بعد براي حج و عمره تمتع نايب بگيرد، و در صورتي‌که مأيوس از خوب شدن نباشد نايب نمي‏‌تواند بگيرد و بايد خودش حج و عمره تمتع را مجددا انجام دهد، و در هر صورت فعلاً از احرام خارج و محرمات احرام بر او حلال شده است.

منبع: gorgani.ir